پنج شنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۶
گراميداشت روز 13 آبان

13 آبان، روز ملّي مبارزه با استكبار جهاني گرامي باد

در ابتداي انقلاب و زمان حكومت دولت موقت، در سرتاسر كشور، حركت‌هايي مي‌شد تا جوّ سياسي جامعه را ملتهب و پيچيده كند. بعدها معلوم شد كه مركز تمامي اين فتنه‌ها و جريانات ضد انقلابي، در سفارت آمريكا در تهران است؛ در حالي كه موضع منافقانه‏ي آمريكا نسبت به انقلاب اسلامي مانع از روشن شدن چهره‏ي واقعي آمريكا در ميان مردم گرديده بود. به همين جهت، امام خميني (ره)، بيانات قاطعي عليه ابرقدرت‌ها و بويژه آمريكا، ابراز فرمودند و با ورود شاه به آمريكا فرمان مقابله را به تمامي دانش‌آموزان، دانشجويان و طلاب علوم ديني صادر نمودند. در چنين شرايطي با هدف وادار كردن آمريكا به استرداد شاه و اموال ملّت ايران، دانشجويان تصميم به اشغال سفارت آمريكا گرفتند. دانشجويان از دانشگاه‌هاي تهران، پلي‌تكنيك، صنعتي شريف، شهيد بهشتي و ... گرد هم آمدند و طي يك راهپيمايي تا سفارت آمريكا، از ديوارهاي سفارت بالا رفته و علي‏رغم مقاومت محافظان و آمريكايي‌ها، سفارت را به تصرف كامل درآوردند. در هنگام تسخير سفارت، آمريكايي‌ها، به سرعت مشغول نابود كردن بسياري از اسناد دخالت‌ها، تجاوزها و غارت‌هاي خود شدند؛ ولي پس از تسخير سفارت به سرعت از نابودي باقيمانده‏ي اسناد جلوگيري شد و بعدها اسنادي كه از لانه‏ي جاسوسي آمريكا به دست آمده بود چاپ شده و در اختيار همگان قرار گرفت. به محض انتشار اين خبر، مردم بسياري با خشم و انزجار مقابل لانه‏ي جاسوسي تجمع كرده و از حركت دانشجويان حمايت نمودند. امام خميني (ره) نيز در پيامي اين حركت را انقلاب دوم و بزرگ‏تر از انقلاب اوّل ناميدند . اين حركت دانشجويان معترض، خشم آمريكايي‌ها را برانگيخت و آن‏ها كه ناتوان از درك ملّتي استقلال‏طلب و آزاديخواه بودند، دست به يك‏سري اقدامات بر ضد جمهوري اسلامي ايران زدند؛ از آن جمله، فشار آوردن به مجامع بين‌المللي مانند سازمان ملل، سازمان كنفرانس اسلامي، شوراي امنيت و ...؛، ايجاد جوّ منفي تبليغاتي عليه دانشجويان مسلمان و برخي اقدامات ديگر؛ امّا پس از بي‌ثمر ماندن آن‏ها، به اقدامات جدي‌تري روي آوردند؛ از جمله: قطع كامل روابط سياسي در 20 مهر 1359، حمله‏ي نظامي به ايران و تجاوز به خاك كشورمان كه به شكست مفتضحانه‏ي آن‏ها در صحراي طبس انجاميد و نيز محاصره‏ي اقتصادي و بلوكه كردن دارايي‌ها و اموال ايران و ... كه هيچ‌كدام تاكنون در عزم ملّت ايران براي مقابله با ظلم و بي‌عدالتي جهاني و منشاء اصلي آن در جهان يعني استكبار جهاني و آمريكا خللي وارد نكرده است.
روز ملّي مبارزه با استكبار
روز 13 آبان، يادآور حوادث مهمي است كه در شكل‏گيري انقلاب اسلامي و بيرون راندن مظهر استكبار يعني آمريكا از ايران نقش اساسي داشتند. در روز 13 آبان 1343، مأموران رژيم شاه، حضرت امام خميني (ره) را در قم دستگير و به دستور آمريكا، به تركيه تبعيد كردند. در روز 13 آبان 1357، دانش‏آموزان تهراني در اعتراض به دخالت‏هاي آمريكا در ايران، راهپيمايي كردند؛ ولي دژخيمان رژيم شاه، حمله كرده و آنان را به خاك و خون كشيدند. در روز 13 آبان 1358، دانشجويان مسلمان پيرو خط امام، لانه‏ي جاسوسي آمريكا را در تهران تسخير كردند و جاسوسان آمريكايي را به گروگان گرفتند. بدين‏ترتيب، مبارزه‏ي ضد آمريكايي مردم ايران، ابعاد جديدتري پيدا كرد. بنابراين، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، اين روز را به روز ملّي مبارزه با استكبار نام‏گذاري كردند.
درس‏هاي سيزده آبان
سيزدهم آبان به همه‏ي مستضعفان آموخت كه مي‏توانند چپاولگران را به زباله‏دان تاريخ بسپارند. سيزده آبان به مسلمانان آموخت كه در معبد انسانيت، آزادانه و آگاهانه در برابر والايي‏هاي ارجمند مكتب توحيد، به نماز بايستند، تنها در برابر اللّه به كرنش و سجود بنشينند و جز او، همه را طرد كنند. واقعه‏ي سيزده آبان به دل‏هاي مؤمنان قوت بخشيد و غروري مقدس و حماسه‏آفرين را در آنان زنده كرد. پرتوي تابناك از انوار الهي بر آنان تابانيد و درس‏هايي بزرگ از شهادت، رشادت و دليري به آنان آموخت. در سيزدهم آبان، مردم سرافراز ايران به همه‏ي مستضعفان جهان نشان دادند كه ديوار ستم، شكستني است.

منبع/نویسنده:

تاریخ: ۱۳/۰۸/۱۳۹۴   بازدید: ۳۵۳