چهارشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۶
پاسداشت سالروز آزادي خرمشهر

سوم خرداد ماه، سالروز حماسه‏ي آزادي خرمشهر را، پاس مي‌داريم

مقام معظم رهبري:
واقعه‏ي خرمشهر از دور فقط يك حادثه‏ي تاريخي افتخارآميز است؛ ولي از نزديك اين قضيه شبيه به يك معجزه‏ي بزرگ مي‏باشد.

آزادسازي خرمشهر
در ساعت دو بعد از ظهر روز سوم خرداد 1361، پس از 24 روز رزم بي‌امان، خرمشهر به طور كامل آزاد شد و پرچم پر افتخار اللّه‌اكبر، بر فراز مسجد جامع و پل تخريب شده‏ي خرمشهر به اهتزاز درآمد. خرمشهر، اين شهر مقاوم كه پس از 35 روز پايداري و مقاومت، در چهارم آبان ماه 1359، به اشغال دشمن درآمده بود، پس از 578 روز (نوزده ماه) اسارت، بار ديگر به آغوش گرم ميهن اسلامي بازگشت. رزمندگان اسلام در نخستين اقدام، نماز شكر را در مسجد جامع خرمشهر اقامه كردند. خبر آزادسازي خرمشهر، به سرعت در همه جا طنين افكند و ملّت مسلمان ايران را كه مدت‌ها در آرزوي شنيدن چنين خبر مسرت‌بخشي بودند، غرق شادي و سرور كرد. مردم به خيابان‌ها ريختند و با پخش شيريني، به جشن و شادي پرداختند و با فرا رسيدن شب، بر پشت بام‌ها نداي اللّه‌اكبر سر دادند.
اهميت فتح خرمشهر
بي‌ترديد فتح خرمشهر، از دو جهت بسيار حائز اهميت بود؛ نخست اين‌كه با اين پيروزي بزرگ، جنگ وارد مرحله‏ي نويني شد و قواي اسلام با حمله‌هاي كوبنده‏ي خود، مرحله به مرحله پيروزي‌هاي تازه‌اي را به ارمغان مي‌آوردند؛ دوم اين‌كه اين فتح باعث شد كه آمريكا و ساير قدرت‌هاي استعماري، حساب كار خود را بكنند و از موضع تهاجم و حمله، به موضع دفاع بيفتند. آنان پيش از اين، مي‌پنداشتند كه عراق خواهد توانست پس از پيروزي بر ايران، جايگزين رژيم دست نشانده‏ي سابق و ژاندارم منطقه كه با انقلاب اسلامي از ميان رفته بود، گردد تا حافظ و نگهبان منافع آنان در منطقه شود؛ امّا پس از فتح خرمشهر نه تنها انديشه‏ي تصرف ايران غير ممكن شد، بلكه ترس و وحشت سقوط صدام وجودشان را فرا گرفت و آن‌ها را وادار كرد كه صدام را از سقوط نجات دهند.
عمليات بيت‌المقدس و فتح خرمشهر
عمليات پيروز بيت‌المقدس، در تاريخ 10 ارديبهشت ماه 1361، به قصد آزادسازي خرمشهر و بيرون راندن نيروهاي دشمن از ميهن اسلامي آغاز گرديد. اين عمليات كه با رمز يا محمد بن عبداللّه شروع شد، در مراحل اوليه با تصرف پايگاه مرزي كوشك همراه بود. همچنين در اين عمليات، ضربات سخت و هولناكي بر تيپ نهم گارد مرزي و تيپ 238 گارد مرزي دشمن وارد آمد و تعداد زيادي از مزدوران بعثي، به اسارت لشكريان جبهه‏ي توحيد درآمدند كه در ميان آن‌ها، افسران عالي‌رتبه‏ي رژيم بعثي نيز به چشم مي‌خوردند. به دنبال اين پيروزي‌هاي بزرگ بود كه به تدريج خاكريزهاي دشمن، يكي پس از ديگري به تصرف نيروهاي اسلام درآمد و فرماندهان مزدور عراقي، در اوج وحشت و هراس، پي در پي فرمان عقب‌نشيني صادر كردند. به اين ترتيب، خرمشهر از لوث وجود دشمن، پاكسازي گرديد.

شهد شيرين آزادي
خرمشهر، معبر ملكوتي مردان باصفاست؛ جواناني كه در آرزوي رسيدن به كربلا، آرام و قرار نداشتند. خرمشهر، جايگاه شاهدان گمنامي است كه گواهشان نام حسين بود و حضور هميشگي و سرافرازانه‌شان تجلي عاشورايي ديگر. خرمشهر، سرفرازترين خاك اين ديار مردپرور است. خرمشهر، شهر شكوه و شكوفايي است؛ شهري كه سرگذشت اسارت و رهايي‌اش را سخن‌سرايان سرودند و آزادانديشان، از قيام سرخش قصه‌ها آموختند. خرمشهر، جايگاه شيرمرداني است كه جنگاور ميدان رزم بودند و لبيك‌گوي نداي شهادت.
خرمشهر، سمبل مقاومت
خرمشهر با تاريخي خونبار و حماسه‌اي جاويد، نماد رشادت‌ها و دلاوري‌هاي رزمندگان و مردمي است كه خاطرات كم نظير آنان، براي هميشه به عنوان برگ زريني در قلب تاريخ ثبت شده است. اين شهر كه به دليل شهادت تعداد زيادي از عزيزترين فرزندان اين كشور، به خونين شهر لقب گرفته، مظهر مقاومتي است كه آيندگان همواره از آن به نيكي ياد خواهند كرد. فتح خرمشهر، در تاريخ نبرد ايران و عراق، از ويژگي خاصي برخوردار است. خبر آزادي خرمشهر، به قدري شگفت‌آور بود كه در سرتاسر ايران اسلامي، اوضاع را دگرگون كرد. گويي زلزله‏ي شديدي رخ داده كه متجاوزان بعثي در اثر آن به هلاكت رسيده‌اند و به دنبالش، آرامش و شور و شادي را براي ملّت شهيدپرور و مقاوم ايران به ارمغان آورده است. حال اين ماييم و اين يادگاري كه بايد بر لوح تاريخ ماندگارش سازيم.

منبع/نویسنده:

تاریخ: ۰۳/۰۳/۱۳۹۶   بازدید: ۱۴۵