شنبه ۱ مهر ۱۳۹۶
عرض تسليت سالروز شهادت حضرت امام محمد باقر (ع)

سالروز شهادت جانگداز سرفصل كتاب دين و دانش، حضرت امام محمد باقر (ع) را تسليت و تعزيت عرض مي‌نماييم

تسليت
پنجاه و هفت سال بيشتر از دميدن پنجمين ستاره ي تابان و پرتو درخشان آسمان اهل بيت عصمت عليه‌السلام نگذشته بود كه نور وجود مباركشان به دست شب‌پرستان و تاريكي‌پسندان خاموش شد و روح بلند و بهشتي امام محمد باقر عليه‌السلام به اجداد طاهرينش پيوست و عالم خاك را در عزاي خود به سوگ نشاند.
باقرالعلوم
امام محمد بن علي بن الحسين عليه‌السلام، پنجمين نور درخشان آسمان امامت و هدايت، ملقب به باقرالعلوم بود. اين لقب از آن جهت بود كه امام محمد باقر عليه‌السلام، مجهولات و نادانسته‌هاي علم را مي‌شكافت، تاريكي جهل را مي‌دريد، در درياي علم غوطه‌ور مي‌شد، نور علم مي‌پراكند و گهرهاي فراوان از درياي جوشان علم به شيفتگان و پيروان خود مي‌بخشيد. بدين جهت او را باقرالعلوم، يعني شكافنده ي دريچه‌هاي علم مي‌خواندند.
گستره ي علمي امام
در توصيف گستره ي دانش و مقام علمي امام محمد باقر عليه‌السلام، همواره همه ي تاريخ‌نويسان و راويان اظهار عجز و ناتواني كرده‌اند. در تاريخ آمده است: وقتي داناترين و دانشمندترين افراد نزد آن حضرت حاضر مي‌شدند، همواره در كنار گستره ي علم امام، چونان قطره‌اي در كنار دريا بودند. او همانند جدّ بزرگوارش رسول خدا (ص) و حضرت اميرالمؤمنين علي بن ابي‌طالب ـ كه درود خدا بر آنان باد ـ چشمه ي حكمتي بود كه يكسره تشنگان علم و آگاهي را سيراب مي‌نمود و هرگز لبي را تشنه و محروم وا نمي‌نهاد.
مكارم اخلاق امام
امام محمد باقر عليه‌السلام چونان اجداد بزرگوار خود، معدن مكارم اخلاق و صفات بسيار نيكو بود. او بسيار متواضع و فروتن بود. با اينكه براي امرار معاش خود، مشقّت بسيار متحمل مي‌شد، امّا آنچه به دست مي‌آورد، بي‌حساب مي‌بخشيد و احسان مي‌كرد. آن امام معصوم، گاهِ عبادت بسيار مي‌گريست و به درگاه خدا بسيار خاضع و هراسان بود. لبان مباركش يكسره به ذكر مشغول بود و خانواده ي خود را بسيار به خواندن قرآن و گفتن ذكر ترغيب مي‌نمود.
پيروزي افتخارآميز
يكي از حوادث پر افتخار در دوران پر بار امامت امام محمد باقر عليه‌السلام، سفر آن حضرت به شام است. اين سفر كه در ابتدا با اجبار و تهديد از سوي هشام بن عبدالملك، خليفه ي اموي انجام گرفت، به يُمن عظمت امام به سفري ثمربخش و مفيد براي جهان اسلام بدل گرديد؛ زيرا در طول سفر در برخوردها و ملاقات‌هاي امام در محافل مختلف، هر بار، عظمت مقام امام بيشتر شناخته شد و افراد بيشتري به مقام امامت و ولايت ايشان اذعان نمودند؛ آن گونه كه هشام مجبور شد امام را به مدينه بازگرداند.
عمل نيكو در دنيا و آخرت
اسلام دين محبت، مهرباني و ياري است. دستورات درخشان اين دين مبين، همواره انسان را به سوي اخلاق نيكوي انساني فرا مي‌خواند. امام محمد باقر عليه السلام پنجمين پيشواي مسلمين جهان، در باب مكارم اخلاق مي‌فرمايند: سه عمل است كه از اعمال نيكو در دنيا و آخرت است. يكي آنكه عفو كني كسي را كه بر تو ستم كرده است و بپيوندي، با آنكه از تو بُريده است و بردباري كني با آنكه با تو از سر جهل و ناداني رفتار نموده است.
در پرتو كلام امام
در سالروز جانسوز شهادت پنجمين پيشواي شيعيان امام محمد باقر عليه‌السلام، امام راستي‌ها و نكويي‌ها، به كلام پر گهرش آتش اندوه دل را فرو مي‌نشانيم و از پرتو نورش بهره مي‌گيريم. اين امام همام در باب مكارم اخلاق و صفات نيكوي انساني در اسلام مي‌فرمايند: «آنكه راستگو و صادق باشد، عملش پاكيزه است. آنكه نيّت نيكو دارد، روزي‌اش زياد مي شود و آنكه با خانواده‌اش خوش رفتار باشد، عمرش طولاني مي‌شود.»
توصيه به صله ي رحم
امام محمد باقر عليه‌السلام چون خورشيدي درخشان، تاريكي جهل را دريده و عالم علم را به پرتو نور دانايي خود روشن مي‌نمود. ايشان چون همه ي ائمه ي معصومين عليهم‌‌السلام، چراغ روشني بود فرا راه زندگي بشر در راه و بيراهه‌هاي گذرگاه دنيا. كلام گهربار او نه تنها راه رسيدن به رستگاري را مي‌نماياند، بلكه مددي مي‌شود در طي كردن بهتر و آسان‌تر اين گذرگاه سخت. اين امام بزرگوار در بياني در توصيه به صله ي رحم و ارتباط با خويشان و آگاه بودن از احوال آنان مي‌فرمايند: «صله ي رحم اعمال را پاكيزه مي‌سازد. بر دارايي مي‌افزايد. بلايا را دور مي‌دارد. حساب روز قيامت را آسان مي‌كند و عمر را طولاني مي‌گرداند.»

منبع/نویسنده:

تاریخ: ۰۷/۰۶/۱۳۹۶   بازدید: ۷۴