یکشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۸

انتصاب سرپرست جديد دانشگاه شيراز

طي حكمي از سوي وزير علوم، تحقيقات و فناوري، دكتر ابراهيم گشتاسبي راد به عنوان سرپرست جديد دانشگاه شيراز معرفي شد.

وي دانشيار دانشكده مهندسي مكانيك مي باشد و پيش از اين مسؤوليت مديريت حوزه رياست دانشگاه را بر عهده داشت.

دكتر سيد علي اكبر صفوي قائم مقام رئيس دانشگاه شيراز در يادداشتي خطاب به حدود سيصد نفر از اعضاي هيات علمي كه در حمايت از دكتر ارشاد و لغو احكام قضايي غير منصفانه بيانيه اي را صادر كرده بودند چنين نوشت :

در ابتدا به سهم خودم از حمايتهاي شجاعانه و عالمانه شما بزرگواران از اعتراض به احكام غير منطقي دادگاه عليه اينجانب و استاد بزرگوار و رئيس دلسوز و كارآمد و شجاع دانشگاه ( در زمان صدور حكم) جناب اقاي دكتر ارشاد و دانشجوي عزيز و بزگوار آقاي صالحي سپاسگزاري مي نمايم. بدون شك خدمات شايسته، صداقت و درايت، شجاعت و فداكاري و ايستادگي ايشان در برابر حقوق دانشگاهيان و جايگاه دانشگاه شيراز و از خود گذشتگي معترضانه ايشان به حكم غير منطقي و غير منصفانه با بازنشستگي زود هنگام خود در تاريخ دانشگاه شيراز ماندگار خواهد شد و سند افتخاري بر افتخارات ايشان خواهد بود.

من هم به سهم خودم از ايشان تشكر مي كنم و شهادت مي دهم كه در طول حدود دو هفته گذشته با عشق به شما و خدمت به شما و در راستاي حفظ ارزشها و شان دانشگاه شيراز بر تصميم معترضانه خود ايستادگي نمودند.

از سوي ديگر قبول مسئوليت سرپرستي دانشگاه شيراز، شجاعت و از خود گذشتگي دكتر گشتاسبي را نشان مي دهد كه در جهت حفظ حركت موفق دانشگاه شيراز و حفظ وحدت و انسجام فعلي با اصرار دوستان و خصوصا شخص دكتر ارشاد آن را در شرايط حساس فعلي پذيرفتند.

دكتر گشتاسبي نه تنها يك استاد برجسته از نظر كيفيت علم مهندسي مكانيك هستند و نه تنها در ارتباط با صنعت سالها مشاور در توسعه خدمات روستايي در مناطق محروم و شركتهاي آبفاي روستايي در فارس بوده و هستند، بلكه از نظر فرهنگي و اجتماعي متخلق به اخلاق حسنه، شاعر، متخصص در علم قرآن مجيد و يك تحليلگر سياسي - اجتماعي و مديري دلسوز و مشورت پذير و شجاع و با صداقت تمام مي باشند.

لذا يقين مي دانم كه با درايت و مديريت ايشان هم ان شالله با ياري خداوند بزرگ و همكاري همه دانشگاهيان عزيز، دانشگاه شيراز مسير ترقي خود را طي خواهد نمود.

براي ايشان و همه شما عزيزان آرزوي موفقيت و سربلندي دارم.

دكتر مجيد ارشاد نيز در پيامي ضمن تشكر از دانشگاهيان به بيان نكاتي در خصوص تقاضاي بازنشستگي خويش پرداخت.

در اين پيام آمده است:

بسم‌الله الرحمن الرحيم

همكاران ارجمند، اعضاي محترم هيأت علمي، دانشگاهيان عزيز دانشگاه شيراز

با اهداي سلام و درود فراوان

اكنون كه با اعلام نظر وزارت متبوع در باره مديريت دانشگاه، افق اميدواركننده‌ و توأم با آرامشي فراروري دانشگاه گشوده شده است؛ لازم مي‌‎دانم در پاسخ به ابراز محبت‌ها و عنايات بي دريغ و شرمنده ‌ساز آن عزيزان نكاتي را به عرض برسانم.

بر همه داوران و ناظران منصف پوشيده نيست كه ورود مجدد اينجانب به عرصه مديريت دانشگاه شيراز بر خلاف ميل باطني و به اصرار فراوان عزيزاني بوده است كه كدورت خاطرشان را هرگز برنمي‌تابيدم و بلافاصله بايد اعلام كنم كه اين بي‌ميل دروني هرگز باعث نشد تا جديت در امور را بسيار فراتر از معيارهاي لازم، وجهه همت خود نسازم. تلاش وافري به عمل آمد تا به لطف خداوند و مدد همكاري عزيزان ارجمند هيأت رئيسه، ساير مديران دلسوز دانشگاه و تا حد امكان با مشورت و نظرخواهي از دانشگاهيان عزيز، براي استفاده از خرد جمعي و پرهيز از سليقه شخصي و اعتماد به كار گروهي و بهره ‌گيري از مشورت در تصميم‌ گيري ها، قدم هايي براي اعتلاي نام دانشگاه بزرگ شيراز برداشته شود و رفاه و راحتي در شأن يك فضاي علمي براي كنشگران عرصه علم و دانش و فرهنگ براي انجام پژوهش و آموزش در دانشگاه فراهم آيد.

اين در حالي بود كه شرايط اقتصادي و فضاي عمومي، حداقل فرصت را براي ايجاد اين فضاي مطلوب فراهم مي‌كرد. به همه اين مشكلات، بحران هايي را بايد اضافه كرد كه خواسته يا ناخواسته بر دانشگاه تحميل مي‌شد. در زمره همين رويدادها، قصه‌ي پرغصه‌ي دعوت يك تشكل دانشجويي از نماينده محترم مجلس شوراي اسلامي، جناب آقاي دكتر مطهري بود كه در همين جا خواستارم همه دوستان از آغاز تا پايان ماجرا را بيطرفانه و منصفانه مطالعه كنند و انشالله اسناد رسمي مربوط به اين قضيه در ترازوي تاريخ به عيار حقيقت‌خواهي و حقيتت‌جويي سنجيده مي‌شود.

سرانجام، و پس از حدود دو سال سرشار از رخدادهاي تأمل‌برانگيز، براي اين خادم كوچك، انتخاب‌هايي مطرح بود كه بازنشستگي و محروم‌سازي خودم از معلمي (كه همواره اشتياق و افتخارم بوده است) آسان ترين آن‌ها بود. ساير گزينه‌هاي موجود چنان تصويري از تصميم وجدان‌سوز فراروي اينجانب قرار مي‌داد كه ترديد ندارم هر كدام از شما عزيزان هم مي‌بوديد، انتخابشان را با روح آزادگي و جوانمردي موافق نمي‌يافتيد و اين را تنها راه برون‌شو از اين معماي اخلاقي يافتم. رنج ناگواري و تلخكامي اين تصميم زماني مضاعف شد و شرنگ آن جام جانم را لبريز ساخت كه ناگزير بودم در واكنش به درخواست عزيزان همكار دانشگاهي (اعم از هيأت علمي، دوستان و ارجمندان هيأت مميزه و هيأت رييسه، رؤساي محترم دانشكده‌ها و ساير بزرگواران) سكوت كنم يا تا حد امكان و اجازه، نغمه ناساز مخالفت بنوازم و ناخواسته باعث رنجش دوستاني شوم و خدا را به شهادت مي‌گيريم كه در اين ميان چيزي جز مصلحتي كه براي دانشگاه تشخيص مي‌دادم، تعيين‌كننده نبود. در همين جا اميدوارم همگي بزرگواران عذرم را از اين بابت بپذيرند. بگذاريد ابراز اين شرمندگي و عذرخواهي را بر سپاس فراوان از اين همه لطف مقدم بدارم.

چگونه سر ز خجالت برآورم بر دوست                                  كه خدمتي به سزا برنيامد از دستم

اكنون دست حكمت خدا را در پس اين ماجرا، در آمده از آستين انسجام و همدلي مي‌بينم كه فرصتي بي‌بديل را براي عزيزاني فراهم آورده كه دلي در گرو خانه دوم خود (دانشگاه) دارند. صيانت از حريم دانشگاه بزرگ شيراز كه از جايگاه رفيعي برخوردار است و اعتلاي هر چه بيشتر نام آن و تأثيرگذاري بر فضاي آموزش عالي، چه از منظر توسعه علمي و البته سياسي، رسالتي است كه اين اتفاقات نشان داد بدوش كشيدن و به سرمنزل مقصود رساندن آن دور از انتظار نيست. چشم ما بر طلعت آينده باد. شاد باشيد كه شما از جنس خداييد و خدا از جنس شادي.

با غمزه غمّازه آن يار وفادار                                               انديشه اين عالم غدار كه دارد

ارادتمند و منت‌دار محبت شما تا هميشه

مجيد ارشاد