۱۳۹۶ دوشنبه ۵ تير

افتتاح مركز رشد واحدهاي فناور پارك علم و فناوري فارس مستقر در دانشگاه شيراز

در مراسمي با حضور سرپرست دانشگاه شيراز، رئيس و معاونان پارك علم و فناوري فارس، روسا و جمعي از اساتيد دانشكده هاي مهندسي؛ مركز رشد واحدهاي فناور پارك علم و فناوري فارس در دانشكده مهندسي شيمي، نفت و گاز دانشگاه شيراز گشايش يافت.

دكتر غلامرضا كريمي، رئيس دانشكده مهندسي شيمي، نفت و گاز در اين آيين گفت: اين مركز در 11 واحد و مساحتي حدود 300 متر مربع با همكاري مشترك دانشگاه شيراز و پارك علم و فناوري ايجاد شده است.

وي افزود: ايجاد مركز رشد در راستاي سياست هاي كلان دانشگاه شيراز براي حركت به سوي دانشگاه هاي نسل سوم و كارآفرين صورت گرفته است.

دكتر كريمي اظهار داشت: نيمي از اين واحدها در اختيار دانشكده مهندسي شيمي، نفت و گاز مي باشد كه به شركت هاي فعال پارك علم و فناوري واگذار مي گردد و نيمي ديگر از واحدها با هماهنگي پارك علم و فناوري فارس به شركت هاي دانش بنيان دانشگاهي واگذار مي شود.

وي، اظهار اميدواري كرد كه مراكز رشد در ساير دانشكده هاي دانشگاه شيراز ايجاد شود.

دكتر فريد مُر، رئيس پارك علم و فناوري فارس هم در اين مراسم اظهار داشت: اقتصاد مقاومتي متكي به شركت هاي دانش بنيان و شركت هاي دانش بنيان وابسته به مغزهاي دانشگاهيان است.

وي اظهار داشت: دانشكده هاي مهندسي دانشگاه شيراز مي توانند از فرصت ها و تسهيلات ايجاد شده توسط پارك علم و فناوري بهره ببرند و در اين راه پيشرو باشند.

دكتر مُر ، با بيان اينكه هنوز برخي از اساتيد دانشگاه نگاه نامناسبي به صنعت و تجاري سازي ايده ها دارند، بيان داشت: اساتيدي هستند كه كارخويش را جز تدريس نمي دانند، اما سئوال اين است كه اگر اعضاي هيأت علمي براي مشكلات صنعتي كشور چاره انديشي نكنند پس چه كسي بايد چرخ فناوري را به حركت در آورد.

رئيس پارك علم و فناوري گفت: مقاله هايي كه به حل مشكلات و معضلات كشورمنجر نشود به چه دردي مي خورد.

وي، از تلاش براي گسترش مراكز رشد دانشگاهي خبرداد و افزود: با دانشكده كشاورزي دانشگاه شيراز مذاكراتي صورت گرفته و در آينده ي نزديك مركز رشد واحدهاي فناور پارك علم و فناوري فارس در دانشكده كشاورزي نيز گشايش مي يابد.

دكتر مُر خاطر نشان كرد: پارك علم و فناوري مي تواند بستر مناسبي را براي ارتباط شركت هاي دانش بنيان با صندوق شكوفايي و نوآوري فراهم آورد و وام هاي مناسبي را در اختيار اين شركت ها قرار دهد.

دكتر مُر اظهار داشت: هم اكنون اين ضرورت وجود دارد كه ديدگاه برخي از اساتيد عوض شود و هرچه بيشتر به ايجاد شركت هاي دانش بنيان روي آورند ويك مخزن بزرگ براي اين كار همين رساله هاي دكتري و ارشد است كه انجام شده اما محصولي از آنها بيرون نيامده است.

رئيس پارك علم و فناوري فارس تصريح كرد: در ساير حوزه ها مانند علوم انساني،گردشگري، اقتصاد، نرم افزار و ... فرصت هاي مناسبي است و اميد آن مي رود كه اعضاء هيأت علمي دانشگاه در اين حوزه ها به ايجاد شركت هاي دانش بنيان اقدام كنند.

دكتر ابراهيم گشتاسبي راد ،سرپرست دانشگاه شيراز هم در آئين گشايش مركز رشد واحدهاي فناور پارك علم و فناوري فارس در دانشكده مهندسي شيمي، نفت و گاز ،ضمن تبريك ايام ا... دهه فجر انقلاب اسلامي اظهار داشت: تجربه دفاع مقدس و فعاليت در جهاد سازندگي نشان داد كه عليرغم محدوديت هاي فراوان و نيازهاي زياد، افراد مي توانند تفكر كنند، خلاقيت ايجاد نمايند و با طرح هاي ساده و مبتكرانه پيروزهاي بزرگ را نصيب اين مملكت كنند.

وي افزود: يكي از مواردي كه بايد به دانشجويان آموزش داده شود "فكر كردن" است؛ زيرا متأسفانه سيستم آموزش و پرورش ما «حفظي » شده است و قدرت تفكر را از دانش آموز مي گيرد.

دكتر گشتاسبي با اشاره به آياتي از قرآن مجيد بيان داشت: تفكر در آسمان ها و زمين و نظام خلقت نشان مي دهد كه هيچ چيز باطل و بيهوده نيست و هرچيزي قانون خود را دارد و كشف اين قانون منتهي به خلاقيت مي شود.

سرپرست دانشگاه شيراز گفت: اين فرهنگ بايد در سطح جامعه و دانشگاه و به ويژه اساتيد جاري شود كه براي هركاري تفكر نمايند، چرا كه گاهي اوقات مشغله هاي متعدد مانع از تفكر، خلاقيت، يافتن راه هاي جديد و مبتكرانه شده است.

استاد دانشكده مهندسي مكانيك تصريح كرد: اين فرصت بايد در اختيار جوانان اين مرز و بوم قرار گيرد تا بر روي پاي خود بايستد، خود باوري داشته باشند و با تفكر و خلاقيت براي مشكلات و معضلات جامعه راهكارهاي عالمانه و نوآورانه ارائه نمايند.

سرپرست دانشگاه شيراز خاطرنشان كرد: از سوي صنايع نيز بايد اين فرصت در اختيار دانشگاهيان قرار گيرد بطور مثال شركت هاي خودرو سازي با درآمدكلان مي توانند مسابقه نوآوري در طراحي و بهينه سازي سيستم هاي خودرو در دانشگاه ها برگزار كنند.

دكتر گشتاسبي راد افزود: شركت هاي دانش بنيان اين فرصت را فراهم آورده تا با نيازسنجي دقيق از جامعه محصول فناورانه توليد شود و نتيجه ي علم دانشگاهيان براي مردم تبلور يابد.

سرپرست دانشگاه شيراز در بخش ديگري از سخنانش به بحث جزيره اي عمل كردن مراكز تحقيقاتي و موسسات آموزش عالي اشاره و خاطرنشان كرد: واحدهاي دانشگاهي بايد با تفكر سيستمي و كل نگر به مسائل بينديشند و براي حل مشكلات هم افزايي كنند.

وي اظهار اميدواري كرد: با فرهنگ سازي، همكاري و فعال سازي مراكز رشد ، شاهد شكوفايي و توسعه همه جانبه و پايدار در شيراز و استان فارس باشيم.

دكتر قاسم حبيب آگهي ،سرپرست معاونت پژوهش و فناوري دانشگاه شيراز هم در اين آئين با تأكيد بر ضرورت حركت دانشگاه شيراز به سمت دانشگاه نسل سوم اظهار داشت: دانشگاه نسل سوم ، هم كارآفرين است و هم خدمات فناورانه به بيرون از دانشگاه ارائه مي دهد.

وي بيان داشت: در جلسات متعدد با مسئولان مختلف اين نياز مشهود است كه دانشگاه به صورت فعال تر در عرصه صنايع عمل كند.

سرپرست معاونت پژوهش و فناوري بيان داشت: اولويت گذاري براي پروژه ها جهت استقرار در مركز رشد دانشكده مهندسي شيمي ، نفت و گاز و ايجاد فضايي در دانشگاه براي حضور كارشناسان صنايع و تبادل نظر با اساتيد مي تواند در توسعه و بهبود ارتباط صنعت و دانشگاه كمك كند.

عكس هاي بيشتر مرتبط با اين خبر در آرشيو الكترونيكي روابط عمومي دانشگاه شيراز موجود است.

منبع خبر:

تاریخ: ۱۵:۳۷ - ۱۸/۱۱/۱۳۹۵   بازدید: ۹۷۵