۱۳۹۵ دوشنبه ۲ اسفند

نشست خبري شصتمين سال تأسيس بخش شيمي در دانشگاه شيراز

نشست خبري آئين بزرگداشت شصتمين سال تأسيس بخش شيمي در دانشگاه شيراز، سي امين سال راه اندازي دوره هاي دكتري در دانشگاه هاي ايران و نوزدهمين كنگره شيمي ايران، با حضور مسئولان همايش و خبرنگاران در تالار مرحوم دكترمصطفوي برگزار شد.

پروفسور سيدحبيب اله فيروزآبادي ، رئيس كنگره و آئين بزرگداشت در اين نشست گفت: بخش شيمي دانشگاه شيراز كار خود را حدود سال 1335 شروع كرد و در سال هاي بعد توسعه و گسترش يافت.

وي افزود: در اين سال ها تلاش شده است كه كيفيت مطلوب دانشگاهي حفظ شود و ميراثي كه از گذشتگان براي ما مانده است، تقويت شود.

پروفسور فيروزآبادي اظهار داشت: بخش شيمي دانشگاه شيراز تاكنون حدود 300 دكتري تخصصي را تربيت كرده كه بسياري از آن ها در سطح جهاني درخشيده اند و جزء دانشمندان يك درصد برتر بين المللي به شمار مي آيند.

اين استاد پيشكسوت دانشگاه شيراز گفت: گاهي ميلياردها تومان در اختيار بخش ها و صنايعي قرار مي گيرد كه حتي يك محصول قابل قبول و قابل رقابت با ساير محصولات در منطقه را ارائه نمي كنند ، اما در دانشگاه شيراز با هزينه اي بسيار اندك در مقايسه با آن هزينه ها ، نيروهاي انساني توانمند در سطوح بسيار بالا تربيت شده اند كه در دانشگاه و مجامع مختلف جهاني از شأن و منزلت بالايي برخوردارند .

پروفسور فيروزآبادي در بخشي ديگر از سخنانش با انتقاد از گسترش بي رويه و بدون توجه به استاندارهاي لازم در آموزش عالي كشور بيان داشت: متأسفانه گاهي با فشارهاي سياسي در بعضي از مناطق، دانشگاه هايي ايجاد شده كه از كيفيت مناسبي برخوردار نيستند و ميلياردها پول مملكت را به هدر مي دهند.

وي افزود: در همين استان فارس حدود يكصد و هشتاد دانشگاه و مركز آموزش عالي وجود دارد كه برخي از آنها از نظارت و كيفيت لازم بي بهره اند.

پروفسور فيروزآبادي خاطرنشان كرد: دانشگاه ها بايد با توليد علم باعث ايجاد بزرگي و سربلندي براي كشور بشوند.

پروفسور عبدالكريم عباس پور، دبير اجرايي نوزدهمين كنگره شيمي ايران نيز در جمع خبرنگاران با اشاره به تاريخچه اي از بخش شيمي گفت: اين بخش در همه جاي دنيا شناخته شده است و فارغ التحصيلان آن در نقاط مختلف دنيا به درجات عالي رسيده اند كه اين باعث افتخار ماست.

وي افزود: نوزدهمين كنگره شيمي ايران در 4 محور شيمي آلي، شيمي فيزيك، شيمي معدني و شيمي تجزيه به مدت 3 روز از 3 تا 5 اسفند ماه امسال برگزار مي شود.

وي افزود: حدود 620 مقاله توسط دبيرخانه كنگره دريافت گرديد و اين مقالات با كمك 138 داور از سراسر كشور مورد بررسي قرار گرفت.

پروفسور عباسپور ادامه داد: از اين تعداد حدود570 مقاله پذيرفته شد كه 44 مقاله در 3 روز برگزاري همايش به صورت سخنراني و بقيه به صورت پوستر ارائه مي گردد.

دبير اجرايي نوزدهمين كنگره شيمي ايران خاطرنشان كرد: با همكاري انجمن شيمي ايران، 4 پيشكسوت علم شيمي و 4 شيميدان برجسته جوان كشور در كنگره نوزدهم معرفي و از آنها تجليل به عمل مي آيد.

وي بيان داشت: نوزدهمين كنگره شيمي ايران ساعت 8 صبح سه شنبه 3 اسفند در مجتمع فرهنگي رفاهي دانشگاه شيراز آغاز به كار مي كند و ساير سخنراني ها از ظهر سه شنبه تا ساعت 14 روز پنج شنبه در پرديس علوم دانشگاه شيراز اجرا مي شود.

به گفته پروفسور عباس پور، حدود 700 نفر از اساتيد، پژوهشگران و دانشجويان شيمي از سراسر كشوردر كنگره نوزدهم حضور مي يابند.

پروفسور علي خلفي نژاد دبير اجرايي بزرگداشت شصتمين سال تأسيس بخش شيمي در دانشگاه شيراز و سي امين سال راه اندازي دوره هاي دكتري در دانشگاه هاي ايران هم در جمع خبرنگاران با بيان تاريخچه اي از بخش شيمي اظهار داشت: با تشكيل كميته اي در سال 1362 به سرپرستي دكتر فيروزآبادي، تلاش هاي فراواني براي راه اندازي دوره دكتري صورت گرفت و نهايتاً در سال 1364 مجوزهاي لازم اخذ گرديد.

پروفسور خلفي نژاد گفت: در نخستين دوره ، براي گرايش شيمي آلي و گرايش شيمي فيزيك مجوز پذيرش دانشجو توسط بخش شيمي دانشگاه شيراز دريافت شد و تاكنون بيش از 300 فارغ التحصيل دكتري از اين بخش به جامعه علمي ارائه شده است و مقالات به چاپ رسيده توسط اساتيد بخش تا كنون بالغ بر 3هزار مقاله مي باشند.

دبير اجرايي بزرگداشت خاطرنشان كرد: بيش از 60 درصد از فارغ التحصيلان بخش شيمي به درجه "پروفسوري" رسيده اند وحدود 58 درصد نيز افتخارات ملي و بين المللي كسب كرده اند كه اين نشانه كيفيت كار است .

وي بيان داشت: مراسم بزرگداشت با حضور بيش از 400 نفر از دانش اموختگان، پيش كسوتان و سخنرانان كشوري، دوشنبه دوم اسفند ماه 95 از ساعت 8 صبح در هتل شيراز برگزار مي شود.

وي ادامه داد به همين منظور سايتي به نشاني chemdep.shirazu.ac.ir ايجاد شده و در اين سايت همه فارغ التحصيلان بخش شيمي به همراه رزومه و افتخارات آنها ثبت گرديده است و اين سايت مي تواند راهنمايي براي همه ي شيميدان هاي كشور باشد.

در ادامه اين نشست، خبرنگاران سئوالات خويش را مطرح كردند و مسئولان به آنها پاسخ دادند.

عكس هاي بيشتر مرتبط با اين خبر در آرشيو الكترونيكي روابط عمومي دانشگاه شيراز موجود است.

منبع خبر:

تاریخ: ۱۷:۰۳ - ۲۴/۱۱/۱۳۹۵   بازدید: ۴۶۷