روابط عمومی دانشگاه شیراز
چهارشنبه ۱ آذر ۱۳۹۶

مخترع شيرازي درجشنواره اختراعات بنياد ملي نخبگان برگزيده شد
 
بنياد نخبگان فارس اعلام كرد:‌ وحيد بااقبالي دانشجوي سال سوم دكتراي تكنولوژي غذايي دانشگاه شيراز با اختراع دستگاه «خشك كن رفركتنس ويندو اولترا (Ultra Refractance Window Dryer)» در جشنواره اختراعات بنياد ملي نخبگان برگزيده شد.

 روابط عمومي بنياد نخبگان استان فارس يكشنبه در مطلب ارسالي به ايرنا افزود:‌ اين اختراع كه با شماره 88688 در بيست و ششم ارديبهشت 95 به ثبت رسيده است امكان تجاري سازي در سطح انبوه را دارد.

وحيد با اقبالي مخترع اين دستگاه گفت:فن آوري رفركتنس ويندو يك فناوري نسبتاً جديد است كه از آب داغ به عنوان عامل انتقال حرارت استفاده مي كند و در آن مواد مرطوب در تماس با يك فيلم پليمري شناور بر روي آب داغ، با سرعت و كيفيت بالا خشك مي شوند.

او ادامه داد:‌هدر رفت انرژي حرارتي در اين خشك كن بسيار پايين است، با توجه به آخرين يافته ها در خصوص مكانيسم انتقال حرارت در اين فن آوري، نام معادل فارسي آبي-رسانشي را مي توان براي آن به كار برد.

اين دانشجوي دكتراي تكنولوژي غذايي دانشگاه شيراز افزود: در اين اختراع علاوه برطراحي و به كارگيري فن آوري رفركتنس ويندو به صورت پيوسته (Continuous)، براي اولين بار در جهان فن آوري هاي مادون قرمز و فراصوت با فن آوري رفركتنس ويندو تركيب شده و اين خشك كن در مقياس نيمه صنعتي (پايلوت) ساخته شده است و ثبت بين المللي آن نيز با تصويب و حمايت صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور در حال انجام است.

اين مخترع برگزيده ادامه داد: اين اختراع در جشنواره اختراعات بنياد ملي نخبگان (رويش سبلان) در اسفند 95 برگزيده شده و بنياد نخبگان براي تجاري سازي اين محصول تسهيلاتي اعطا مي كند. همچنين اين دستگاه به مرحله نهايي مسابقه جايزه بزرگ اختراعات ايران راه يافته است.

بااقبالي افزود: طرح مطالعاتي و بهينه سازي اين اختراع با تصويب و حمايت صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور در حال انجام است.

وي در ارتباط با كاربرد اين دستگاه گفت: اين خشك كن با موفقيت براي خشك كردن برش هاي نازك ميوه (چيپس ميوه)، پوره و عصاره ميوه ها و گياهان دارويي، جلبك ها، سيست آرتميا و... با حفظ كيفيت بالا و مصرف پايين انرژي، مورد استفاده قرار گرفته است.

اين مخترع برگزيده افزود:از مزاياي اين دستگاه مي توان به حفظ مواد حساس به حرارت نظير ويتامين C، آنتوسيانين ها، بتا كاروتن، تركيبات فنولي و... قابل رقابت با خشك كن انجمادي، حفظ كيفيت عطر، طعم و رنگ محصول بدون نياز به هيچگونه مواد افزودني و نگهدارنده، مصرف پايين و بهره وري بالاي مصرف انرژي، فرايند پيوسته با نسبتاً سرعت بالا و قابليت كاربرد در مقياس صنعتي، اشاره كرد.

منبع خبر:
ايرنا
   تاریخ: ۰۹:۴۴ - ۲۸/۰۱/۱۳۹۶   بازدید: ۷۱۶

نظرات کاربران

نظر شما:
نام: *
ایمیل:
متن: *

(۳۰۰ کاراکتر)