دوشنبه ۳ مهر ۱۳۹۶

افتتاحيه همايش بين المللي نقش اديان در اخلاق صلح، عفو و دوستي

آيين گشايش همايش بين المللي نقش اديان در اخلاق صلح، عفو و دوستي امروز در تالار فرهنگ مركز اسناد و كتابخانه ملي استان فارس برگزار شد.

حجت الاسلام دكتر سعيد رحيميان ، دبير علمي همايش در اين مراسم گفت: پس از فراخوان ،‌ 250 چكيده مقاله دريافت شد و پس از بررسي چكيده ها، حدود 110 مقاله دريافت گرديد كه از آن ميان بر اساس داوري ،‌ 45 مقاله با كيفيت علمي پژوهشي شناخته شد، كه ‌در مدت 2 روز برگزاري همايش ارائه مي شود.

وي ، بنيان هاي نظري صلح، عفو و دوستي از منظر اديان ؛ صلح، عفو و دوستي در تاريخ و سياست معاصر در خاورميانه: نقش اديان ؛ جلوه هاي صلح گستري اديان در هنر، معماري و ادبيات ؛ صلح، عفو و دوستي در توسعه سلامت و حفظ محيط زيست از منظر اديان ؛‌ صلح، عفو و دوستي در روابط اجتماعي، بين المذاهب و بين الملل: نقش رسانه ها و سازمانهاي غير دولتي ؛ نقش اديان در نهادينه سازي صلح ، عفو و دوستي در جوامع، حقوق و روابط بين الملل ؛‌ صلح، عفو و دوستي از منظر رهبران اديان و انديشمندان انقلاب اسلامي ( امام خميني و...) ؛‌ را از محورهاي همايش برشمرد.

رئيس مركز پژوهش هاي فرهنگ اسلامي دانشگاه شيراز اظهار داشت : جنگ و خشونت نه تنها كمكي به توسعه و بسط دين نمي كند ،‌بلكه خود بدترين هجوم به دين تلقي مي شود.

دكتر رحيميان خاطر نشان كرد : در اديان الهي و اديان شرقي همواره بر اصل عدم آزار ديگري و بر ايجاد آرامش درون و برون تاكيد شده است، ولي متاسفانه ظهور پديده خشونت و تروريسم و افراط گرايي به نام دين، باعث آلودگي اذهان و ايجاد جو دين گريزي در ناآگاهان شده است.

دبير علمي همايش بين المللي نقش اديان در اخلاق صلح، عفو و دوستي تصريح كرد : در خاورميانه كه شاهد حدود 7 جنگ همزمان در سوريه،‌عراق ،‌يمن ،‌فلسطين و ... مي باشد ؛ ايران اسلامي مي تواند و بايدبه عنوان لنگر امنيت و صلح هم در بعد عملي و هم در بعد نظري ايفاي نقش نمايد.

دكتر رحيميان در ادامه سخنانش در آيين گشايش همايش بين المللي نقش اديان در اخلاق صلح، عفو و دوستي اظهار داشت: شهر شيراز اين شايستگي را داشته و دارد كه پايتخت صلح دانسته شود؛ چراكه استوانه هاي فرهنگ و حكمت و شعر و ادب اين سرزمين كه از اركان فرهنگي ايران اسلامي هستند، در آموزه هاي خويش همواره بر اين اصل اصيل پاي فشرده اند.

وي ادامه داد : با هدف گسترش فرهنگ صلح، 3 پيشنهاد شامل :انتخاب شيراز به عنوان پايتخت صلح ايران اسلامي،‌نصب نماد صلح در يكي از ميادين اصلي شهر شيراز و نامگذاري دوم ارديبهشت ماه به نام روز صلح و گفتگوي جوانان جهان اسلام ؛ به مسئولان تقديم مي گردد.

دكتر ابراهيم گشتاسبي راد ، سرپرست دانشگاه شيراز هم در آيين گشايش همايش بين المللي نقش اديان در اخلاق صلح، عفو و دوستي گفت : " صلح " در معناي واقعي " ضد فساد " است و يكي از وظايف دانشگاهيان آن است كه معاني تحريفي را از واژه ها بزدايند و معناي واقعي آنها را تبيين كنند.

وي ادامه داد : امروزه مردم جهان به دنبال صلح و آرامش هستند، اما سياست مداران زورمدار اين آرامش را در دنيا به هم زده اند و به نام آزادي خواهي ، تجاوز مي كنند.

سرپرست دانشگاه شيراز با اشاره به آياتي از قرآن مجيد اظهار داشت: وقتي دو گروه با منطق و بلوغ فكري گفتگو كنند ، نتيجه اي جز صلح نخواهد داشت.

دكتر محمد سعيد تسليمي ، قائم مقام وزير علوم، تحقيقات و فناوري ،‌ ديگرسخنران مراسم افتتاحيه بود.

وي بيان داشت: كشورهايي كه قطب توليد سلاح هستند ؛ براي سود بيشتر به گسترش جنگ در دنيا دامن مي زنند.

دكتر تسليمي افزود : ضروري است كه زمينه اي فراهم شود تا بر اساس گفتمان فطرت محور و ترويج انديشه هاي فطرت الهي - كه بعد مشترك همه انسانهاست - ، صلح و صلح انديشي در سراسر جهان گسترده گردد.

دكتر محمدهادي ايمانيه رئيس دانشگاه علوم پزشكي شيراز و قائم مقام وزير در استان فارس نيز دراين مراسم به بيان مطالبي در خصوص صلح و سلامت پرداخت.

آقاي هادي پژوهش ، معاون سياسي ،‌امنيتي و اجتماعي استاندار فارس هم در افتتاحيه همايش بين المللي نقش اديان در اخلاق صلح، عفو و دوستي گفت : تامين منافع ملي و امنيت ملي ايران ،‌اساس سياست خارجي دولت است و دولت با هدف كاهش هزينه ها و افزايش سود ،‌ارتباطات بين المللي خود را گسترش داده است.

گفتني است ، همزمان با همايش ، نمايشگاه آثار هنري شامل خطاطي ،‌نقاشي و پوستر با موضوع صلح در سالن جانبي برپا گرديد.

تاریخ: ۱۸:۲۱ - ۰۲/۰۲/۱۳۹۶   بازدید: ۶۳۲