چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۶

اختتاميه دومين جشنواره قرآني " طهورا " در دانشگاه شيراز

در مراسمي، با حضور جمعي از مسئولان، اساتيد و دانشجويان دانشگاه شيراز، دومين جشنواره قرآني طهورا به كار خود پايان داد.

مراسم اختتاميه دومين جشنواره قرآني طهورا ويژه دانشگاهيان دانشگاه شيراز، در تالار فجر اين دانشگاه ترتيب يافت و با استقبال دانشجويان مواجه گرديد.

آغازگر اين برنامه به‌مناسبت گراميداشت سالروز شهادت امام موسي كاظم عليه السلام با مداحي آقاي باقرنژاد،‌ دانشجوي دانشگاه شيراز بود و در ادامه آقاي سيدجواد هاشم زاده، نفر اول مسابقات بخش شفاهي جشنواره قرآن و عترت دانشجويان به تلاوت آيات وحي پرداخت.

دكتر ابراهيم گشتاسبي راد،‌ سرپرست دانشگاه شيراز در اين مراسم گفت: افتخار مي كنم كه در جمع اصحاب قرآن هستم و با كساني سخن مي گويم كه دوستان قرآن هستند.

وي افزود : قرآن كتاب خواندني است،‌ بايد آن را خواند و شناخت و به كمك آن به زندگي معنا بخشيد.

سرپرست دانشگاه شيراز خاطر نشان كرد : از منظر ديگر،‌ قرآن كتابي است هنري و بسيار زيبا و تشخيص و درك زيبايي كلمات الهي موجب زيبايي زندگي و اعمال مي شود.

دكترمسعود حسينچاري، معاون فرهنگي اجتماعي دانشگاه شيراز در اين مراسم خطاب به دانشجويان گفت:‌ خدا را شاكريم كه در اين زمانه كه هر كسي به چيزي مشغول است،‌ شما به اصل و اساس چيزها يعني قرآن مشغول هستيد.

وي افزود : ما تلاش مي‌كنيم تا به وسيله برگزاري جشنواره قرآني طهورا در طول سال تحصيلي ارتباط دانشجويان خود را با قرآن حفظ كنيم و از آموزه‌هاي اين كتاب آسماني در زندگي خود بهره جوييم.

دكتر حسينچاري خاطر نشان كرد: اين جشنواره در بخش‌هاي مختلف برگزار و تلاش مي شود تا از ظرفيت تمام دانشجويان اعم از هنرمند، پژوهشگر، نويسنده، شاعر و غيره استفاده گردد.

معاون فرهنگي اجتماعي دانشگاه شيراز با يادآوري اينكه محوريت اين جشنواره در هر سال يكي از سوره‌هاي قرآن كريم قرار مي‌گيرد، گفت:‌ در سال گذشته محوريت اين جشنواره با سوره مباركه يوسف بود و امسال اين جشنواره با محوريت سوره مباركه اسرا برگزار گرديد كه در آن هر كسي با هر سليقه و هنر و توانمندي كه داشت، ارادت خود را به ساحت قرآن كريم نشان داد.

مراسم اختتاميه جشنواره قرآني طهورا، با اجراي گروه تواشيح دانشگاه شيراز كه در سال گذشته در دانشگاه‌هاي عراق، حرم امام حسين(ع) و حرم حضرت علي(ع) نيز برنامه داشتند، ادامه يافت و سپس خانم فاطمه ابراهيمي و آقاي حسن شاهي، هر دو از دانشجويان روشندل دانشگاه شيراز و حافظ كل قرآن به ارائه برنامه پرداختند.

به گفته خانم فاطمه قصاب‌زاده، دبير جشنواره قرآني طهورا، جشنواره قرآني طهورا براي دومين سال متوالي در دانشگاه شيراز برگزار شد.

كارشناس قرآن و عترت معاونت فرهنگي دانشگاه شيراز در خصوص بخش‌هاي اين جشنواره بيان داشت: جشنواره قرآني طهورا ۲ در بخش‌هاي شفاهي نظير حفظ سوره و قرائت ترتيل و تحقيق سوره مباركه اسرا، بخش ادبي شامل ارائه شعر، داستان، نمايشنامه‌، فيلم‌نامه بر اساس محورهاي جشنواره كه برگرفته از آيات نوراني سوره اسرا مي باشد، اجرا گرديد.

خانم قصاب‌زاده افزود: بخش پژوهشي نيز شامل ارائه مقاله و پايان‌نامه بر اساس محورهاي جشنواره، بخش مجازي شامل طراحي وبلاگ، بخش هنري شامل ارائه آثار خوشنويسي، نقاشي، عكاسي، گرافيك اعم از پوستر، آيه گرافي و تايپوگرافي، تكنيك اعم از كلاژ، دكوپاژ، مجسمه‌سازي، نماهنگ و كليپ بود.

دبير جشنواره قرآني طهورا گفت: همچنين برگزاري كارگاه‌ها و كلاس‌هاي آموزشي تفسير سوره اسرا در روزهاي دوشنبه هر هفته، برگزاري مسابقات كتابخواني، برگزاري نشست‌ها و كرسي‌هاي آزادانديشي، پخش و نقد فيلم و برگزاري نمايشگاه كتاب از ديگر بخش‌هاي اين جشنواره بود.

وي در ادامه با اشاره به محورهاي اين جشنواره كه همگي برگرفته از آيات سوره مباركه اسراست،‌ گفت: شخصيت پيامبر(ص) و موضع‌گيري مشركان در برابر وي و قرآن، معراج پيامبر(ص)، فساد بني‌اسرائيل بر روي زمين، ارزش نيكي به والدين، پرهيز از اسراف، آزادي اراده و اختيار، عدم پيروي از مجهولات، عناد و لجاجت سبب دوري جستن از حق و حقيقت، انسان و رويارويي با نعمت و نقمت، تأثير قرآن براي درمان هرگونه بيماري اخلاقي و اجتماعي، اعجاز قرآن و عدم توانايي مقابله با آن، هدايتگري قرآن، وسوسه‌هاي شيطان و هشدار به همه هموطنان، امر به برپا داشتن نماز و مشخص كردن اوقات آن، امر به پيامبر(ص) نسبت به برپا داشتن نماز شب، عوامل انحطاط و پيشرفت، برخورد منطقي با همه مخالفان، ظهور و قيام حضرت مهدي(عج)، خطوط زندگي طالبان دنيا و آخرت، بهانه‌هاي ترك ايمان و چيستي روحي از جمله محورهاي اين همايش بودند.

در ادامه اين مراسم از برگزيدگان سي و دومين جشنواره قرآني و نفرات برتر دومين جشنواره قرآني طهورا در بخش هاي مختلف توسط دكتر گشتاسبي سرپرست دانشگاه شيراز تجليل شد.

در انتهاي ، قرعه‌كشي جهت اهداي ۵ كمك هزينه زيارت مشهد مقدس و ساير هدايا ميان دانشگاهيان شيراز برگزار گرديد.

عكس هاي بيشتر مرتبط با اين خبر در آرشيو الكترونيكي روابط عمومي دانشگاه شيراز موجود است.

تاریخ: ۱۱:۳۱ - ۰۴/۰۲/۱۳۹۶   بازدید: ۷۰۳