جمعه ۲۷ مرداد ۱۳۹۶

فراخوان پژوهشگران به كاوش در موضوع اخلاق در اشعار حافظ

بيستم مهرماه هر سال در تقويم رسمي كشور به عنوان يادروز حافظ نامگذاري شده است.

دكتر كاووس حسن لي ، استاد دانشگاه شيراز و مدير مركز حافظ شناسي گفت: در نشست هاي علمي و تخصصي يادروز حافظ در شيراز، ديگر نقاط ايران و جهان تاكنون موضوع هايي مانند عصر حافظ، تاثيرپذيري حافظ از منابع ديگر، تاثيرگذاري حافظ بر ادبيات پس از خود، تصحيحات ديوان حافظ، حافظ و قرآن، ترجمه هاي شعر حافظ، زيبايي شناسي شعر حافظ، حافظ و معنويت و ... مطرح شده بود.

وي اظهار كرد: با توجه به اينكه امسال نيز آيين يادروز حافظ در ماه محرم برگزار مي شود و يكي از پيام‌هاي بنيادي نهضت عاشورا اخلاق مداري و دعوت به اخلاق نيكو است، مركز حافظ‌شناسي موضوع برنامه‌هاي علمي يادروز حافظ در سال 1396 را " حافظ و اخلاق " در نظر گرفته است.

مدير مركز حافظ شناسي گفت: يكي از دلايل رويكرد گسترده‌ مردم به ديوان حافظ وجود بسياري از پيام‌هاي ناب اخلاقي است.

وي ادامه داد: دعوت به نيك رفتاري، راست‌كرداري، خوش‌خلقي‌ و زلالي درون و نيز پرهيز از خودبيني و خودخواهي، و دوري از ريا، دروغ، عيب‌جويي و ديگرآزاري از سفارش‌هاي هميشگي حافظ شيرازي‌ست كه در زيباترين زبان هنري بازتاب يافته است و امروز كه جامعه‌ ما بيش از گذشته نيازمند اصلاح رفتار خويش است، ديوان حافظ مي‌تواند يكي از سرچشمه‌هاي شيرين و كارامد چنين آموزه‌هايي باشد.

دكتر حسن لي گفت: مركز حافظ‌شناسي همه فرهنگوران، انديشمندان و علاقه مندان را به درنگ در سروده‌هاي متعالي حافظ و بازشناسي و واكاوي مفاهيم اخلاقي آن فرامي‌خواند و آمادگي خود را براي دريافت مقالات علمي اعلام مي‌دارد.

منبع خبر:
ايرنا