۱۳۹۶ سه شنبه ۲ خرداد

فراخوان پژوهشگران به كاوش در موضوع اخلاق در اشعار حافظ

بيستم مهرماه هر سال در تقويم رسمي كشور به عنوان يادروز حافظ نامگذاري شده است.

دكتر كاووس حسن لي ، استاد دانشگاه شيراز و مدير مركز حافظ شناسي گفت: در نشست هاي علمي و تخصصي يادروز حافظ در شيراز، ديگر نقاط ايران و جهان تاكنون موضوع هايي مانند عصر حافظ، تاثيرپذيري حافظ از منابع ديگر، تاثيرگذاري حافظ بر ادبيات پس از خود، تصحيحات ديوان حافظ، حافظ و قرآن، ترجمه هاي شعر حافظ، زيبايي شناسي شعر حافظ، حافظ و معنويت و ... مطرح شده بود.

وي اظهار كرد: با توجه به اينكه امسال نيز آيين يادروز حافظ در ماه محرم برگزار مي شود و يكي از پيام‌هاي بنيادي نهضت عاشورا اخلاق مداري و دعوت به اخلاق نيكو است، مركز حافظ‌شناسي موضوع برنامه‌هاي علمي يادروز حافظ در سال 1396 را " حافظ و اخلاق " در نظر گرفته است.

مدير مركز حافظ شناسي گفت: يكي از دلايل رويكرد گسترده‌ مردم به ديوان حافظ وجود بسياري از پيام‌هاي ناب اخلاقي است.

وي ادامه داد: دعوت به نيك رفتاري، راست‌كرداري، خوش‌خلقي‌ و زلالي درون و نيز پرهيز از خودبيني و خودخواهي، و دوري از ريا، دروغ، عيب‌جويي و ديگرآزاري از سفارش‌هاي هميشگي حافظ شيرازي‌ست كه در زيباترين زبان هنري بازتاب يافته است و امروز كه جامعه‌ ما بيش از گذشته نيازمند اصلاح رفتار خويش است، ديوان حافظ مي‌تواند يكي از سرچشمه‌هاي شيرين و كارامد چنين آموزه‌هايي باشد.

دكتر حسن لي گفت: مركز حافظ‌شناسي همه فرهنگوران، انديشمندان و علاقه مندان را به درنگ در سروده‌هاي متعالي حافظ و بازشناسي و واكاوي مفاهيم اخلاقي آن فرامي‌خواند و آمادگي خود را براي دريافت مقالات علمي اعلام مي‌دارد.

منبع خبر:
ايرنا