پنج شنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۶

استاد دانشگاه شيراز: نه مردم ايران به وعده انتخاباتي افزايش يارانه نشانه شعور ملت بود

شيراز- ايرنا- استاد دانشگاه شيراز گفت: 'نه' مردم به وعده هاي انتخاباتي همچون افزايش چند برابري يارانه نشان دهنده شعور ملت ايران بود كه پاي صندوق هاي اخذ راي انتخابات دوازدهمين دوره رياست جمهوري متجلي شد.

دكتر سيد علي اكبر صفوي يكشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: تحليلگران خارجي و كشورهاي مختلف كه انتخابات در ايران را رصد مي كردند به اين موضوع اذعان كردند كه ملت ايران در منطقه پر از جنگ و آشوب خاورميانه به وعده يارانه پاسخ ندادند و اين پيام و افتخار بزرگي است كه موجب خير و بركت براي كشور خواهد بود.

قائم مقام رئيس دانشگاه شيراز با اشاره به پيروزي دكتر حسن روحاني در انتخابات 29 ارديبهشت ماه جاري گفت: مردم با راي خود به تكرار دولت تدبير واميد نشان دادند كه در شرايط ركود و دشوار اقتصادي به اين دولت اعتماد دارند و مي دانند كه اين دولت با مشكلات انباشته شده و به يادگار مانده از گذشته روبرو بوده است.

وي ادامه داد: انتخابات 96 نشان داد كه فضاي اكثريت كشور، همراه با اميد است و بخش زيادي از مردم ايران خواهان تعامل با دنيا هستند.

صفوي گفت: راي مردم در اين انتخابات نشان داد كه مردم با تعقل، استدلال هاي صحيح را مي پذيرند و به تعاملات بين المللي، حسن همجواري، عقلانيت، مديريت علمي و پرهيز از رفتارهاي دور از شان مديران ارشد و خودداري از طرح تهمت هاي ناصحيح و وعده هاي غيرواقعي باور دارند.

استاد دانشگاه شيراز بيان كرد: راي مردم به دكتر حسن روحاني به مثابه سرمايه اي براي تقويت نظام جمهوري اسلامي است و از اين رو، بايد اين حضور گسترده مردم را قدرداني و از به كار بردن تعابير ناصحيح درباره آراي مردم در انتخابات خودداري كرد.

وي ادامه داد: انتخابات 29 ارديبهشت ماه 96 به مثابه يك امتحان بزرگ ملي بود كه جهانيان با دقت نظاره گر آن بودند و با حضور سرنوشت ساز ملت، افتخار بزرگ ديگري براي ايران و تاريخ رقم خورد.

صفوي گفت: با تشكر از همه نامزدهايي كه خود را در معرض انتخاب مردم قرار دادند و كساني كه صادقانه و خيرخواهانه تلاش كردند، در واقع پيروز بزرگ انتخابات، نظام و مردم بودند.

وي با اشاره به تلاش هاي دشمنان براي تضعيف جايگاه راي مردم گفت: حضور گسترده ملت ايران در انتخابات نشان داد كه اعتماد آنها به نظام جمهوري اسلامي بيشتر شده است كه رويداد بسيار بزرگي محسوب مي شود.

اين استاد دانشگاه در بخش ديگري از سخنان خود، آسيب شناسي فرايندهاي انتخابات با بهره گيري از تجارب ملي و بين المللي را ضروري خواند و گفت: دوره زماني تبليغات درنظرگرفته شده براي ارزيابي يك نامزد انتخابات رياست جمهوري در حد 2 هفته و يا شناسايي داوطلبان انتخابات شوراها در مدت زمان محدود، از نقطه ضعف هايي است كه در قانون انتخابات كشور ديده مي شود.

صفوي اظهار كرد: در برخي كشورها، نمايندگان محلات براي راه يافتن به شوراهاي شهري رقابت مي كنند، به عنوان نمونه داوطلبان انتخابات در محله قصردشت شيراز با يكديگر و ساير محلات با يكديگر و اين گونه امكان شناخت داوطلبان براي مردم بهتر فراهم مي شود، در حالي كه مردم براي شناخت افزون بر 500 داوطلب انتخابات شوراها فرصت بسيار محدودي در اختيار دارند.

اين استاد دانشگاه در ادامه از تحقق عدالت در تبليغات انتخاباتي به عنوان اصل مهم در فرايند برگزاري انتخابات ياد كرد و گفت: در مدت زمان كوتاهي كه در اختيار نامزدهاي انتخابات قرار دارد، چنانچه شبهه اي درباره فردي مطرح شود، اين فرد از زمان و ابزار مناسب براي اطلاع رساني برخوردار نيست.

وي افزود: در اين ميان، صداوسيما تنها ابزار اطلاع رساني است كه نامزدها از آن برخوردار هستند، صداوسيما در برنامه هاي خاص و ويژه انتخابات تلاش كرد كه حقوق طرفين رعايت شود اما كل مسير حركت اين رسانه تا شب انتخابات، مسير يك طرفه بود و اين كه دنبال نشان دادن كمبودها در جامعه ولو روستاهاي كوچك بود تا يكي از رقبا در عرصه انتخابات تضعيف شود.

صفوي بيان كرد: اگر سيستم هاي نظارتي در جامعه با چنين بي عدالتي هايي برخورد مي كردند، اين موضوع سبب مي شد كه اعتماد مردم به صداوسيما كمتر از دست برود و كمتر به شبكه هاي خارجي رجوع كنند.

اين عضو هيات علمي دانشگاه شيراز در تحليل رفتار انتخاباتي مردم در انتخابات شوراهاي اسلامي شهر نيز گفت: با توجه به محدوديت هاي زماني انتخاب داوطلبان شوراها، فرصت شناخت تك تك اين افراد فراهم نبود و از اين رو، مردم ايران به ليست هاي مورد توصيه بزرگان راي دادند و اين موضوع نشان داد كه تفكرهاي حزبي، حركت جمعي و نگاه تشكيلاتي در كشور در حال تقويت است.

وي بيان كرد: امروز و در پايان فرايندهاي برگزاري انتخابات باشكوه در ايران، بايد از نگاه مردم درس بگيريم، پيام آنها را بشنويم و به آن احترام بگذاريم و از هرگونه حركت تفرقه آميز بپرهيزيم.

صفوي گفت: در منطقه پرآشوب خاورميانه، عشق به دين و نظام و عقلانيت حكم مي كند كه همدلي و همراهي را در كشور بيشتر كنيم.

انتخابات دوازدهمين دوره رياست جمهوري و پنجمين دوره شوراهاي اسلامي شهر و روستا جمعه 29 ارديبهشت امسال برگزار شد.

منبع خبر:
ايرنا