چهارشنبه ۱ آذر ۱۳۹۶

برگزاري مجمع متفكران مسلمان آينده در شيراز

مجمع متفكران مسلمان آينده با موضوع بازانديشي امت اسلامي در پرتو ملاصدرا، روزهاي30 تير تا 1 مرداد ماه در شيراز برگزار مي شود.
مجمع جوانان سازمان كنفرانس اسلامي (ICYF-DC) كه تحت نظارت سازمان همكاري هاي اسلامي (OIC) فعاليت مي كند، يك سكوي روشنفكرانه ي جديد را با عنوان مجمع متفكران مسلمان آينده راه اندازي كرده كه اين مجمع با هدف گرد هم آوردن دانشمندان جوان و ارشد جهان اسلام تشكيل شده است تا از اين طريق سالانه به بيان و تبادل ايده هاي خود در قالب يك مجمع آكادميك بپردازند.
رئيس مركز پژوهش هاي فرهنگ اسلامي دانشگاه شيراز با بيان مطلب فوق اظهار داشت: از آنجا كه شيراز به عنوان پايتخت جوانان جهان اسلام در سال 2017 انتخاب شده، مجمع متفكران مسلمان آينده بسيار خرسند است كه نخستين رويداد عمومي خود را در شيراز و با حسن توجه دانشگاه شيراز برگزار مي كند.
حجت الاسلام و المسلمين دكتر سعيد رحيميان افزود: افزون بر سخنراني هاي آغازين و پاياني، مجمع متفكران مسلمان آينده دو پنل ديگر نيز سازماندهي كرده است. اولين پنل در يك چشم انداز جهاني در مورد چالش ها و فرصت هايي بحث مي كند كه امروزه پيش روي جهان اسلام قرار دارد و دومين پنل به تأمل درباره ي ميراث و معناي تفكر ملاصدرا، دانش و نگرش وي براي مسلمانان امروز مي پردازد. در حالي كه پنل اوّل به دنبال يك ديدگاه جهاني تر است، پنل دوم درباره ي يك شخصيت برجسته ي محلي مي باشد كه از اهميت جهاني برخوردار است. دانشمند تأثيرگذار صدرالدين شيرازي كه به ملاصدرا معروف است.
استاد دانشگاه شيراز به نشست كاري هيأت علمي مجمع متفكران مسلمان آينده در روز 30 تير ماه اشاره كرد و گفت: جلسه ي بررسي هيأت علمي مجمع متفكران آينده عصر روز جمعه 30 تير ماه برگزار مي شود و اعضاي هيأت علمي آن از كشورهاي تركيه، بوسني، آمريكا، ايران، نروژ، سوئد، انگلستان و سنگاپور مي باشند.
وي به بررسي برگزاري پنل هاي اين نشست با عنوان بازانديشي جهان اسلام: چالش ها و فرصت هاي پيش رو معناي پيام ملاصدرا براي زمانه ي ما پرداخت و بيان داشت: امت اسلامي در زمينه هاي سياسي، اجتماعي، اقتصادي و ديني تحت فشارهاي زيادي قرار دارد؛ امّا همان طور كه خداوند متعال در قرآن بيان ميكند، به يقين پس از هر سختي گشايشي است. براي تمام چالش هايي كه امت اسلامي با آن رو به رو است، فرصت هايي نيز وجود دارد. اگر جهان اسلام در حال حاضر بحران هايي را تجربه مي كند، اين امكان وجود دارد كه در نهايت در اين بحران ها رخنه نماييم.
دكتر رحيميان اضافه كرد: از سويي ملاصدرا يك شخصيت برجسته ي قدرتمند و روشنفكر در تمدن اسلامي است. وي به واسطه ي چهارچوب سنت فلسفي، تركيبي قدرتمند از لايه هاي مختلف تفكر با عرفان اسلامي به وجود آورد. از اين رو محققان و دانشمندان دعوت مي شوند تا نظرات خود را درباره ي اهميت تفكر ملاصدرا براي مسلمانان امروز در زمينه هاي فلسفي، فكري، اجتماعي، فرهنگي و سياسي منعكس نمايند.
اين استاد دانشگاه شيراز در ادامه خاطرنشان ساخت: در مراسم افتتاحيه ي اين نشست، دكتر مسعود سلطاني فر، وزير ورزش و جوانان جمهوري اسلامي ايران؛ سيد محمدعلي افشاني، استاندار فارس؛ سفيرالشاد اسكندروف، رئيس مجمع جوانان سازمان كنفرانس اسلامي؛ دكتر ابراهيم گشتاسبي راد، سرپرست دانشگاه شيراز و حيدر علي كامياب، مديركل ورزش و جوانان استان فارس سخنراني خواهند كرد.
   تاریخ: ۱۲:۳۳ - ۲۴/۰۴/۱۳۹۶   بازدید: ۴۱۷