دوشنبه ۳ مهر ۱۳۹۶

تب تند عمل بيني در شيراز

تب جراحي هاي زيبايي بخصوص عمل بيني مدتهاست كه در كشور داغ است و همين مسئله ايران را ركورددار جراحي زيبايي در جهان كرده است، به طوري كه تحقيقات دانشگاه جان هاپكينز آمريكا نشان مي دهد، ميزان جراحي هاي زيبايي بيني در ايران هفت برابر آمريكا است.
تابناك فارس به نقل از افسانه :مديرگروه گوش حلق و بيني و عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز با تاكيد بر اينكه ابتدا بايد اين آگاهي در ميان مردم شكل گيرد كه عمل هاي زيبايي قطعا صدماتي براي آنها در پي خواهد داشت به «افسانه» مي گويد: عمل هاي جراحي زيبايي و خدمات زيبايي ديگر بشدت در شهر شيراز در حال افزايش است و اين مسئله مي طلبد كه آسيب شناسي جدي در اين بخش صورت گيرد.

دكتر خادمي مي افزايد: در بسياري بيمارستان هادر كنار عمل هاي درماني عمل هاي زيبايي بسيار نيز انجام مي شود كه آمار دقيق در اختيار معاونت درمان است، اما روند كلي نشان از افزايش تعداد اين عملهاست.

وي با اشاره به اينكه شناخت و آگاهي از عمل جراحي در ميان بسياري از خانواده ها و مردم جامعه شكل نگرفته است، مي گويد: هرچند پزشك موظف است پيش از عمل عوارض مربوط به عمل را به بيمار توضيح دهد اما گاها بيماران با آگاهي از عوارض اقدام به عمل مي كنند و پس از مدتي عوارض خود را نشان مي دهد.

«پيش از عمل جراحي ليست بلندي از عوارض ناشي از عمل در اختيار بيمار قرار داده مي شود كه بايد بيمار آن را مطالعه داشته و سپس امضا كند .»

دكتر خادمي برخي از اين عوارض را كوچك و برخي ديگر را بزرگ عنوان كرد.

وي گرفتگي، افتادگي و دفرمه شدن بيني را يكي از مهم ترين عوارض ناشي از عمل هاي جراحي بيني عنوان كرده و مي گويد: اين عوارض به بيمار گفته مي شود؛ هرچند موارد بسياري داريم كه با وجود گوشزد كردن اين مسئله، بازهم بيمار اصرار به عمل دارد اما پس از مدتي عوارض خود رانشان مي دهد.

او يادآور مي شود: البته 10 تا 20 درصد عمل هاي زيبايي بيني نياز به ترميم مجدد دارد و بار ديگر فرد را وادار به عمل خواهد كرد.

دكتر خادمي در مورد انواع فرم هاي بيني و آنچه بيماران مي خواهند چنين مي گويد: بهترين بيني عمل شده بيني است كه به فرم طبيعي نزديك باشد. هرچند بيني هاي عروسكي بسيار مورد پسند است، اما پزشكان تاكيد بيشتري بر عمل هايي دارند كه به فرم طبيعي صورت نزديك باشد.

مديرگروه گوش حلق و بيني فرم هاي عمل عروسكي را پر دردسر هم براي بيمار و هم پزشك عنوان كرده و مي افزايد: اگرچه خواسته مريض بر عمل بيني به فرم هاي خاص است اما پزشك موظف است اهميت عمل بيني به فرم طبيعي را به او گوشزد كند.

بيني كوچك پردرسر

دكتر خادمي معتقد است: بيني كوچك درگذر زمان مشكلاتي براي فرد ايجاد مي كند، به خصوص براي بانوان اين مشكلات پس از زايمان بروز مي كند.

«به تدريج سن و سال كه بالا مي رود اين عوارض با تنگي نفس و تنفس سخت همراه است و در ادامه باعث افتادگي بيني، شل شدن و عوارض ديگر مي شود.» عضو هيئت علمي گوش حلق و بيني دانشگاه شيراز در ادامه متذكر مي شود: اين به اين معني است كه ممكن است با بالارفتن سن و بروز اين عوارض شخص مجبور به عمل دوباره شود.

وي بررسي اين مسئله از ديدگاه جامعه شناختي را نيز مورد توجه قرار داده و مي گويد: موضوع عمل هاي زيبايي بيش از حد در جامعه بايد از ديدگاه جامعه شناختي مورد بررسي قرار گيرد چرا كه اين مسئله در ميان گروه هاي مختلفي از بانوان شدت يافته است.

اين مدرس دانشگاه تصريح مي كند: در كارهاي پزشكي اقدامات اجتماعي انجام نمي شود بايد اين مسئله در جامعه پزشكي نيز مورد تاكيد قرار گيرد تا مشخص شود چرا چنين تحولي در جامعه شكل گرفته كه عمل هاي زيبايي به اين ميزان افزايش يافته است.

مراقب قيمت ها باشيد

مديرگروه گوش حلق و بيني دانشگاه علوم پزشكي شيراز در خصوص هزينه اين جراحي ها نيز مي گويد: تعرفه وزارت بهداشت و درمان براي عمل جراحي زيبايي بيني55k در نظر گرفته كه در بيمارستان ها هر k معادل 9 هزار تومان و در خارج از بيمارستان نيز برابر با 40 هزار تومان است.

وي درباره عمل هاي چند ميليون توماني در مطب ها چنين مي افزايد: تغيير اين نرخ قيمت بسته به هزينه بيمارستان خواهد بود و اگر هزينه اي
بيشتر از معمول اخذ شود مريض مي تواند شكايت خود را به نظام پزشكي ببرد.

دكتر خادمي با اشاره به اينكه در شهر شيراز بيش از 30 پزشك عمل جراحي زيبايي بيني انجام مي دهند، يادآور مي شود: وقتي جواز پزشكي براي ارائه خدمات پزشكي صادرشود اگر مشكلي بروز كند اين پزشك است كه بايد پاسخگو باشد، به همين دليل است كه مردم بايد توجه داشته باشند براي عمل زيبايي و ساير خدمات به سراغ پزشك بروند.

دكتر خادمي تعداد پرونده هاي پزشكي تشكيل شده را گواه اين مسئله دانسته و عنوان مي كند: عموم اين شكايت ها در مورد عمل بيني مربوط به تغيير فرم بيني است كه بيماران مطرح مي كنند. در مواردي پزشك مقصر شناخته مي شود و قصور او بررسي مي شود اما در بيشتر موارد بي توجهي از جانب بيمار بوده است.

وي مي افزايد:گاهي بدن بيمار واكنش خاصي به بيماري نشان مي دهد و با وجودي كه پزشك اين نكته را به بيمار متذكر شده، اما او اصرار به عمل دارد و در نهايت پس از مدتي عوارض بيماري بروز كرده و باعث ناراحتي بيمار مي شود.

«زماني كه اين عوارض باعث ناراحتي بيمار مي شود او به نظام پزشكي شكايت برده و از بروز مشكلات خاص گلايه مند مي شود»

اين عضو هيئت علمي ادامه مي دهد: در چنين مواردي قصوري از جانب پزشك رخ نمي دهد، چرا كه بيمار با آگاهي به اين موارد برگه رضايت نامه عمل را پر كرده است؛ هرچند مواردي نيز داشته ايم كه مشكلات حول عمل جراحي باشد.
منبع خبر:
تابناک