سه شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۶

اعطاي جايزه " زنان در علم " به استاد دانشگاه شيراز

نخستين دوره جايزه " زنان در علم "، در مراسمي ويژه با حضور دكتر فرهادي وزير علوم، تحقيقات و فناوري، دكتر معصومه ابتكار معاون رئيس جمهور در امور زنان و خانواده و تعدادي از چهره‌هاي علمي و دانشگاهي ؛ به خانم پروفسور افسانه صفوي، ‌استاد دانشگاه شيراز اعطا شد.
اين آيين در سالن قلم كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران ترتيب يافت و استاد نخبه و پيشكسوت بخش شيمي دانشگاه شيراز موفق شد جايزه گروه علوم پايه را كسب نمايد.
«جايزه زنان در علم» به همت دفتر مشاور وزير علوم در امور زنان و خانواده با همكاري تعدادي از نهاد‌ها و مؤسسات علمي و فرهنگي ملي و بين‌المللي راه‌اندازي شده است.
اين جايزه كه نخستين جايزه ويژه زنان پژوهشگر كشور است به استادان، دانشمندان و محققان زني اعطا مي ‌شود كه سهم به سزايي در پيشبرد علم در حوزه تخصصي فعاليت خود داشته باشند.
جايزه «زنان در علم» جايزه‌اي است كه به زنان پژوهشگر علم كه در زمينه گسترش مرزهاي دانش، خدمت به گسترش ارزش‌هاي اجتماعي و در راستاي توسعه پايدار فعاليت شاخصي داشته باشند، اهدا مي‌شود. داوطلبان بايد فعاليت شاخصي در عرصه‌هاي علمي فراتر از وظايف شغلي خود و به شكل غيررسمي در سطح جامعه داشته باشند.
شناسايي، معرفي، تشويق و حمايت زنان پژوهشگر تاثيرگذار در حوزه علم و شناسايي سهم توليدات علمي زنان پژوهشگر در پيشبرد علم در جمهوري اسلامي ايران هدف اهداي اين جايزه است و زنان پژوهشگر فعال در حوزه علم مي‌توانند نامزد دريافت اين جايزه شوند.
همچنين عملكرد فرد انتخاب شده بايد در زمينه مورد نظر ابتكاري و فراتر از فعاليت‌هاي موجود در آموزش رسمي كشور باشد.
به گفته ي خانم دكترالهه حجازي، مشاور وزير علوم در امور زنان و خانواده، ايده جايزه زنان در علم به پيشنهاد دكتر اكرم قديمي، رييس انجمن ترويج علم ايران، در دومين جلسه شوراي سياستگذاري امور زنان و خانواده وزارت علوم، تحقيقات و فناوري مطرح شد تا با توجه به بررسي‌هاي صورت گرفته كه نشان دهنده فعاليت‌هاي خوب اعضاي هيأت علمي زنان در دانشگاه هاست، سهم زنان در حوزه علمي كشور هر دو سال يك بار به جامعه شناسانده و از آن‌ها تقدير شود.
وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر حدود ۱۷ درصد اعضاي هيأت علمي دانشگاه‌هاي كشور را زنان تشكيل مي‌دهند و هدف مجموعه ما اين است كه با شناسايي و معرفي اعضاي برگزيده كه توليدكننده دانش واقعي هستند، فرصت‌هاي ارتقاي بيشتري براي آن‌ها ايجاد كند و به اين ترتيب، با داشتن منابع كافي، روند پيشرفت را با عدالت بيشتر بپيمايند.
مشاور وزير علوم در امور زنان و خانواده در رابطه با گروه‌هاي مورد ارزيابي و تعداد برگزيدگان گفت: ارزيابي در گروه‌هاي آموزشي شامل علوم كشاورزي و صنايع غذايي، علوم پايه، فني و مهندسي، علوم انساني و هنر صورت گرفته است.

تاریخ: ۱۲:۴۱ - ۲۹/۰۵/۱۳۹۶   بازدید: ۱۰۳۶