چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۶

گردهمايي معاونان و مديران بين الملل دانشگاه هاي كشور در دانشگاه شيراز

يازدهمين نشست مشورتي معاونان و مديران بين الملل دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي و پژوهشي منتخب كشور با حضور دكتر حسين سالار آملي ، قائم مقام وزير علوم ، تحقيقات و فناوري در امور بين الملل در دانشگاه شيراز برگزار شد.
دكتر سالار آملي در اين نشست به تشريح محيط پيراموني فعاليت هاي بين الملل وزارت علوم پرداخت و گفت : دستيابي به اهداف بين المللي شدن دانشگاه ها و آموزش عالي، در گروي تلاش و كوشش همه ي معاونان و مديران بين الملل دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي كشور است.
رئيس مركز همكاري هاي علمي بين المللي وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري با اشاره به بهبود شرايط كشور براي گسترش فعاليت هاي علمي بين المللي بيان داشت : تبادل استاد و دانشجو ، انجام پروژه هاي مشترك، سخنراني ها و كارگاه هاي علمي مشترك ، اجراي قراردادهاي پژوهشي و انتخاب استاد راهنماي مشترك براي پايان نامه هاي دانشجويي ؛ با همكاري و حمايت مركز همكاري علمي بين المللي وزارت علوم در حال اجراست.
دكتر سالار آملي اجراي برنامه هاي مشترك ميان دانشگاه هاي ايران و ساير كشور ها را مفيد ارزيابي و خاطر نشان كرد : انجام اين گونه اقدامات در تبادل دانش فني بسيار موثر است.
وي با اشاره به ماده 64 قانون برنامه ششم توسعه جمهوري اسلامي ايران خاطر نشان كرد : با هدف تحقق اقتصاد دانش‌بنيان، افزايش بهره‌وري، تنظيم رابطه متقابل تحصيل و اشتغال، گسترش همكاري و تعاملات فعال بين‌المللي و افزايش نقش مردم در مديريت علمي و فناوري كشور ؛ به دولت اجازه داده مي‌شود به‌منظور ارتقاي علمي و رقابت بين دانشگاه هاي كشور و تعاملات بين‌المللي در طي اجراي قانون برنامه نسبت به ايجاد واحدها و شعب آموزش عالي با مشاركت دانشگاه هاي معتبر بين‌المللي و دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالي و پژوهشي و فني و حرفه‌اي و دانشگاه جامع علمي- كاربردي در داخل كشور در چهارچوب سياست‌هاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي اقدام نمايد.
رئيس مركز همكاري هاي علمي بين المللي وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري افزود : بر اساس همين برنامه ، تعداد دانشگاه هاي كشورمان كه در زمره صد دانشگاه برتر آسيا قرار مي گيرند، تا پايان برنامه ششم بايد به ده دانشگاه افزايش يابد و تعداد شعب خارجي دانشگاه هاي كشور نيز به 16 شعبه ارتقا يابد.
در ابتداي اين نشست هم ، خانم دكتر سيده زهره عظيمي فر، مدير روابط بين الملل دانشگاه شيراز ضمن بيان گوشه اي از سابقه ي 70 ساله اين دانشگاه بيان داشت : دانشگاه شيراز از توانمندي ها و ظرفيت هاي فراواني در حوزه هاي مختلف برخوردار است.
وي افزود : پس از برجام ، فعاليت بين الملل دانشگاه شيراز شتاب يافته و هم اكنون با بسياري از كشورها ، تفاهم نامه همكاري هاي علمي منعقد شده است.
دكتر ابراهيم گشتاسبي راد، سرپرست دانشگاه شيراز هم در يازدهمين نشست مشورتي معاونان و مديران بين الملل دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي و پژوهشي منتخب كشور ، از تدوين برنامه ي جامع دانشگاه شيراز براي توسعه ي ارتباطات بين الملل خبرداد.
سرپرست دانشگاه شيراز ، با بيان اينكه هم اكنون 75 درصد توليدات علمي كشور توسط دانشگاه هاي سطح يك ايجاد مي شود ؛ خاطر نشان كرد : اغلب دانشگاه هاي سطح يك با توجه به قدمت و سابقه ، نيازمند توجه بيشتر در اختصاص بودجه مي باشند.
وي اظهار داشت : با هدف چابك سازي و كاهش نيروي انساني غيرفعال ، يك طرح آمايش علمي در دانشگاه شيراز در حال اجراست و اين دانشگاه تصميم گرفته تا بر اساس مباني علمي ، تغييرات اساسي را براي نقش آفريني موثرتر در عرصه هاي ملي و بين المللي اجرا نمايد .
دكتر گشتاسبي ، ايجاد دفتر همكاري هاي مشترك دانشگاه شيراز و دانشگاه صنعتي درسدن آلمان در دو دانشگاه را به عنوان نمونه اي از فعاليت هاي بين المللي موفق توصيف كرد و گفت : با راه اندازي اين دفاتر ، همكاري استراتژيك در عرصه علمي بين المللي صورت مي گيرد.
سرپرست دانشگاه شيراز تصريح كرد : عليرغم حضور موثر اساتيد فني مهندسي در عرصه بين الملل ، علوم انساني دانشگاه هاي ما نتوانسته است نقشي را كه شايسته ي آن است ايفا كند و در فعاليت هاي علمي بين المللي ارتباط برقرار نمايد.
وي با اشاره به نزديكي فرهنگي ايران با كشورهاي منطقه اظهار اميدواري كرد كه دانشگاه هاي كشور بتوانند از اين فرصت براي گسترش و تعميق ارتباطات علمي بهره ببرند.
ارائه گزارش كارگروه كشورهاي آلمان ، تركيه ، كره جنوبي و سوئد ، ارائه تجربيات در حوزه ارتباطات علمي بين المللي و پرسش و پاسخ با حضور آقاي دكتر سالار آملي ، از ديگر برنامه هاي نشست معاونان و مديران بين الملل دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي و پژوهشي منتخب كشور در دانشگاه شيراز بود.

تاریخ: ۱۵:۱۱ - ۰۵/۰۷/۱۳۹۶   بازدید: ۵۸۹