دوشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۶

انتشار كتاب «مصحف ابراهيم: منتخب سوره‌هاي قرآن كريم به خط ابراهيم‌سلطان»

كتاب «مصحف ابراهيم: منتخب سوره‌هاي قرآن كريم به خط ابراهيم‌سلطان» تأليف دكتر محمدصادق ميرزاابوالقاسمي، استاد دانشكده هنر و معماري و عضو هيئت علمي دانشگاه شيراز، منتشر شد. اين كتاب به بررسي يكي از نوادر و نفايس خطي قرآن كريم در دورۀ تيموري مي‌پردازد. اين نسخه شامل 18 سوره كوچك از كلام‌الله است كه در 830 هجري قمري به قلم ابراهيم‌سلطان در شيراز كتابت شده است و اكنون در موزه پارس نگهداري مي‌شود.
اين مصحف جزو آخرين آثار مهم خوشنويسي ابراهيم‌سلطان محسوب مي‌شود و از نظر ويژگي‌هاي كتاب‌آرايي بسيار شايان توجه است. با اين‌همه، در سياهه آثار كارگاه هنري ابراهيم‌سلطان ناشناخته مانده و پيش از اين مورد مطالعه و ارزيابي دقيق قرار نگرفته بود. بر اين اساس، در كتاب مصحف ابراهيم به سرگذشت تاريخي و ويژگي‌هاي نسخه‌شناختي اين قرآن پرداخته شده است، و سبك و سياق ابراهيم‌سلطان در كتابت مصاحف بزرگ مورد بررسي قرار گرفته است.
انتشار اين كتاب با ششصدمين سالگرد وفات ابراهيم‌سلطان مصادف گرديده است.
ميرزاابوالقاسمي، محمدصادق. «مصحف ابراهيم: منتخب سوره‌هاي قرآن كريم به خط ابراهيم‌سلطان»، شيراز: دانشنامه فارس، با همكاري سازمان اسناد و كتابخانه ملي، و سازمان ميراث فرهنگي فارس، 100 صفحه، 1396.

تاریخ: ۰۹:۵۰ - ۰۱/۰۸/۱۳۹۶   بازدید: ۳۰۴