پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۷

برگزاري همايش بين المللي حافظه و ميراث بين فرهنگي شرق و غرب در دانشگاه شيراز

همايش بين المللي حافظه و ميراث بين فرهنگي شرق و غرب با تمركز بر فرهنگ سه كشور ايران، فرانسه و آلمان با همكاري دانشگاه استراسبورگ فرانسه به مدت دو روز در تالار علامه ي جعفري دانشگاه شيراز برگزار شد.
سرپرست دانشگاه شيراز در آيين افتتاحيه ي اين همايش بين المللي ضمن خوش¬آمدگويي به ميهمانان فرانسوي گفت: از دانشگاه استراسبورگ فرانسه براي همكاري گرم و صميمانه با دانشگاه شيراز و تشكيل جلسات متعدد در شيراز و فرانسه كه به برگزاري اين همايش در شهر شيراز منتهي شد، تشكر مي كنم.
دكتر ابراهيم گشتاسبي راد افزود: اميد است كه اين همكاري ها گسترش پيدا كند و بتوانيم با دانشگاه استراسبورگ و ديگر دانشگاه هاي فرانسه ارتباطات خوبي در زمينه ي تبادل استاد و دانشجو و همكاري در كارهاي پژوهشي مشترك داشته باشيم.
وي خاطرنشان كرد: يكي از مسائل بسيار مهم، بحث تمدن است و تمدن مسأله اي نيست كه بگوييم فقط خاص يك منطقه مي باشد و منطقه ي ديگري فارغ يا خارج از اين تمدن است. تمدن مسأله اي است به هم پيچيده كه همه¬ي ملّت ها را در واقع در برمي گيرد و تداخل تمدن براي همه ي ملّت ها وجود دارد. ما نمي توانيم بگوييم كه از تمدن اروپا فارغ هستيم يا اروپا بگويد تمدن ايران و شرق روي آن ها تأثيرگذار نبوده است. اين مسأله كه تداخل تمدن وجود دارد، اجتناب ناپذير مي باشد. اينكه چگونه مي شود به هم افزايي تمدن ها كمك كرد، حائز اهميت است.
سرپرست دانشگاه شيراز اظهار داشت: هم افزايي با گفت و گو و فعاليت هاي علمي و دانشگاهي امكان پذير است. وقتي كه به همكاري علمي و دانشگاهي بپردازيم، به آنچه كه مورد نظر اديان الهي است يعني رشد و توسعه ي عقل انساني، رسيده ايم؛ زيرا آنچه كه خدا براي تمدن بشري در نظر گرفته، صلح و آرامش است.
دكتر گشتاسبي راد ادامه داد: امّا برخي، برخوردهاي انساني را خيلي ابتدايي مي بينند و با وجودي كه در كشورهاي مدرن هستند، فكر مي كنند كه مي توانند قدرت خود را با جنگ و ستيز بر تمدن ها و كشورهاي ديگر غالب كنند؛ در حالي كه آنچه كه مي تواند انسان ها را به تعالي برساند، صلح، آرامش و گفت وگو است. بنابراين، اين گونه همايش ها كه ارتباطات علمي و گفت وگو را بين تمدن ها و دانشگاه ها كه نخبگان بيان اين تمدن هاست برقرار مي كند، مي تواند به صلح و آرامش جهاني كمك نمايد.
وي با بيان اينكه ما و اروپا از جنگ هاي بسيار، صدمه ي زياد ديده ايم و مي خواهيم كه انسانيت به اوج برسد و اوج انسانيت، گفت وگو، دانش، بيان تمدن يكديگر و تداخل اين تمدن هاست، سخنان خود را به پايان رساند.
دبير علمي همايش بين المللي حافظه و ميراث بين فرهنگي شرق و غرب هم ضمن تشكر از تمامي دست اندركاران برگزاري اين همايش به ويژه معاونت پژوهشي و امور بين الملل دانشگاه شيراز، بيان كرد: بيش از ده سال است كه براي ايجاد رشته هاي بين رشته اي تلاش مي كنيم و اميدواريم كه چنين همايش هايي با توجه خاص برگزار شود و دانشگاه شيراز كمك كند تا رشته هاي بين رشته اي در علوم انساني راه اندازي گردد.
دكتر انوشيرواني افزود: ضامن رشد و گسترش علوم انساني در دنيا، بين رشته اي شدن آن است و اكثر رشته هايي كه در حال رشد هستند و حرف جديدي براي گفتن دارند، در بين رشته اي بودن آن هاست كه متأسفانه بين رشته اي شدن در دانشگاه شيراز هنوز شكل نگرفته است.
وي درباره ي نحوه ي برنامه ريزي همايش هم گفت: همايش بين المللي حافظه و ميراث بين فرهنگي بر اساس همكاري هاي دانشگاه شيراز و دانشگاه استراسبورگ فرانسه از يك سال قبل برنامه ريزي شده است و در ادامه ي اين همايش، همايش بعدي در فرانسه برگزار خواهد گرديد.
اين استاد ادبيات تطبيقي دانشگاه شيراز و عضو دائم فرهنگستان زبان و ادب فارسي در ادامه به ارائه ي مقاله اي در خصوص حافظه ي فرهنگي پرداخت.
خانم دكتر كريستين مايار، استاد مطالعات آلماني و تاريخ عقايد دانشگاه استراسبورگ و مدير مؤسسه ي بين رشته اي خانه ي بين دانشگاهي علوم انساني آزاد فرانسه نيز ضمن تشكر از رئيس دانشگاه شيراز، دبير علمي و دبير اجرايي همايش، گفت: تصميم ابتدايي براي برگزاري اين كنفرانس در جلسه اي كه سال 2015 و در دانشگاه شيراز برگزار گرديد، گرفته شد و در سال 2016، در بازديدي كه دانشگاه شيراز از دانشگاه استراسبورگ داشت، مقرر گرديد اين همايش در دانشگاه شيراز برگزار گردد. وي همچنين از زحمات دكتر حسين بهبهان كه باني برقراري ارتباط بين دانشگاه شيراز و دانشگاه استراسبورگ فرانسه بود، تشكر كرد.
وي سپس مقاله اي در خصوص يادآوري گذشته ي ايران و جستجوي هويت آلماني نزد جوزف گورس ارائه نمود.
از ديگر سخنرانان همايش بين المللي حافظه و ميراث بين فرهنگي شرق و غرب مي توان به آقاي دكتر يوهان اشتراوس، دانشيار دانشگاه استراسبورگ فرانسه اشاره كرد كه به ارائه ي مقاله اي با عنوان نكاتي در مورد تصويرشناسي شاعران و محققان كلاسيك در جهان ترك - ايراني پرداخت.

عكس هاي بيشتر مرتبط با اين خبر در آرشيو الكترونيكي روابط عمومي دانشگاه شيراز موجود است.

تاریخ: ۱۳:۱۱ - ۰۳/۰۸/۱۳۹۶   بازدید: ۴۵۱