سه شنبه ۲۶ تیر ۱۳۹۷

گام هاي بلند دانشگاه شيراز در زمينه فناوري اطلاعات و ارتباطات

دكتر فرشاد خون جوش، مدير مركز فناوري اطلاعات و ارتباطات دانشگاه شيراز در نشستي از اقدامات موثر اين مركز در زمينه هاي مرتبط با خدمات فناوري اطلاعات و ارتباطات خبر داد.
وي با اشاره به وسعت دانشگاه و تعداد زياد كاربران اينترنت و اينترانت، دانشگاه شيراز را به يك شهر تشبيه كرد و گفت: با توجه به كاربران مختلف اعم از استاد، دانشجو، كارمند و .... ، به نيازهاي متفاوت و متنوع اين افراد پاسخ مناسب ارائه مي شود.
دكتر خون جوش، با بيان اينكه در زمينه هاي تخصصي از جمله زيرساخت، شبكه هاي وايرلس، سامانه هاي نرم افزاري، امنيت، خدمات فناوري و مخابرات ؛ فعاليت هاي مناسبي صورت گرفته، اعلام كرد: اين آمادگي در مجموعه دانشگاه شيراز وجود دارد كه تجربيات ارزشمند خود را در زمينه هوشمندسازي به مجموعه هاي مختلف از جمله شهرداري شيراز ارائه نمايد.
دكتر خون جوش اظهار داشت: پيش از اين شبكه هاي دانشگاه به صورت جزيره اي در دانشكده ها و بخش هاي مختلف فعاليت مي كرد اما براساس يك نرم افزار مديريت شبكه كه با كمك يك شركت دانش بنيان از دانش آموختگان دانشگاه شيراز ، هم اكنون كل شبكه هاي دانشگاه به صورت يك شبكه يك دست مديريت مي شود.
استاد دانشكده مهندسي برق و كامپيوتر دانشگاه شيراز افزود: براي جلوگيري از عمليات سايبري نيز تجهيزات و برنامه هاي مناسبي خريداري شده و هم اكنون از سطح امنيت قابل قبولي برخوردار هستيم.
مديريت مركز فناوري اطلاعات و ارتباطات از راه اندازي مركز عمليات امنيتي ( SOC) در دانشگاه شيراز خبر داد و گفت: اين سامانه بدون ايجاد محدوديت براي كاربران ، سطح امنيت را ارتقاء داده و به صورت منظم پايش هاي لازم صورت مي گيرد و آسيب ها و حفره هاي امنيتي مشخص مي گردد.
دكتر خون جوش خاطر نشان كرد: در زمينه مديريت شبكه و با توجه به دانش موجود در بخش كامپيوتر دانشگاه شيراز، تجهيزات به گونه اي خريداري شده كه هزينه نگهداري و توان مصرفي آنها كاهش يابد و بدون نياز به نيروي انساني مستقر، امكانات مناسب در دسترس كاربران قرار گيرد.
به گفته دكتر خون جوش، پهناي باند دانشگاه شيراز از 150 به 850 مگابايت افزايش يافته و تعداد IP ها نيز از 512 به حدود 7 هزار IP رسيده است و بر اين اساس دانشگاه شيراز از لحاظ ميزان ترافيك پس از دانشگاه تهران دومين دانشگاه كشور به شمار مي رود.
مدير مركز فناوري اطلاعات و ارتباطات دانشگاه شيراز خاطر نشان كرد: زيرساخت هاي فناوري اطلاعات و ارتباطات به گونه اي متحول شده كه هم اكنون هيچ گلوگاهي براي پهناي باند وجود ندارد و با تغيير معماري، دسترسي به داده ها به يك صورت ساخت يافته تبديل شده است.
استاد دانشكده مهندسي برق و كامپيوتر به موضوع پدافند غيرعامل نيز اشاره و خاطر نشان كرد: به اين منظور مسيرهاي جايگزين ايجاد شده و در كنار فيبر نوري از فيبرهاي هوايي (ديش) براي انتقال اطلاعات و ارتباط ميان بخش هاي مختلف استفاده مي شود.
وي ادامه داد: سامانه ي ذخيرساز و پشتيباني گير با هزينه اي بالغ بر 400 ميليون تومان توسط مركز خريداري شده و تغييرات اساسي در مركز داده دانشگاه صورت گرفته است.
دكتر خون جوش در خصوص گسترش شبكه هاي وايرلس و چتر واي فاي در دانشگاه شيراز گفت: حدود 700 دستگاه وايرلس در نقاط مختلف دانشگاه نصب شده كه بالغ بر 300 دستگاه در خوابگاه هاي دانشجويي است تا دانشجويان بتوانند از اينترنت مناسب بهره ببرند.
وي خاطرنشان كرد: درصد نفوذ در دانشگاه شيراز از لحاظ وايرلس به شكل متوسط بالاي 80 درصد است و گسترش و بهبود شبكه هاي وايرلس در دستور كار قرار دارد.
ارتقاء سامانه اتوماسيون اداري، امكان دسترسي به سامانه ها از طريق موبايل و تبلت، راه انداري گيت هاي مختلف الكترونيكي ورود و خروج، پيوسته كردن سامانه هاي موجود در دانشگاه و افزايش امكانات در اتوماسيون هاي مختلف دانشگاهي از ديگر مواردي بود كه مدير مركز فناوري اطلاعات و ارتباطات دانشگاه به بيان آنها پرداخت.
دكتر خون جوش بيان داشت: در موضوع امنيت شبكه حدود 95 درصد مشكلات قبلي حل شده و هم اكنون مسائل امنيتي به صورت پيوسته و منظم مورد بررسي قرار مي گيرد.
دبير منطقه 7 دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي در حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات خاطرنشان كرد: هم اكنون دانشگاه شيراز از لحاظ ميزان اينترنتي كه در اختيار كاربران قرار مي دهد جزء 5 دانشگاه اول كشور است و از نظر شبكه هاي بي سيم (وايرلس) و توسعه زيرساخت (فيبر) جزء 2 دانشگاه برتر كشور به شمار مي رود.
وي افزود: از نظر نرم افزارهاي آموزشي اداري و مالي ،حسابداري و .... دانشگاه شيراز از برترين دانشگاه هاي كشور به شمار مي رود به گونه اي كه نرم افزارهاي موجود كاملا بومي است و توسط دانشگاه شيراز به روز رساني مي شود.
وي با بيان اينكه نرم افزار پيان رسان بومي توسط دانشگاه شيراز طراحي شده است، بيان داشت: گسترش اين پيام رسان در كل دانشگاه و اجراي طرح ايجاد پورتال براي تمام كاربران دانشگاه(SSO) از برنامه هاي آتي مركز فناوري اطلاعات و ارتباطات است.
دكتر خون جوش تصريح كرد: با توجه به وسعت و حجم فعاليت هاي صورت گرفته در دانشگاه شيراز اين امكان وجوددارد كه در زمينه ها و حوزه هاي نرم افزاري، مشاوره در زمينه زيرساخت، بحث هاي امنيت شبكه و فضاي مجازي، امور مربوط به هوشمند سازي، بهينه سازي زيرساخت هاي سخت افزاري و نرم افزاري، هوش تجاري و بزرگ داده ها ،خدمات مشاوره اي و فني به مجموعه هاي برون دانشگاهي ارائه شود.
عكس هاي بيشتر مرتبط با اين خبر در آرشيو الكترونيكي روابط عمومي دانشگاه شيراز موجود است.

تاریخ: ۱۶:۵۴ - ۰۵/۰۹/۱۳۹۶   بازدید: ۸۰۸