چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۶

گردهمايي مديران دانشجويي دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي كشور در دانشگاه شيراز

نخستين گردهمايي مديران دانشجويي دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي سراسر كشور امروز در دانشگاه شيراز آغاز به كار كرد. در مدت دو روز برگزاري اين مراسم ، كارگاه هاي آموزشي در خصوص امور تغذيه، وام و اعتبارات، سراهاي دانشجويي، مديريت بحران در اماكن دانشجويي، خدمات دانشجويي و ... اجراء مي شود.
دكتر ابراهيم گشتاسبي راد، سرپرست دانشگاه شيراز در مراسم افتتاحيه، ضمن خوش آمد گويي به مديران دانشجويي دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي سراسركشور ، آنها را افرادي پرتلاش و صبور توصيف كرد كه همچون پدري مهربان براي خدمت رساني به دانشجويان تلاش مي كنند.
وي، خدمت رساني مناسب به دانشجويان را تكريم شأن و شخصيت آنها دانست و گفت: اگر به دليل كمبود امكانات در زمينه هاي مختلف نتوانيم خدمات مناسبي را به دانشجويان ارائه نمائيم ، در حقيقت نتوانسته ايم آن گونه كه شايسته است تكريم معنوي آنها را به جا آوريم.
سرپرست دانشگاه شيراز ، با اشاره به وسعت و ظرفيت هاي فراوان اين دانشگاه خاطرنشان كرد: عليرغم محدوديت هاي بودجه اي، تمام تلاش مسئولان دانشگاه شيراز به گونه اي بوده كه امكانات مناسب در اختيار دانشجويان قرار گيرد.
استفاده از امكانات و سرمايه گذاري بخش خصوصي و بهره گيري از وام هاي بانكي براي تعمير، تجهيز و بهسازي فضاهاي دانشجويي؛ از ديگر مواردي بود كه دكتر گشتاسبي به عنوان تجربيات دانشگاه شيراز به آنها اشاره و خاطر نشان كرد: اميد آن مي رود كه در چنين نشست هايي ، تجربيات موفق دانشگاه ها به اشتراك گذاشته شود تا مسير بهبود به صورت پيوسته، استمرار يابد.
آقاي مهندس ذوالفقار يزدان مهر ، مشاور وزير علوم، تحقيقات و فناوري و رئيس صندوق رفاه دانشجويان سراسر كشور هم در جمع مديران دانشجويي دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي كشور در دانشگاه شيراز از تهيه و تدوين سند راهبردي براي صندوق رفاه دانشجويان خبرداد و گفت: ارائه تسهيلات هدفمند و موثر ، سرلوحه اقدامات اين صندوق است و با كمك دولت ، توسعه منابع و افزايش درآمدهاي اختصاصي؛ خدمت رساني به دانشجويان از لحاظ كمي و كيفي رشد و بهبود يافته است.
وي اظهار داشت: وام هاي دانشجويي از 25 درصد تا 500 درصد افزايش يافته ؛ به گونه اي كه به غيراز وام هاي شهريه ، در بقيه وام ها پوشش صندوق رفاه صد در صدي بوده است.
مهندس يزدان مهر افزود: در سال جاري، در خصوص كمك و تسهيلات ويژه دانشجويان دكتري نيز اقدامات موثري صورت گرفته و رقم اين كمك ها و تسهيلات از 20 ميليار تومان در سال 94 به 58 ميلياردتومان در سال 95 افزايش يافته و در 8 ماه اول امسال نيز اين رقم به 130 ميليارد تومان رسيده است.
رئيس صندوق رفاه دانشجويان سراسر كشور ادامه داد: با همكاري بانك عامل، هم اكنون به دانشجويان دكتري روزانه ، 3 ميليون تومان وام و ماهانه 700 هزارتومان پرداخت مي شود كه 2 سال پس از فراغت از تحصيل و در اقساط 60 ماهه بازپرداخت مي شود.
وي، به موضوع كمبود فضاي خوابگاهي نيز اشاره و خاطرنشان كرد: براي ايجاد و بهبود سراهاي دانشجويي ،نهادهاي عمومي ، مردمي و خيرين به ميدان آمده اند و به عنوان مثال هم اكنون مقرر شده 28 خوابگاه توسط بنياد 15 خرداد ساخته شود كه 16 عدد از اين خوابگاه ها با پيشرفت بالاي 70 درصد در حال ساخت مي باشد.
به گفته مهندس يزدان مهر، اين خوابگاه ها در مناطق محروم و براي دختران دانشجو ساخته مي شود كه هر كدام ظرفيت حدود 300 دانشجو را دارد و براي هر خوابگاه قريب به 7 و نيم ميليارد تومان هزينه مي شود.
مشاور وزير علوم، تحقيقات و فناوري با اشاره به مباحث قانوني ساخت خوابگاه هاي دانشجويي بيان كرد: با هم افزايي دولت و مجلس و مصوبه اي كه به تصويب رسيد، در زمينه ساخت و ساز خوابگاه ها گشايش ايجاد شد و محدوديت هاي مرتبط با خوابگاه سازي در قانون ششم توسعه برداشته شد ، به گونه اي كه اميدواريم 200 خوابگاه جديد براي دانشجويان دانشگاه هاي سراسر كشور ساخته شود .
رئيس صندوق رفاه دانشجويان سراسر كشور اظهار داشت: با تشكيل بنياد حاميان علم و فناوري و افزايش ظرفيت ها ، بالغ بر 240 ميليارد تومان از نهادهاي عمومي ،مردمي و خيرين در صندوق رفاه دانشجويان ظرفيت ايجاد شده كه براي خدمات رساني مناسب دانشجويان ارائه مي شود.
دكتر سجادي معاون امور دانشجويان صندوق رفاه دانشجويان سراسر كشور و دبير برگزاري كارگاه آموزشي مديران دانشجويي دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي كشور هم در آئين افتتاحيه گفت: فراهم آوردن زمينه ارتقاء خدمات رساني به دانشجويان، ايجاد وحدت رويه مديران با سياست هاي صندوق و دانش افزايي شغلي و تخصصي مديران دانشجويي؛ سه هدف عمده برگزاري اين نشست است.
وي " ارتقاء خدمت رساني توام با كرامت انساني دانشجويان" را شعار محوري صندوق رفاه دانشجويان عنوان كرد و گفت: در دو سال گذشته 42 ميليارد تومان براي تعمير و تجهيز خوابگاه هاي دانشجويي و 34 ميليارد تومان براي ارتقاي سطح خوابگاه ها هزينه شده است.
معاون امور دانشجويان صندوق رفاه افزود: ايجاد و تجهيز 200 اتاق سلامت و تندرستي در خوابگاه هاي دانشجويي جزء برنامه هاي صندوق بوده كه هم اكنون 114 اتاق با هزينه 3 و 7 دهم ميليارتومان تجهيز و راه اندازي شده و 86 اتاق تندرستي ديگر تا پايان سال ايجاد و تجهيز مي شود.
دكتر سجادي، از حمايت صندوق رفاه از صندوق هاي خيريه دانشجويي خبرداد و گفت: در دو سال گذشته 4 و 8 دهم ميليارد تومان براي راه اندازي و حمايت مالي 114 صندوق خيريه دانشجويي هزينه شده است.
به گفته معاون امور دانشجويان ، از ابتداي سال تاكنون در مجموع 529 ميليارد تومان در قالب انواع وام و تسهيلات رفاهي در اختيار دانشجويان سراسر كشورقرار گرفته و اين رقم تا پايان امسال به 650 ميليارد تومان مي رسد.
دكتر سجادي، طرح رتبه بندي سراهاي دانشجويي، اجراي طرح رتبه بندي غذاخوري هاي دانشجويي، تهيه و پيگيري طرح هدفمند سازي يارانه هاي دانشجويي با رويكرد حمايت از دانشجويان مستعد كم بضاعت، حمايت از ايجاد كارگاه هاي مهارت محور دانشجويي و طرح پرداخت يارانه و سود بانكي براي سازندگان خوابگاه هاي دانشجويي ؛ را از مهمترين طرح ها و برنامه هاي آتي صندوق رفاه دانشجويان سراسر كشور برشمرد.
عكس هاي بيشتر مرتبط با اين خبر در آرشيو الكترونيكي روابط عمومي دانشگاه شيراز موجود است.

تاریخ: ۱۶:۲۶ - ۰۷/۰۹/۱۳۹۶   بازدید: ۳۹۸