چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۶

تقدير از پژوهشگران برتر استان فارس

در مراسمي با حضور استاندار فارس، سرپرست دانشگاه شيراز، روساي دانشگاه هاي استان و مسئولان اجرايي، از 48 پژوهشگر و شركت دانش بنيان برتر استان فارس تجليل شد.
در اين مراسم از 7 استاد دانشگاه شيراز: دكتر محمدرضا رحيم پور، دكتر احمد عريان، دكتر مجيد هاشمي، دكتر فريد مُر، دكتر سيد علي اكبر صفوي، دكتر محمدحسين شيخي و دكتر فريدون اسمعيل زاده، به عنوان پژوهشگران برتر استان فارس تقدير به عمل آمد.
دكترابراهيم گشتاسبي راد ،‌سرپرست دانشگاه شيراز در آئين تقدير از پژوهشگران برتر استان فارس اظهار داشت: امروز ايران ، ازنظر رشد علمي ،در رتبه نخست دنيا قرار دارد اما بايد به سمت دانشگاه نسل سوم يعني دانشگاه كارآفرين رفت.
وي افزود: براي تحقق دانشگاه كارآفرين نياز به استاداني داريم كه فرهنگ كارآفريني را توسعه دهند، ضمن اينكه دستگاه‌ها و بخش‌هاي خصوصي نيز بايد نيازهاي خود را به دانشگاه اعلام كنند.
سرپرست دانشگاه شيراز با اشاره به موانع پيش راه تحقيق و پژوهش نيز گفت: گاهي كساني خودشان جلوي كارهاي پژوهشي سنگ مي‌اندازند كه نمونه چنين اقداماتي را در سنوات گذشته در دانشگاه شيراز مشاهده كرده‌ايم.
دكتر گشتاسبي راد ادامه داد: كار پژوهشي ممكن است با آسيب‌هايي نيز همراه باشد اما اگر اراده سازمان‌ها با دانشگاه يكي شود، انجام كارهاي بزرگ نيز شدني خواهد بود.
وي با اشاره به بودجه پايين پژوهشي دانشگاه‌ها نيز اظهار داشت: يك آزمايشگاه در كشور سوئيس تنها 150 ميليون دلار تجهيزات دارد، درحالي‌كه در همين دانشگاه شيراز، به دليل كمبود اعتبار، استادان و دانشجويان با مشكلات بسياري در زمينه تجهيزات پيشرفته روبه‌رو هستند.
سرپرست دانشگاه شيرازتصريح كرد: متأسفانه رابطه صنعت و دانشگاه رابطه خوبي نبوده است كه براي رسيدن به توسعه پايدار، اين رابطه ضروري است.
مهندس اسماعيل تبادار ، استاندار فارس هم در آئين تجليل از پژوهشگران برتر استان با اشاره به اهميت امر پژوهش اظهار داشت: اينكه باوجود تمام تأكيدها، نبود گوش شنوا در امر پژوهش، خود مشكل بزرگي است كه نخست بايد در مورد دليل آن تحقيق و عارضه‌يابي كرد.
وي افزود: در جلسات متعدد همگان بر اين باوريم كه تحقيق و پژوهش نياز امروز جامعه است و بايد به آن اهميت داد، اما چرا اين امر مهم در جامعه عملياتي نمي‌شود، پرسشي است كه بايد براي حل آن دست به تحقيق و پژوهشي ديگر زد.
مقام عالي دولت در استان فارس ادامه داد: اگر ما در توسعه همه‌جانبه كشور نقشه راه داريم، پس اين چه نقشه‌اي است كه ما را به مسير صحيح هدايت نمي‌كند.
استاندار فارس خاطرنشان كرد: مدام دم از توسعه دنيا مي‌زنيم اما متأسفانه از وقايع پيش‌آمده عبرت نگرفته و از تجربه‌هاي ناشي از آن استفاده نمي‌كنيم كه در امر پژوهش نيز همين نگاه حاكم است.
مهندس تبادار با بيان اينكه رساله‌هاي دانشگاهي بايد حل‌كننده مشكلات كشور باشند، افزود: اگر استادان دانشگاه در سرپرستي رساله‌ها نگاهي جامع به مشكلات كشور در عرصه‌هاي گوناگون داشته باشند، از دل اين رساله‌ها راهكارهايي بيرون مي‌آيد كه هركدام مي‌تواند راهگشا باشد.
وي با تأكيد بر رابطه دستگاه‌هاي اجرايي و دانشگاه، تصريح كرد: مديران صنعت و معدن، كشاورزي و ... بايد با دانشگاه‌ها جلسات هفتگي داشته باشند و براي حل مشكلاتشان از اين ظرفيت علمي بهره ببرند.
استاندار فارس همچنين گفت: صرف حرف زدن در مورد "دانش‌بنيان كردن" كارها، دردي را دوا نمي‌كند بلكه بايد اين امر مهم از كلام به عمل برسد.
استاندار فارس افزود: اگر صنعت با دانشگاه و پارك علم و فناوري ارتباط مستمر داشته باشد، به خطا نرفته و راهي صواب است، به‌شرط اينكه تنها در حرف زدن خلاصه نشود.
در ادامه، با اهداي لوح از پژوهشگران برتر و شركت هاي دانش بنيان استان فارس تجليل شد.

پس از اين مراسم كه در تالار شهيد دستغيب ترتيب يافت، استاندار فارس، سرپرست دانشگاه شيراز و مسئولان استاني از نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي و فناوري استان در مجتمع فرهنگي رفاهي دانشگاه شيراز بازديد كردند و با آخرين دستاوردهاي پژوهشي دانشگاه ها، مراكز تحقيقاتي و دستگاه هاي اجرايي استان آشنا شدند.
اين نمايشگاه تا 8 آذرماه از 8:30 تا 17 پذيراي عموم علاقه مندان است.

عكس هاي بيشتر مرتبط با اين خبر در آرشيو الكترونيكي روابط عمومي دانشگاه شيراز موجود است.

تاریخ: ۱۷:۰۱ - ۰۷/۰۹/۱۳۹۶   بازدید: ۹۸۷