چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۶

همدلي فرهنگ ها از وايمار تا شيراز

پيش همايش اول همايش بين المللي " ادبيات؛ زبان همدلي" با عنوان "همدلي فرهنگ ها از وايمار تا شيراز" در سالن غزل تالار حافظ برگزار شد.
در ابتداي جلسه خانم دكتر فريده پور گيو، استاد دانشگاه شيراز، درباره مفهوم همدلي در ادبيات غرب و پژوهش هاي معاصر غربي در اين زمينه صحبت كرد و اشعاري با مضمون همدلي خواند.
در ادامه ميزگردى با حضور دكتر نصيرى قيدارى (دبيركل كمسيون ملى يونسكو در ايران)، دكتر مستكين (مدير فرهنگى كمسيون ملى يونسكو) دكتر رضوانى (مترجم گلستان سعدى) و دكتر حسن لى (دبير علمى همايش ادبيات: زبان همدلى)، برگزار شد.
دكتر كاووس حسن لى ، استاد دانشگاه شيراز با توضيح درباره ى همايش "ادبيات: زبان همدلى" و اهداف مورد نظر اين همايش به معرفى سخنرانان در ميزگرد و فيلم برگ درخت شرقى پرداخت.
وي اظهار داشت: معتقديم ادبيات تاثير بسزايي در توسعه و ترويج زبان همدلي بين ملل مختلف دارد و بايد به اين سمت حركت كنيم.
به گفته ي دبير علمي همايش بين‌المللي ادبيات زبان همدلي ، علاقه‌مندان تا ۱۶ آذر فرصت دارند مقالات خود را به دبيرخانه اين همايش ارسال و براي كسب اطلاعات بيشتر به نشاني اينترنتي shirazkhabarconf.ir مراجعه كنند.

دكتر نصيري قيداري هم ، با اشاره به اين كه تنها در كره زمين، حيات وجود دارد به لزوم صلح و همدلي اشاره و خاطر نشان كرد: رسالت نبي اكرم ، آموزش علم و فرهنگ بود كه بشر بعد از جنگ جهاني دوم به آن پي برد.
دكتر رضواني نيز در اين نشست درباره عيوب ترجمه هاي پيشين بوستان و گلستان و وجه تمايز ترجمه ايشان با ديگر ترجمه هاي اين كتاب سخناني بيان كرد و سخنان خود را با شعرهايي از سعدي و ترجمه آن به پايان برد.
آقاي دكتر مستكين نيز درباره برخي از مضامين همدلانه در شعر سعدي صحبت كرد و مهم ترين آفت همدلي را زبان دانست.
در پايان پيش همايش "ادبيات زبان همدلي"، مستند "برگ درخت شرقي" رونمايي شد و سركار خانم حسامي، كارگردان مستند، درباره اين مستند و مبحث همدلي سخنراني كرد.
شايان توجه است نخستين همايش بين المللي "ادبيات، زبان همدلي" ۱۴ و ۱۵ اسفند در شيراز برگزار مي‌شود.
نقش زبان و ادب فارسي در وحدت ملي ايران، نقش ادب فارسي در گسترش فرهنگ والاي انسان در جهان، شيوه‌هاي نوين براي معرفي مفاهيم همدلانه ادبيات، بررسي و معرفي آثار موفق و جريان‌ساز ادبي در پيوند با صلح و همدلي از محور‌هاي همايش بين‌المللي"ادبيات، زبان همدلي" است.

تاریخ: ۱۱:۵۲ - ۱۲/۰۹/۱۳۹۶   بازدید: ۸۲