چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۶

استاد دانشگاه شيراز: كنكور سراسري روشي قديمي و عقب‌ افتاده‌است/ بايد دست دانشگاه‌ها بازتر باشد

استاد دانشگاه شيراز معتقد است آنچه به عنوان كنكور سراسري فعلي در كشور براي مقطع كارشناسي و نيز تحصيلات تكميلي انجام مي‌شود روشي قديمي و عقب‌افتاده‌است و اصلا در شرايط حاضر قابل قبول نيست، اما حركات عجولانه غير‌كارشناسي عميق در خارج وزارت علوم مي‌تواند به فاجعه بدتري تبديل شود.
دكتر علي‌اكبر صفوي در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاري آنا درباره اقدامات و بحث‌هاي اخير در شوراي عالي انقلاب فرهنگي مبني بر حذف كنكور و انحلال سازمان سنجش گفت: اساسا بحث حذف كنكور و انحلال يك سازمان ابتدا بايد در خود وزارت علوم كارشناسي علمي شود و سپس نتايج آن جهت بررسي بيشتر براي تصميم‌گيري به مجلس برود. لذا هر اقدامي غير از اين خطا است و از چاله به چاه افتادن است!
او افزود: بحث حذف كنكور از ابعاد مختلفي قابل بررسي است اما به طور خلاصه بايد بگويم گر‌چه آنچه كه به عنوان كنكور سراسري فعلي در كشور براي مقطع كارشناسي و نيز تحصيلات تكميلي انجام مي‌شود روشي قديمي و عقب افتاده است و اصلا در شرايط حاضر قابل قبول نيست، اما حركات عجولانه غير‌كارشناسي عميق در خارج وزارت علوم مي‌تواند به فاجعه بدتري تبديل شود.
استاد دانشگاه شيراز در ادامه گفت: از طرف ديگر بايد به دو مساله به صورت جداگانه توجه كرد، اول محتواي كنكور و ملاك‌ها است كه ايراد دارد نه اينكه هيچ امتحان سراسري نبايد برگزار شود و دوم اينكه نتيجه كنكور خوب و علمي جديد مي‌تواند جهت تامين شهريه و بورسيه‌كردن باشد نه براي قبولي در دانشگاه. به عبارتي دانشگاه‌ها خود پذيرش مي‌كنند ولي بخشي از اين پذيرش چون بورسيه دارند هزينه‌هايشان را دولت تقبل مي‌كند آن‌هم در رشته‌هايي كه دولت مي‌داند نياز بازار است و نياز به حمايت دولتي دارد.
صفوي گفت: اساسا در مقاطع تحصيلات تكميلي( ارشد و دكتري) بايد دست دانشگاه‌ها بسيار باز‌تر باشد و كنكور به روش فعلي اصلا بي‌معني است. البته طبيعي است اين موارد براي دانشگاه‌هاي با سطوح علمي متفاوت مي‌تواند متفاوت باشد.
منبع خبر:
آنا