جمعه ۲۷ مهر ۱۳۹۷

برگزاري نشست تخصصي حقوق شهروندي و اقليت هاي ديني در دانشكده ي حقوق و علوم سياسي

انجمن هاي علمي بخش حقوق و علوم سياسي به طور مشترك و در راستاي بررسي مسائل روز و ارائه ي تحليل هاي سنجيده به دانشجويان و علاقه مندان به مسائل روز سياسي، برنامه اي را با عنوان نشست تخصصي حقوق شهروندي و حقوق اقليت هاي ديني با حضور اساتيد و دانشجويان دانشگاه شيراز در تالار حكمت اين دانشگاه برگزار نمودند.
رئيس دانشكده ي حقوق و علوم سياسي در ابتداي اين نشست نكاتي را در خصوص حقوق شهروندي و به طور مشخص، منشور حقوق شهروندي بيان نمود و بيانيه ي رياست جمهوري اسلامي ايران در اين باره را تشريح كرد.
دكتر سيد مجتبي واعظي سپس بر آسيب شناسي و ميزان تعهد به اين منشور و جزئيات آن تأكيد نمود و اظهار داشت: اينكه رياست جمهوري در منشور حقوق شهروندي به انحرافات اخلاقي حاكميت توجه كرده و براي جلوگيري از آن، به نقش سازمان هاي مردم نهاد تآكيد دارد، نكته ي قابل توجهي است.
وي افزود: در اين منشور علاوه بر توجه به كليات، جزئياتي چون محيط زيست، دسترسي به آب شرب سالم، تأكيد بر حقوق زنان و مشاركت آنان در مديريت سياسي مورد توجه قرار گرفته است.
در ادامه، دكتر ابراهيم عباسي، عضو هيأت علمي بخش علوم سياسي دانشگاه شيراز در موضوع حقوق شهروندي، حقوق اقليت هاي ديني و قانون اساسي مشروطه سخنراني نمود.
وي با تأكيد بر قانون اساسي مشروطه و شرايط زماني و مكاني آن، حقوق شهروندي و حقوق اقليت هاي ديني را در پرتو مشروطيت واكاوي كرد و به اين نكته اذعان نمود كه حقوق اقليت هاي ديني همواره در تاريخ ايران مورد توجه بوده است.
دكتر عباسي با تأكيد بر نهادسازي و مكانيزم اجرايي اين مسأله افزود: حلقه ي مفقوده ي اين منشورها و بيانيه ها، نهادسازي است و اگر نهادسازي انجام نگيرد، مكانيزم اجرايي لازم براي رعايت حقوق ملّت و حقوق شهروندي آنان نيز وجود نخواهد داشت و علاوه بر حلقه هاي سنتي جامعه و توجه به آن، لازم است نهادسازي در اين مورد نيز شكل گيرد.

تاریخ: ۱۱:۵۳ - ۲۶/۰۹/۱۳۹۶   بازدید: ۳۸۵