چهارشنبه ۲۷ تیر ۱۳۹۷

برپايي همايش جشن ها و آيين هاي شادماني ايرانيان در دانشگاه شيراز

نخستين همايش "جشن ها و آيين هاي شادماني ايرانيان از ديرباز تا كنون" به همت انجمن علمي بخش تاريخ دانشگاه شيراز با حضور اساتيد و دانشجويان در تالار علامه جعفري دانشگاه شيراز برگزار شد.
دكتر عليرضا عسكري عضو هيات علمي بخش تاريخ دانشگاه شيراز و رئيس دانشگاه هنر شيراز در اين همايش به بررسي مباني گاهنگاري جشن هاي ايراني و اهميت فرهنگ در شكل گيري تمدن ها و مباني شكل گيري آن در جوامع پرداخت.
دكتر عسكري اظهار داشت: ضعف مردم در آشنايي با جشن ها و آيين هاي شادماني به علت عدم شناخت از مباني شكل گيري اين جشن ها مي باشد .
وي با ارائه تحليلي از مباني آيين ها در جوامع ساده و روستايي بسيار دور ؛ مباني آيين هاي ايراني را بسيار ساده مانند فلسفه آفرينش، تغييرات فصول و طبيعت دانست و درخصوص اهميت طبيعت در شكل گيري آيين ها و جشن هاي ايراني از گذشته تا به امروز مطالبي را بيان كرد.
دكتر علي اسدي ،عضو هيات علمي دانشگاه هنر شيراز هم در نخستين همايش "جشن ها و آيين هاي شادماني ايرانيان از ديرباز تا كنون" ، به بررسي جشن و آيين هاي ايلامي پرداخت.
وي به نقش ايلامي ها در تمدن ايراني و فرهنگ ايران اشاره و خاطر نشان كرد: جشن هاي ايلامي ارتباط نزديكي با دين و خدايان ايلامي داشت.
دكتر اسدي افزود: بنا بر نوشته هاي كتيبه ها و لوح هاي يافت شده از منطقه شوش و ايذه و فارس، بسياري از جشن هاي ايلامي شايد به طور روزانه در مقابل معابد خدايان صورت ميگرفته است.
وي در ادامه ، جشن ها و آيين هاي شادماني ايلامي را بر اساس يافته هاي باستان شناسي از مناطق ذكر معرفي كرد.
خانم دكتر معصومه دهقان ،عضو هيات علمي بخش تاريخ دانشگاه شيراز ديگر سخنران نخستين همايش "جشن ها و آيين هاي شادماني ايرانيان از ديرباز تا كنون" بود كه مطالبي را درخصوص ردپاي جشن ها و آيين هاي شادماني ايرانيان در پايتخت هاي جهان اسلام بيان كرد.
وي با بررسي "عيد" در لغت عرب ،اظهار داشت:اعياد در نزد اعراب بيشتر ريشه ديني داشته است.
خانم دكتر دهقان ، جشن ها و اعياد در جهان اسلام را به ۴ دسته : "اعياد ديني اسلامي" ، "اعياد ديني غير اسلامي" ، "اعياد ملي، اجتماعي" و "اعياد خصوصي و خانوادگي" تقسيم كرد و به طور جداگانه به معرفي اين اعياد و بررسي آنها در پايتخت هاي جهان اسلام و تاثير جشن هاي ايرايي بر اين اعياد پرداخت.

دكتر محمود رضايي دشت ارژنه، عضو هيات علمي بخش زبان و ادبيات فارسي آخرين سخنران اين همايش بود.
وي، به بيان مطالبي درخصوص بررسي جشن ها و آيين هاي شادماني ايرانيان در گستره ادبيات فارسي پرداخت و اشعار شاعراني چون رودكي، سلمان ساوجي، فردوسي، نظامي، منوچهري، ناصر خسرو، بهار و فرخي را درباره ي جشن ها و آيين هاي ايرانيان قرائت كرد.
   تاریخ: ۱۴:۱۵ - ۰۲/۱۰/۱۳۹۶   بازدید: ۵۸۸