پنج شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۷

انتشار كتاب« سياست خارجي جهاني و منطقه اي چين در قرن بيست و يكم » توسط استاد دانشگاه شيراز

"سياست خارجي جهاني و منطقه اي چين در قرن بيست و يكم" عنوان جديدترين اثر تاليفي دكتر فريبرز ارغواني پيرسلامي عضو هيئت علمي بخش علوم سياسي دانشگاه شيراز است كه به صورت مشترك با دكتر بهاره سازمند (عضو هيئت علمي دانشگاه تهران) تهيه و از سوي موسسه انتشارات دانشگاه تهران به چاپ رسيده است.
ظهور چين به عنوان يك قدرت بزرگ در دو دهه اخير در كنار روابط متغير اين كشور با ايران در دوران بعد از انقلاب اسلامي توجه به الگوهاي رفتاري اين كشور را مهم كرده است. از سوي ديگر قدرت اقتصادي به عنوان يكي ديگر از وجوه برجسته چين باعث شده تا شناخت ابعاد گوناگون سياست خارجي اين كشور براي محققان و تصميم گيران كشورهاي مختلف حائز اهميت باشد. اين قدرت رو به رشد اقتصادي هم از حيث تاثير و تاثر آن با سياست خارجي اين كشور و هم از جهت تبديل شدن آن به يك الگوي اقتصادي براي بسياري از كشورهايي كه خواهان رشد و توسعه خارج از روش نوليبرالي غربگرا هستند سبب شده تا رفتارهاي اين كشور از سوي ناظران بين المللي و علاقه مندان به مسائل سياست و اقتصاد بين الملل مورد تعقيب قرار گيرد.
اين كتاب در دو بخش سياست خارجي منطقه اي و جهاني، رفتارهاي خارجي اين كشور را در قبال مسائل و موضعات جهاني و قدرت هاي بزرگي مانند امريكا، روسيه و اروپا واكاوي كرده و در سطح منطقه اي به بررسي سياست خارجي چين در قبال مناطق مختلف مانند جنوب شرق آسيا، خليج فارس، امريكاي لاتين پرداخته است.
منبع خبر:
.