سه شنبه ۱ اسفند ۱۳۹۶

همايش ملي " بين‌المللي‌سازي آموزش عالي در ايران "

همايش ملي "بين‌المللي‌سازي آموزش عالي در ايران"، با حضور نمايندگاني از دانشگاه شيراز در دانشگاه علامه‌طباطبائي برگزار شد.
در اين همايش يك روزه جمعي از مديران همكاري‌هاي علمي بين المللي دانشگاه‌ها حضور داشتند و به بررسي راهكار‌هاي بين المللي سازي آموزش عالي پرداختند.
دكتر اميد آزادي، مدير روابط بين الملل دانشگاه شيراز، در اين همايش به بيان تفاوت هاي ميان جهاني شدن و بين المللي سازي، به ويژه از نگاه آموزش عالي پرداخت.
وي اظهار داشت:جهاني شدن معطوف به يك مركز است كه همه عناصر كوچك تر و خرده فرهنگ ها را تحت سيطره خود قرار ميدهد. اين در حالي است كه هدف در بين المللي سازي ايجاد امكان تبلور همه (خرده) فرهنگ ها در كنار يكديگر است.
مدير امور بين الملل دانشگاه شيراز تصريح كرد: از اين منظر آموزش عالي در چارچوب بين المللي سازي مي تواند كمك شاياني به گسترش علم از طريق گسترش خرده فرهنگ ها داشته باشد و در تضاد با سيطره جهاني سازي فرهنگ ها را بازتعريف كند.
دكتر آزادي در بخش ديگري از سخنان خود به شرح اهميت و روند هاي برندينگ و بازاريابي در دانشگاه ها پرداخت و گفت: اين دو مهم به دليل نحوه جذب دانشجو از طريق كنكور تا به امروز در حاشيه توجه مديريت كلان و خرد سامانه دانشگاهي كشور بوده است.
وي افزود: برندينگ روندي است كه طي آن يك سازمان خود را از سازمان هاي مشابه مجزا مي كند، تا از طريق آن ،بازاريابي براي خدمات آموزشي و پژوهشي دانشگاه تسهيل گردد.
مدير روابط بين الملل دانشگاه شيراز همچنين برندينگ و بين المللي سازي را اساسا نيازمند يك فرهنگ همگاني توصيف كرد و آن را از عهده يك دفتر با بودجه و نيروي انساني محدود خارج دانست.
دكتر آزادي خاطر نشان كرد:ضروري است دانشگاه ها در انديشه گسترش فرهنگ برندينگ و بين المللي سازي در ميان تمامي اعضاي يك دانشگاه (اعم از كارمند، دانشجو و استاد) باشند.
جذب سرمايه‌هاي بين المللي‏، انتقال تجربيات، اجراي طرح‌هاي مشترك‏، برنامه ريزي راهبردي بين المللي و بين المللي سازي آموزش عالي و ديپلماسي علمي ايران ،برخي از موضوعاتي است كه در همايش ملي " بين‌المللي‌سازي آموزش عالي در ايران " بررسي شد.
همچنين مدل‌ها و خدمات دفاتر امور بين الملل، فرصت‌هاي شبكه سازي بين المللي، برنامه كسب و كار دانشگاه در راستاي بين المللي سازي و مديريت طرح‌هاي بين المللي از ديگر موضوعاتي بود كه در اين همايش درباره آن‌ها بحث و تبادل صورت گرفت.

تاریخ: ۱۵:۲۴ - ۲۴/۱۱/۱۳۹۶   بازدید: ۲۷۵