یکشنبه ۳ تیر ۱۳۹۷

گشايش " خانه جامعه و صنعت " در دانشگاه شيراز

در مراسمي با حضور جمعي از اساتيد دانشگاه، مسئولان استاني و فعالان صنعتي، "خانه جامعه و صنعت" در برج نوآوري دانشگاه شيراز گشايش يافت.
دكتر سيد مجتبي زبرجد، معاون پژوهش و فناوري دانشگاه شيراز در اين مراسم خطاب به صنعتگران بيان داشت: دانشگاه خانه شماست و هم اكنون شرايطي فراهم شده كه فعاليت هاي مشترك بين دانشگاه و ساير بخش هاي جامعه بيش از پيش گسترش يابد.
وي، "توليد، اشاعه و به كارگيري" را سه مرحله روند دانش برشمرد و خاطر نشان كرد:مرحله سوم بايد توسط صنعتگران صورت گيرد.
معاون پژوهش و فناوري دانشگاه شيراز با اشاره به تاريخچه دانشگاه ها و صنعت در كشورمان اظهار داشت: ضروري است اقداماتي صورت گيرد كه پيوند ميان دانشگاه و صنعت مستحكم ترشود و شرايطي براي اشتغال مناسب فارغ التحصيلان فراهم گردد.
دكتر سيد فخرالدين افضلي مدير امور فناوري و طرح هاي كاربردي دانشگاه شيراز نيز در اين نشست با بيان اينكه تقويت تعامل صنعت و دانشگاه نقش به‌سزايي در توسعه ملي دارد؛ اظهار داشت: نيازهاي جامعه (صنعت) بايد از طريق پژوهش، فناوري، تحقيقات، نيروي انساني و خدمات مشاوره‌اي در اختيار اين بخش قرار گيرد؛ چراكه توسعه علم و فناوري سبب مي‌شود جامعه (صنعت) بر اساس نياز بازار و مردم وارد عمل شده و بهبود و توسعه جايگاه توليد را شاهد باشيم.
وي افزود: دانشگاه شيراز به منظور ايجاد ارتباط مستمر و مداوم با صنايع و ايجاد هم‌افزايي و تعامل اقدام به رونمايي از طرحي با عنوان خانه جامعه ـ صنعت نموده است.
دكتر افضلي در ادامه به بيان اهداف ترسيمي كه در اين قالب تحقق مي يابد پرداخت و گفت: توسعه مشاركت دانشگاه‌ و مراكز پژوهشي كشور در شناسايي و رفع مشكلات ملي ؛ گردآوري، ثبت، اطلاع‌رساني و ترويج تجارب و دستاوردهاي موفق صنعت، دانشگاه، پژوهشگاه‌هاي كشور در ارتباط با صنعت ؛ ايجاد ساختار شناسايي و تبديل مسائل و مشكلات صنعتي به مسائل علمي در جهت درك مشترك دانشگاه و جامعه(صنعت) از مسائل يكديگر در جهت توسعه اين ارتباط ؛ برگزاري نشست‌هاي منظم جهت تعامل و تبادل نظر ميان صنعتگران و دانشگاهيان به صورت مستمر و ايفاي نقش و اثربخشي گسترده‌تر دانشگاه‌ در توسعه استان‌ و كشور ؛ فراهم آوردن بستر مناسب جهت مشاركت اساتيد و محققين ايراني مقيم خارج از كشور در پروژه‌ها و ايجاد بستر لازم جهت تعاملات بين المللي ؛ بكارگيري توان كارگروه‌هاي تخصصي در محورهاي علمي اولويت‌دار كشور و استان ؛ بازاريابي صنعتي بر پايه شعار تبديل علم به ثروت ؛ نوآوري در روش هاي توليد و فروش محصولات و خدمات ؛ ايجاد شبكه ارتباطي منظم با جامعه (صنعت) ؛ امكان ايجاد نشست‌هاي تخصصي، همايش‌ها، كارگاه‌هاي آموزشي و همچنين امكان برگزاري بازديدها و تورهاي صنعتي ؛ تسهيل ارتباط جامعه با صنايع، پژوهشكده‌ها، مراكز مشاوره و خدماتي،نوآوري و كارآفريني، آزمايشگاه مركزي و كليه دانشكده‌ها و ادارات وابسته ؛ تسهيل امور مربوط به كارآموزي، كارورزي و پژوهانه ؛ تبادل دانش علمي و تجربيات فني با متخصصين صنايع و شركت‌ها از طريق اقامت در كارخانجات يا دانشگاه ؛ بهره‌مندي از فرصت‌هاي جذب در صنايع و شركت‌ها ؛ خدمات رايگان مشاوره ؛ مذاكره جهت امكان ايجاد پايان نامه يا تعريف دانشجوي تحصيلات تكميلي به سفارش صنايع در موضوعاتي با محوريت حل مشكلات صنايع ؛ افزايش سطح رضايت‌مندي كارفرمايان ؛ برگزاري جلسات هم‌انديشي و تحليل پروژه‌ها ؛ نيازسنجي تعاملي؛ معرفي توانمندي‌هاي كامل دانشگاه در ساير حوزه‌هاي پژوهشي-فناوري ؛و آموزش كاركنان و كارگران ازجمله اهداف ايجاد خانه جامعه و صنعت در دانشگاه شيراز به شمار مي رود.
مدير امور فناوري و طرح هاي كاربردي دانشگاه شيراز ضمن بيان راهبرهاي " خانه جامعه و صنعت " اظهار داشت: هر يك از اعضاي جامعه و همه بخش‌هاي خصوصي يا دولتي در قالب روش‌هاي تعريف شده مورد توافق طرفين مي توانند به صورت اشخاص حقيقي يا حقوقي در " خانه جامعه و صنعت " عضو شوند.
وي ، ارتباط با واحد‌هاي صنعتي و سرمايه‌گذاران جهت حمايت مالي و بورس تحصيلي ؛ ارتباط با واحد‌هاي بي شمار صنعتي جهت اشتغال ؛ تعامل با گروه‌هاي علمي و دانشگاهي و هسته‌هاي تحقيقاتي ؛ استفاده از تسهيلات رفاهي و خدماتي خانه صنعت و جامعه ؛ استفاده از سمينارها و سخراني‌هاي علمي؛ ارتباط با واحد‌هاي صنعتي جهت كار آموزي ؛ برگزاري تورهاي صنعتي از واحد‌هاي مهم و مطرح استان‌ها ؛ حضور در جشنواره‌هاي استاني و ملي براي كسب جوايز نو‌آوري و خلاقيت ؛ تعامل با واحد‌هاي صنعتي جهت تدوين پايان‌نامه‌هاي كاربردي دانشگاهي ؛ ارتباط با متخصصان و نيروهاي جوان نخبه ؛ يافتن و بحث و تبادل نظر پيرامون ايده‌هاي نو توسط جوانان ؛ حضور در جشنواره‌هاي استاني و ملي براي كسب جوايز واحد‌هاي برتر؛ يافتن مشتريان بالفعل و بالقوه در جمع اعضاي خانه صنعت و جامعه ؛ ايجاد راهكارهاي نوين در جهت ارتباط با تأمين‌كنندگان ؛ و استفاده از سمينارها و همايش‌هاي علمي و دانشگاهي؛ را از مزاياي عضويت در "خانه صنعت و جامعه" عنوان كرد.
دكتر آيت الله رزمجو، مشاور استاندار فارس در امور دانشگاه هاي استان هم در اين مراسم اظهار داشت: با گشايش خانه جامعه و صنعت يكي از سياست هاي اصلي دانشگاه جامع شيراز كه همانا ارتباط موثر و پيوسته با سازمان ها، نهاد ها و بخش هاي مختلف جامعه است فراهم مي شود.
مهندس رضازاده، معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس نيز در آئين گشايش خانه جامعه و صنعت در دانشگاه شيراز بيان داشت: اگر مي خواهيم در دنيا حرفي براي گفتن داشته باشيم بايد به شركت هاي دانش بينان اعتماد كنيم.
وي، با تأكيد بر اينكه در اقتصاد مقاومتي ، تجاري سازي علم مورد تأكيد قرار گرفته است ،تصريح كرد: اقتصاد دانش بنيان ،با تكيه بر دانش دانشگاهيان ايجاد مي شود و توسعه كشور از مسير دانشگاه مي گذرد.
خانم دستغيب، مدير كل امور بانوان و خانواده استان فارس ديگر سخنران اين نشست بود. وي با اشاره به توانمندي بالاي بانوان در زمينه هاي مختلف خاطر نشان كرد: ضروري است كه فضايي فراهم شود تا زمينه اشتغال مناسب فارغ التحصيلان دانشگاه ايجاد گردد.
دكتر سامي، استاد دانشكده مهندسي برق و كامپيوتر دانشگاه شيراز ، مهندس شفيعي، نماينده پارك علم و فناوري استان فارس، ‌مهندس والي، رييس پرديس شركت هاي دانش بنيان و نماينده موسسه آموزشي تحقيقاتي صنايع دفاع در منطقه جنوب، دكتر بهمن حاجات نيا، رئيس پارك سلامت روان و آقاي خاني ، معاون آموزش و پرورش ناحيه 2 شيراز ؛ از ديگر سخنرانان مراسم افتتاح "خانه جامعه و صنعت" در دانشگاه شيراز بودند كه به بيان ديدگاه هاي خويش درخصوص گسترش و تعميق همكاري ها بين دانشگاه و بخش هاي مختلف جامعه پرداختند.
عكس هاي بيشتر مرتبط با اين خبر در آرشيو الكترونيكي روابط عمومي دانشگاه شيراز موجود است.

تاریخ: ۱۹:۵۹ - ۳۰/۱۱/۱۳۹۶   بازدید: ۳۸۳