یکشنبه ۱ مهر ۱۳۹۷

برگزاري نشست هم انديشي بازي هاي رايانه اي در دانشگاه شيراز

نشست نقد و بررسي بازي هاي رايانه اي، فرهنگ، هنر و خلاقيت با حضور جمعي از صاحب نظران و فعالان اين عرصه ، در تالار دكتر مصطفوي دانشگاه شيراز برگزار شد.
دكتر فرشاد خون جوش ، رئيس مركز فناوري اطلاعات و ارتباطات دانشگاه شيراز در اين نشست اظهار داشت: فستيوال بازي هاي رايانه اي جنوب كشور هم اكنون در دانشگاه شيراز در حال برگزاري است .
وي ادامه داد: ايجاد محيطي سالم براي بازي ها ويژه دانش آموزان و دانشجويان از جمله اهداف برگزاري اين فستيوال است.
دبير جشنواره بازي هاي رايانه اي جنوب كشور افزود: هم اكنون گردش مالي بالايي در دنيا براي سازندگان بازي هاي رايانه اي وجود دارد و يكي از اهداف برگزاري فستيوال آن است كه دانش آموزان و دانشجويان به سوي توليد بازي سوق داده شوند و بتوانند شركت هاي توليد كننده بازي هاي رايانه اي ايجاد كنند.
دكتر خون جوش، معرفي بازي هاي ملي منطبق با فرهنگ ايراني اسلامي را از ديگر اهداف برگزاري فستيوال برشمرد و ادامه داد: حق مولف يا كپي رايت از جمله مسائلي است كه در برگزاري اين جشنواره به آن توجه شده و به دنبال آن هستيم تا فرهنگ سازي مناسبي صورت گيرد تا حقوق پديدآورندگان و مولفان حفظ شود.
استاد دانشكده مهندسي برق و كامپيوتر دانشگاه شيراز خاطرنشان كرد: دانشگاه در برگزاري اين فستيوال نقش حمايتي داشته و بار اصلي اجراي آن بر روي دوش دانشجويان كوشا و پرتلاش است.
دكتر مهدي مخبري ، رئيس موسسه آموزش عالي زند شيراز هم در اين نشست از تدوين طرح جامع فرهنگي و كارآفريني در اين موسسه خبرداد و گفت: اين موسسه از برگزاري استارت آپ ها و چنين فستيوال هايي حمايت مي كند تا زمينه اشتغال مناسب براي دانشجويان و دانش آموختگان فراهم گردد.
خانم دكتر افتخاري، مدير كل كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان استان فارس نيز ضمن تشريح فعاليت هاي اين كانون گفت: در زمينه ثبت توليدات اسباب بازي و بازي هاي فكري از صاحبان ايده حمايت مي شود و محصولات آنها در كل كشور توزيع مي گردد.
مهندس معتضديان ،رئيس سازمان فضاي مجازي سراج در استان فارس ديگر سخنران نشست هم انديشي بازي هاي رايانه اي در دانشگاه شيراز بود.
وي، توليد نرم افزار ، طراحي سايت، ارتقاء سواد مجازي و مركز بازي و سرگرمي را از محورهاي فعاليت سازمان فضاي مجازي سراج برشمرد و خاطرنشان كرد: امروزه با توجه به پيچيدگي هاي جامعه، بازي به يك رسانه تبديل شده و فرهنگ را به مخاطب منتقل مي كند.
مهندس معتضديان ادامه داد: بازي سازي يك تفكر استراتژيك است و سازمان فضاي مجازي سراج از مجموعه هاي مردمي و علمي كه درحوزه ساخت بازي متناسب با فرهنگ بومي كار مي كنند حمايت مي نمايد.
مهندس عليرضا توانگر زمين، رئيس گروه سينمايي و سمعي بصري اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان فارس نيز اظهار داشت: هم اكنون حدود هزار و هفتصد بازي رايانه اي در استان فارس ثبت شده و اين اداره كل در زمينه هاي مختلف از فعالان اين عرصه حمايت مي كند.
مهندس مرتضي ستار، مدرس دانشگاه و مديرعامل شركت بازي سازي داتيس نيز در اين نشست ضمن معرفي برخي محصولات توليدي، بر ضرورت توجه به حقوق مؤلفان آثار تأكيد كرد.
مهندس علي رحيمي ، دبير اجرايي فستيوال بازي هاي جنوب كشور نيز ضمن ارائه گزارشي از سابقه و روند اجرايي بازي ها تأكيد كرد : اين كار در سال 1393 با شركت حدود 300 نفر برگزار شد و امسال بالغ بر 900 نفر در مدت 14 روز به رقابت مي پردازند.
وي افزود: فينال اين رقابت هاي جمعه 18 اسفند ماه از ساعت 9 صبح در مجتمع فرهنگي رفاهي دانشگاه شيراز واقع در خيابان ساحلي غربي برگزار مي شود.
در پايان اين نشست دكتر خون جوش با ارائه جمع بندي و خلاصه اي از مباحث مطرح شده تصريح كرد: ضروري است سرمايه گذاري مناسبي در زمينه توليد بازي هاي رايانه اي صورت پذيرد و زير ساخت هاي ايجاد شود كه دانشجويان بتوانند ايده هايشان را عملي كنند.
وي ادامه داد: زير ساخت هاي آموزشي و سرفصل هاي دروس دانشگاهي نيز بايد متناسب با شرايط جديد به روز رساني گردد.
   تاریخ: ۱۶:۵۹ - ۱۶/۱۲/۱۳۹۶   بازدید: ۴۴۰