چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۳۹۷

نشست خبري سيزدهمين گردهمايي بين‌المللي انجمن ترويج زبان و ادب فارسي ايران

دكتر كاووس حسن لي، استاد زبان و ادبيات فارسي دانشگاه شيراز در جمع خبرنگاران گفت: انجمن ترويج زبان و ادب فارسي ايران و دانشگاه شيراز سيزدهمين گردهمايي بين المللي ترويج زبان و ادب فارسي را همزمان با يادروز حافظ، در روزهاي هيجدهم تا بيستم مهرماه 1397 برگزار مي كند و از همه ي پژوهشگران دعوت مي كند كه تازه ترين پژوهش هاي فرهنگي، علمي و ادبي خود را در اين گردهمايي ارايه دهند.
دبير علمي همايش در خصوص اهداف برگزاري اين مراسم اظهار داشت : آشنايي با پژوهش هاي جديد در گستره ي زبان و ادب فارسي ؛ گفت وگو، تبادل نظر و انتقال تجربه ميان استادان، بويژه استادان پيش كسوت و اعضاي هيات علمي جوان؛ ترغيب پژوهشگران جوان به ژرف انديشي در پژوهش هاي فرهنگي، علمي و ادبي؛ تأكيد بر تقويت زبان فارسي به عنوان يكي از مؤلفه هاي مهم و اثرگذار در وحدت ملي و يكپارچگي ايران؛ و بازشناسي علمي وضعيت ادبيات كشور و هم انديشي براي ارايه ي راهكارهاي مناسب در جهت بهبود مستمر شرايط؛ از اهداف سيزدهمين گردهمايي بين المللي انجمن ترويج زبان و ادب فارسي ايران به شمار مي رود.
وي افزود : محورها و زمينه هاي گردهمايي شامل : نقش زبان و ادب فارسي در وحدت ملي مردم ايران و ديگر فارسي زبانان جهان؛ جايگاه زبان و ادب فارسي و ايران شناسي در فراسوي مرزهاي جغرافيايي ايران؛ اثرپذيري و اثرگذاري متقابل ادبيات فارسي و فرهنگ اسلامي؛ شيوه هاي ترويج زبان و ادب فارسي و ارتقاي جايگاه آن؛ روش هاي كاربردي آموزش زبان و ادب فارسي؛ انواع ادبي (حماسي، غنايي، عرفاني، تعليمي و ...)؛ ادبيات معاصر (ادبيات انقلاب اسلامي، ادبيات پايداري، ادبيات كودك و نوجوان و...)؛ ادبيات اقليمي، بومي و محلي كشور؛ كتاب شناسي، نسخه شناسي و متن پژوهي؛ تاريخ ادبيات، سبك شناسي، نقد ادبي و زيبايي شناسي؛ ونظريه ها و مكتب هاي ادبي مي باشد.
دكتر حسن لي ، دستور زبان، زبان شناسي، تاريخ زبان فارسي و گويش هاي رايج زبان فارسي؛ عرفان هاي كاذب و جريان هاي شبه معنوي در ادب فارسي؛ ادبيات تطبيقي و موضوع هاي ميان رشته اي؛ كتاب هاي مرجع ادبي و فرهنگ هاي تخصصي و موضوعي در گستره ي زبان و ادب فارسي؛ نقد و بررسي گرايش هاي رشته ي زبان و ادبيات فارسي؛ نقد و بررسي پايان نامه هاي دانشجويان تحصيلات تكميلي در رشته ي زبان و ادبيات فارسي؛ تحليل محتواي كتاب هاي زبان و ادبيات مدارس؛ آسيب شناسي ترجمه ي متون ادبي از زبان فارسي به زبان هاي ديگر و از زبان هاي ديگر به زبان فارسي؛ شگردهاي آموزش مجازي در رشته ي زبان و ادبيات فارسي ؛ و استفاده از امكانات رايانه اي در فعاليت هاي ادبي ؛ از ديگر محورها و زمينه هاي گردهمايي به شمار مي رود.
دبير علمي سيزدهمين گردهمايي بين المللي انجمن ترويج زبان و ادب فارسي ايران يادآور شد : در اين گردهمايي علمي مباحثي همچون : حافظ شناسي و حافظ پژوهي و نقش حافظ در گسترش فرهنگ ايراني و زبان و ادب فارسي ؛ زبان ها، گويش ها، لهجه ها و ادبيات و مشاهير ادبي در استان فارس ؛ و فرهنگ و ادب عامه، محلي و اقليمي در استان فارس ؛ در قالب موضوعات ويژه مورد بحث و تبادل نظر قرار مي گيرد.
وي، شركت در برنامه هاي يادروز حافظ ؛ برگزاري ميزگرد با موضوع ''بررسي وضعيت موجود زبان و ادبيات فارسي و شيوه هاي دستيابي به شرايط مطلوب'' ؛ برگزاري كارگاه هاي آموزشي متناسب با نياز و درخواست شركت كنندگان؛ نشست تخصصي سردبيران مجلات علمي- پژوهشي رشته ي زبان و ادبيات فارسي؛ برپايي نمايشگاه هاي جنبي در پيوند با فرهنگ و ادبيات مردم فارس ؛ برگزاري مراسم معرفي و تقدير از صاحبان پايان نامه ها و رساله هاي برگزيده؛ و برگزاري برنامه ي هنري با حضور هنرمندان فارس را به عنوان برنامه هاي ويژه و جنبي گردهمايي عنوان كرد.
دكتر حسن لي بيان داشت : تاكنون حدود يكصد مقاله از دانشگاه هاي داخل كشور و پژوهشگراني از آذربايجان ، ژاپن ، بنگلادش و تركيه توسط دبيرخانه همايش دريافت شده و علاقه مندان تا 15 خردادماه 1397 مهلت دارند اصل مقاله را به دبيرخانه گردهمايي ارسال كنند.
   تاریخ: ۲۰:۰۳ - ۲۵/۰۲/۱۳۹۷   بازدید: ۲۳۴