دریافت اطلاعات ...

جمعه ۸ اسفند ۱۳۹۹

گزارشي از ارائه خدمات پزشكي به شركت كنندگان در المپياد ورزشي دانشجويان

چهاردهمين دوره المپياد فرهنگي ورزشي دانشجويان دختر و پسر سراسر كشور امسال به ميزباني يك دانشگاه برگزار شد كه آن هم دانشگاه شيراز بود.
هنگامي كه عده اي دور هم جمع شوند، ممكن است اتفاقاتي بيفتد كه سلامت آنان را تهديد كند. پس لازم است تا علاوه بر آشنايي شخصي و مراقبت از خود، حتماً در جمع هاي بزرگ تيم هاي امدادي نيز حضور داشته باشند.
دانشگاه شيراز كه امسال مسئوليت ميزباني چهاردهمين دوره المپياد فرهنگي ورزشي دانشجويان دختر و پسر سراسر كشور را بر دوش گرفته ، با توجه به مباحث فوق لازم مي ديد تا سلامت ميهمانان خود را در دو عرصه پيشگيري و درمان تأمين كند. به همين دليل از همان روزهاي ابتدايي سال جديد كه مشخص شد دانشگاه شيراز بايستي ميزبان دانشجويان ورزشكار سراسر كشور باشد، يكي از اصلي ترين مباحثي را كه دنبال نمود، چگونگي برنامه ريزي براي تأمين سلامت ميهمانانش بود.

دكتر حسام واردي، رئيس اداره بهداشت و درمان دانشگاه شيراز درخصوص اقدامات پيشگيرانه صورت گرفته مي گويد: از ابتداي سال 97 نشست هاي متعددي برگزار گرديد كه در نهايت منجر شد كميته بهداشت و درمان شكل بگيرد.
وي ادامه داد: از جلمه مسايلي كه در ابتدا بر روي آن برنامه ريزي كرده و به آن همت گماشتيم مسئله سلامت فردي و مباحث پيشگيرانه بود. در اين رابطه بلافاصلخ پس از اتمام ترم تحصيلي و پيش از ورود ميهمانان ورزشكار ، ضمن سم پاشي و آماده سازي محيط استراحت و ورزش اين دوستان، در تمام خوابگاه ها توانستيم با تعويض ملحفه، تشك، بالشت و حتي موكت ها، فضايي سالم را براي حضور دانشجويان گرامي فراهم كنيم.
دكتر واردي ادامه داد: همچنين با هماهنگي اورژانس، دانشگاه علوم پزشكي و هيأت پزشكي ورزشي استان فارس، تجهيزات و آمادگي خود را چند برابر كرديم.
رئيس اداره بهداشت و درمان دانشگاه شيراز افزود: علاوه بر اين، يك مركز بهداشتي نيز در نزديكي ورودي خوابگاه 11 خواهران تشكيل شده كه در اسرع وقت بتوانيم از نظر پيشگيري و درمان دانشجويان به نحو احسن اقدام نماييم.
دكتر كاوه باشتي، رئيس هيأت پزشكي ورزشي استان فارس نيز گفت: اين براي اولين بار است كه در يك المپياد ورزشي مسئله بهداشت و سلامت و درمان مورد بررسي دقيق قرار مي گيرد و صفر تا صد اين مسايل را به هيأت پزشكي ورزشي واگذار مي نمايند. كه جاي بسي خوشحالي است و دوستان ما تمام تلاش خود را در به نتيجه رساندن اين مهم به كار خواهند بست.
وي موضوع سلامت، بهداشت و درمان دانشجويان ورزشكار را از اولويت هاي مسئولان دانست و گفت: در روزهاي آغازين برگزاري مسابقات با تعداد قابل توجهي از ورزشكاران آسيب ديده مواجه بوديم به طوريكه حدود ۵۸ مصدوم ثبت آماري شده است.
دكتر باشتي با بيان اينكه از كل ورزشكاران آسيب ديده ي روز اول ۴۰ نفر توسط پزشكياران هيئت پزشكي ورزشي در محل مسابقه مداوا شدند، خاطرنشان كرد: ۱۸ ورزشكار آسيب ديده ديگر براي دريافت خدمات تخصصي به بيمارستان ارجاع و همگي درمان شدند و تنها ۲ ورزشكار همچنان تحت مراقبت هستند.
وي خاطر نشان كرد: در بين مصدومين برخي افراد بودند كه پس از آسيب ديدگي به مسابقه خود ادامه دادند كه در زمان استراحت درد ناشي از آسيب ديدگي شروع شد. براي دانشجويان لازم است هنگامي كه كوچكترين احساس درد يا مصدوميت مي كنند خود از ادامه مسابقه انصراف دهند چرا كه ممكن است يك جراحت ساده و سطحي در بلند مدت ايجاد خطرات بسيار بزرگتري كند. ضمن اين كه هيأت پزشكي ورزشي در صورت اصرار فرد مبني بر ادامه دادن بازي، طبق قانون بايستي به فرد اجازه دهد تا به مسابقات برگردد.
دكتر باشتي تأكيد كرد: هدف از ورزش سلامتي است و اگر حين ورزش آسيبي وارد شود، گمان نكنند كه با فشار بيشتر به بازي ادامه دهند. كه اگر توجه نشود ممكن است ايجاد يك عارضه شديد كند.
آقاي مستجابي، كارشناس امور بهداشت و هيأت پزشكي چهاردهيمن دوره المپياد فرهنگي ورزشي دانشجويان دختر و پسر سراسر كشور هم گفت: از جمله اقداماتي كه براي اولين بار در المپيادها توانسته ايم انجام دهيم اين است كه برخلاف دوره هاي پيش كه فرد مصدوم مي بايست ابتدا در محل مسابقات هزيه درمان خود را بپردازد و سپس از طريق بيمه براي برگرداندن هزينه اقدام كند، توانستيم با هماهنگي هاي صورت گرفته مصدومان را به سرعت به 4 بيمارستان طرف قرارداد خود منتقل كنيم كه يك نفر از طرف هيات پزشكي ورزشي در آن جا حاضر است تا تمام مراحل اداري و هزينه اي را انجام دهد. در واقع با اين كار فرد مصدوم و خانواده وي ديگر از بلاتكليفي و فرآيندهاي اداري و مالي دور مي شوند كه باعث آسودگي و آرامش آنان خواهد شد.
وي ، بيمارستان هاي طرف قرارداد چهاردهيمن دوره المپياد دخترو پسر سراسر كشور را بيمارستان شهيد رجايي، نمازي، قلب الزهراء و خليلي عنوان نمود و خاطر نشان كرد: با توجه به آمار، 98 درصد مصدوميان به بيمارستان شهيد رجايي و 2 درصد به بيمارستان خليلي منتقل شده اند.
آقاي مستجابي خاطر نشان كرد: تا سقف يك ميليون تومان براي مصدومين سرپايي و تا 50 ميليون تومان براي مصدومين بستري را بيمه قبول دارد كه به صورت رايگان خواهد بود.
آقاي مستجابي با تشكر از اورژانس و دانشگاه علوم پزشكي شيراز ادامه داد: يك سري از اقلام مصرفي كه بسيار مورد استفاده قرار مي گرفت را دانشگاه علوم پزشكي و اورژانس در اختيار ما قرار دادند.
وي تصريح كرد: به طور ميانگين 5 آمبولانس، براي اين دوره از مسابقات تحت اختيار است. در كنار اين آمبولانس ها يك موتور آمبولانس نيز به طور شبانه روزي در مركز كميته بهداشت و درمان اين المپياد قرار دارد كه در مصدوميت هاي شديد تا رسيدن پزشك ، مي تواند اقدامات اوليه را انجام دهد و گزارش هاي لازم را تهيه و در اختيار تيم هاي امداد و نجات قرار دهد.
عكس هاي بيشتر مرتبط با اين خبر در آرشيو الكترونيكي روابط عمومي دانشگاه شيراز موجود است.

تاریخ: ۱۷:۵۲ - ۰۲/۰۵/۱۳۹۷   بازدید: ۹۲۵