سه شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۷

برگزاري نهمين گردهمايي بين المللي متخصصان فضاي سايبري كشورهاي اسلامي با همكاري دانشگاه شيراز

به همت مركز آپاي دانشگاه شيراز ، نهمين گردهمايي بين المللي متخصصان فضاي سايبري كشور هاي اسلامي با حضور مهندس نصرالله جهانگرد معاون فناوري و نوآوري وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات و دكتر سيدمجتبي زبرجد ، معاون پژوهش و فناوري دانشگاه شيراز ، به مدت 4 روز در شيراز برگزار شد.
دكترمحمدحسين شيخي، رئيس مركز آپاي دانشگاه شيراز و دبير اجرايي نهمين گردهمايي بين المللي متخصصين فضاي سايبري كشور هاي اسلامي گفت: اين همايش به منظور استفاده از تجربيات حوزه امنيت سايبري كشور هاي اسلامي با حضور متخصصاني از كشور هاي عمان، مالزي، اندونزي، پاكستان، ازبكستان، برونئي، بنگلادش، سودان و ايران از دوشنبه پنجم آذر در شيراز آغاز شده و تا پنج شنبه 8 آذرماه ادامه يافت.
وي با بيان اينكه محور اصلي همايش بررسي تهديد هاي فضاي سايبري با تاكيد بر شبكه هاي اجتماعي است، تصريح كرد: حدود ۱۴ مقاله داوري شده از مراكز آپا (آگاهي رساني، پشتيباني و امداد رايانه اي) در كنفرانس مورد بررسي قرار گرفته كه ازاين تعداد هفت مقاله برتر در مجله تخصصي امنيت سايبري در كشور مالزي منتشر مي شود.
دبير اجرايي نهمين گردهمايي بين المللي متخصصين فضاي سايبري كشور هاي اسلامي گفت: اين كنفرانس هر سال در يكي از كشورهاي اسلامي برگزار مي شود و اين نخستين ميزباني ايران از گردهمايي بين المللي متخصصين فضاي سايبري كشور هاي اسلامي است.
اين استاد دانشكده مهندسي برق و كامپيوتر دانشگاه شيراز اظهار داشت: با تبادل نظر شركت كنندگان، برنامه هاي مشتركي تعريف و همكاري هاي متقابلي بين ايران و ساير كشورهاي اسلامي در اين حوزه انجام مي شود و در آخر گزارشي در خصوص پيشرفت اين برنامه ها ارائه مي شود.
دكتر شيخي تاكيد كرد : سه كارگاه آموزشي در اين همايش برگزار گرديد و در مورد موضوعات تخصصي سخنراني هاي تخصصي صورت گرفت.
رئيس مركز تخصصي آپاي دانشگاه شيراز گفت : در روز نخست اين كنفرانس، نشست كميته ي راهبري (Steering Committee) با حضور مسئولين و نمايندگان مراكز CERT كشورهاي اسلامي تشكيل و هفت كشور جمهوري اسلامي ايران، عمان، اندونزي، امارات متحده عربي، مصر، جمهوري آذربايجان و مالزي بعنوان اعضاي اصلي (Board Member) انتخاب شدند.
وي ادامه داد : در روز دوم كنفرانس هم نشست عمومي برگزار شد و ضمن تعيين محل دبيرخانه بصورت دايم در كشور مالزي، تعيين استراتژي هاي همكاري بين اعضا مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و كشورهاي عضو گزارشي از اقدامات سال 2018 بر اساس محورهاي تكليفي ارايه نمودند.
به گفته ي دكتر شيخي ، در اين نشست عمان به عنوان رئيس و اندونزي به عنوان معاون OIC-CERT براي دو سال انتخاب شدند.
دكتر سيد هادي سجادي، معاون امنيت فضاي تبادل اطلاعات سازمان فناوري اطلاعات ايران و رئيس CERT ايران هم در نهمين دوره كنفرانس بين المللي متخصصان فضاي سايبري كشورهاي اسلامي گفت : بعد از برگزاري جلسات متعدد و كنفرانس ها تصميم بر اين شد تا بين كشورهاي اسلامي در مقابل تهديدات مشترك سايبري كه در دنيا وجود دارد تبادل اطلاعاتي صورت بگيرد.
معاون امنيت فضاي تبادل اطلاعات سازمان فناوري اطلاعات ايران افزود: هدف اين كنفرانس ها آن است تا از طريق ارائه آگاهي مورد نياز كشورها، شناخت تهديدات مشترك و از بين بردن منابع مخرب و همينطور برگزاري دوره هاي آموزشي، مانورها و تمرين هايي آمادگي كشورهاي اسلامي براي مقابله با تهديدات در حوزه سايبري افزايش يابد.

وي با بيان اينكه ايران از ابتدا عضو اين اجلاس شده و جزوه كميته هاي راهبردي آن است، تصريح كرد: هر ساله اين اجلاس در يكي از كشورهاي عضو تشكيل مي شود كه امسال نهمين كنفراس در ايران و شهر شيراز برگزار شد.
دكتر سجادي خاطرنشان كرد: در اين كنفرانس علاوه بر كشورهاي اسلامي، گروه هاي تخصصي كه در دانشگاه هاي كشور توسعه داديم نيز حضور دارند تا از كارگاه هاي آموزشي و سخنراني هاي علمي استفاده كنند و همچنين اشتراك آگاهي و تجربيات در زمينه مقابله با بدافزارها و تهديدات سايبري در اين كنفرانس انجام شود.
معاون امنيت فضاي تبادل اطلاعات سازمان فناوري اطلاعات ايران با بيان اينكه همه كشورها با انواع و اقسام تهديدها در حوزه سايبري ها مواجه هستند، متذكر شد: هر كدام از كشورها در مقابل اين تهديدها سيستم هايي ايجاد مي كنند و تجربياتي به دست مي آورند كه بهترين تجربيات خودشان را در اين جلسات به اشتراك گذاشته و با دستاوردهاي هم آشنا مي شوند و اين به ارتقاي توانمندي هاي كشورهاي اسلامي در مقابله با تهديدات سايبري كمك مي كند.
وي با تأكيد بر اينكه ظرفيت نيروي انساني متخصص هر كشور، جايگاه آن كشور در مقابله با تهديدات سايبري را مشخص مي كند، گفت: 35 مركز تخصصي در قالب گروه هاي آماد در دانشگاه ها تشكيل شده كه از طريق آن ها نيروهاي متخصص و نخبه شناسايي و جذب مي شوند.
   تاریخ: ۲۱:۴۹ - ۰۷/۰۹/۱۳۹۷   بازدید: ۳۵۳