سه شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۷

نشست خبري مشترك رئيس دانشگاه شيراز و رئيس دانشگاه درسدن آلمان

نشست خبري مشترك پروفسور حميد نادگران ،رئيس دانشگاه شيراز و پروفسور هانس مولر اشتاين هاگن ،رئيس دانشگاه درسدن آلمان در مجتمع فرهنگي رفاهي دانشگاه شيراز برگزار شد.
در اين نشست روساي دو دانشگاه به سوالات اصحاب رسانه پاسخ دادند.
رئيس دانشگاه درسدن آلمان در اين مراسم نسبت به همكاري با دانشگاه شيراز براي كشف و تجاري سازي گياهان دارويي استان فارس ابراز تمايل كرد.
پرفسور هانس مولر_ اشتاين هاگن گفت: با توجه به اينكه فارس در رشته زيست شناسي و گياه شناسي به دليل وجود گياهان دارويي فراوان در اين استان شهرت دارد،اساتيد دانشگاه درسدن آلمان علاقه مند هستند كه در اين زمينه كار كنند و دانشجويان دكتري نيز در اين زمينه فعاليت خواهند كرد.
وي ادامه داد: با توجه به امكانات موجود در دانشگاه درسدن آلمان كار روي گياهان دارويي فارس با همكاري دانشگاه شيراز جزو همكاري هاي مشترك اين دو مركز علمي خواهد بود؛به طوري كه هم براي كشف و هم تجاري سازي اين گياهان اقدام مي شود.
پرفسور مولر گفت: با توجه به پتانسيل هاي بالاي دانشگاه شيراز، ما همكاري هايمان را گسترش مي دهيم.
وي يادآور شد: با توجه به شرايط موجود به همكاري بيشتري بين دانشگاه ها نياز است .
رئيس دانشگاه درسدن آلمان در پاسخ به سوالي درباره همكاري اين مركز علمي براي مقابله با بحران آب و خشكسالي گفت: دانشگاه شيراز خود فعاليت هاي بسياري در اين زمينه انجام داده به طوري كه دانشگاه درسدن هم از دانشگاه شيراز خواهد آموخت اما با توجه به امكانات و فناوري هاي قابل توجهي كه داريم مي توانيم به منظور مديريت آب و خشكسالي با دانشگاه شيراز همكاري كنيم.
پرفسور مولر در بخش ديگري از سخنان خود گفت: من سياستمدار نيستم اما دولت فدرال آلمان و دولت ايالتي ساكسوني همچنان پشتيبان دانشگاه هاي ايران و همكاري علمي با اين كشور است.
دكتر مولر به روابط تجاري صاحبان صنايع آلمان با آمريكا نيز اشاره كرد و ادامه داد: روابط خارجي براي كشوري صنعتي همچون آلمان به صنايع وابسته است و بيشتر صاحبان صنايع، شركاي تجاري آمريكايي دارند و تصميم گيري براي آنان در اين مورد سخت است.
رئيس دانشگاه درسدن آلمان تصريح كرد: در بيشتر موارد دولت آلمان راحت تر از صنايع، همكاري با ايران را دنبال مي كند و سياست كلي اين كشور تشويق همكاري با ايران است.
وي يادآور شد: بيانيه خبري مفصلي توسط دانشگاه درسدن به همه خبرگزاري هاي محلي در آلمان و اتحاديه اروپا درباره مراسم اهداء دكتري و همكاري با دانشگاه شيراز منتشر خواهد شد.
وي تاكيد كرد: ميگويند ''آدم از چيزي كه نمي شناسد مي ترسد'' اطلاع رساني هايي كه درباره امنيت ايران بين اساتيد و دانشجويان ما انجام مي گيرد تكثير كننده اين موضوع است كه ايران كشوري با استاندارد بالا مي باشد.
وي افزود: شهر زيباي شيراز براي ما شناخته شده نبود بخشي از فعاليت دانشگاه درسدن معرفي اين شهر به دانشجويان و اساتيد است اما اين معرفي فرايندي است كه يك شبه فراهم نمي آيد؛ شيراز و ايران جاي امني است و از بسياري از كشور هاي اروپايي بيشتر احساس امنيت مي كنم.
پروفسور حميد نادگران، رئيس دانشگاه شيراز هم در جمع خبرنگاران گفت: اين دومين مدرك دكتري افتخاري دانشگاه شيراز است كه اهدا مي شود ودكتري افتخاري قبلي به برنده جايزه نوبل شيمي اعطا شد.
وي يادآور شد: تفاهم نامه اي با دانشگاه درسدن آلمان منعقد گرديد تا بر اساس آن تبادل استاد و دانشجو، برگزاري كنفرانس هاي علمي و فعاليت هاي پژوهشي بين اين دو دانشگاه انجام گيرد.
وي گفت: در فضاي سياسي خصمانه امروز دانشگاه شيراز سعي بر ايجاد فضاي تحت عنوان ديپلماسي علمي و ورزشي دارد به طوري كه برگزاري المپياد ورزشي دانشجويان غرب آسيا جز برنامه هاي آتي است.
رئيس دانشگاه شيراز افزود: يكي از دلايلي كه آمريكا نتوانست در اجماع جهاني عليه ايران به نتيجه برسد ديپلماسي علمي دانشمندان و دانشگاهيان بوده است ؛ طي تعامل دانشگاهيان با كشورهاي اروپايي فعاليت هاي مشترك علمي بين آنها رقم خورده و شايد آنها هم نتوانند از ايران دست بكشند.

تاریخ: ۰۹:۰۲ - ۱۳/۰۹/۱۳۹۷   بازدید: ۲۶۴