سه شنبه ۴ تیر ۱۳۹۸

نشست خبري معاون پژوهش و فناوري دانشگاه شيراز به مناسبت هفته پژوهش

به مناسبت هفته پژوهش و فناوري ، نشست خبري دكتر سيد مجتبي زبرجد ، معاون پژوهش و فناوري دانشگاه شيراز و دبير ستاد هفته پژوهش و فناوري استان فارس برگزار شد.
دكتر زبرجد در جمع خبرنگاران گفت: هفته پژوهش همزمان با سراسر كشور از 24 تا 29 آذرماه در استان فارس برگزار مي شود.
وي افزود : برنامه هاي هفته پژوهش روز ۲۵ آذرماه جاري با برگزاري نمايشگاه دستاوردهاي پژوهش با حضور ۶۰ دستگاه اجرايي استان آغاز مي شود.
دكتر زبرجد ادامه داد : مراسم تجليل از توليدكنندگان علم ، پژوهشگران و شركت هاي دانش بنيان روز ۲۷ آذرماه در مجتمع فرهنگي رفاهي دانشگاه شيراز برگزار مي شود و از بيش از 40 پژوهشگر برتر استان فارس تقدير به عمل مي آيد.
وي از افتتاح دفاتر صنايع در دانشگاه شيراز در روز يكشنبه ۲۵ آذرماه جاري خبر داد.
دكتر زبرجد ادامه داد: دانشگاه شيراز در راستاي تقويت تعامل صنعت، جامعه و دانشگاه محلي را به عنوان '' خانه جامعه - صنعت '' اختصاص داده تا رابطه مستمر ميان صنعت و جامعه ايجاد كند.
ايجاد هم افزايي بيشتر و توسعه مشاركت دانشگاه و مراكز پژوهشي از ديگر اهدافي بود كه دكتر زبرجد براي افتتاح فاز دوم خانه جامعه صنعت برشمرد.
به گفته دبير هفته استاني پژوهش، كارگاه هاي آموزشي و پژوهشي توسط پژوهشگران مراكز پژوهشي در خلال اين هفته برگزار مي شود.
معاون پژوهش و فناوري دانشگاه شيراز در بخش ديگري از سخنانش در جمع اصحاب رسانه اظهار داشت : نبايد به پژوهش به عنوان يك فعاليت تزييني در دانشگاه ها نگاه كرد زيرا فرصت هاي مطالعاتي، همايش هاي بين المللي و ارائه مقالات جهاني براي اعتبار علمي هر دانشگاه اهميت دارد و ايران نمي تواند در اين زمينه از ديگر كشور ها عقب باشد.
دكتر زبرجد افزود: بودجه پژوهشي دانشگاه درصدي از بودجه كل دانشگاه است كه همه آن متعلق به معاونت پژوهشي نيست و در بخش هايي همچون معاونت آموزشي، امور خوابگاه ها و... نيز صرف مي شود.
وي بيان كرد: خالص بودجه پژوهشي دانشگاه شيراز در سال جاري 13ميليارد تومان بوده است كه هنوز به صورت كامل محقق نشده است و اميدواريم تا پايان امسال 80 تا 85 درصد آن محقق شود.
معاون پژوهش و فناوري دانشگاه شيراز اعلام كرد: پيشنهاد ما براي بودجه پژوهشي سال 98 دانشگاه شيراز مبلغ 20 ميليارد تومان است؛ چراكه قسمتي از فعاليت هاي پژوهشي ارتباطي مستقيم با قيمت ارز دارد و از همين رو اين بودجه حتما بايد افزايش يابد.
دكتر زبرجد گفت:يكي از چالش هاي مهم فعاليت هاي پژوهشي، سايه انداختن تحريم بر دانشگاه هاست و همين موضوع باعث آسيب محققان دانشگاهي مي شود؛ بنابراين بايد تلاش كنيم با ديپلماسي علمي به دنيا حقانيت خود را ثابت كنيم .
وي با تاكيد بر اينكه همچنان از دانشگاه شيراز انتظار مي رود در لبه علم و نوك پيكان پژوهش هم حركت كند، افزود: دانشگاه شيراز در سال گذشته در نظام رتبه بندي ISC (پايگاه استنادي جهان اسلام ) رتبه سوم كشور و رتبه 25 را در بين دانشگاه ها و موسسات تحقيقاتي كشورهاي اسلامي را كسب كرد.
دكتر زبرجد ادامه داد: دانشگاه شيراز در رتبه بندي نظام هاي معتبر جهاني مانند تايمز و QS نيز وارد شده است و در بين دانشگاه هاي دنيا رتبه 801 تا 1000 را به صورت كلي دريافت كرد. در همين رتبه بندي در علوم كامپيوتر واجد رتبه 401 تا 500 جهان شد و در رشته مهندسي و فناوري رتبه 501 تا 600 را به دست آورد؛ همچنين در علوم زيستي رتبه 601 و در علوم طبيعي نيز رتبه 601 تا 800 را به خود اختصاص داد.
وي در ادامه از ديگر دستاور د هاي دانشگاه شيراز در حوزه پژوهشي نيز نام برد و از انتشار ترجمه نفيس گلستان سعدي توسط دكتر عبدالمحمود رضواني با همكاري يونسكو ياد كرد.
دبير ستاد هفته پژوهش فارس گفت: همكاري ناشر آلماني بين المللي نشريات با نام اشپرينگر(springer) با دانشگاه شيراز براي چاپ مقالات اين دانشگاه، امكان اطلاع رساني فعاليت ها و جايگاه علمي دانشگاه شيراز را به سراسر جهان فراهم كرده است.
دكتر زبرجد همچنين از چاپ و تجديد چاپ 40 عنوان كتاب كه توسط استادان اين دانشگاه در طي سال جاري صورت گرفته است نيز ياد كرد.
معاون پژوهش و فناوري دانشگاه شيراز با بيان اينكه براي چاپ مقالات در نشريات باكيفيت بين المللي سيستم تشويقي در اين دانشگاه اعمال شده است، افزود: براين اساس مقالات با كيفيت ما از سال 96 تا 97 بيش از 200 درصد رشد يافته؛ همچنين مقالاتي كه در ده مجله برتر علمي هر رشته چاپ شده است بيش از 300 درصد رشد كرده است و اين موضوع نشان مي دهد فعاليت هاي ارزشمند پژوهشي نيازمند حمايت مالي است.
وي افزود: درقالب تقاضامحوري فعاليت هاي پژوهشي، اعضاي هيات علمي به صورت جهت دار حمايت مي شوند كه اين اقدام باعث مي شود هر يك از محققان بعد از چند سال به عنوان فردي صاحب نظر در يك موضوع خاص شناخته شوند.
دكتر زبرجد به اشتغال فارغ التحصيلان دانشگاه شيراز با عنوان دستيار پژوهشي نيز اشاره كرد و گفت: سالانه تعداد بسياري از دانشجويان در مقطع دكتري فارغ التحصيل مي شوند كه درصد بالايي از آن ها توانايي جذب در دانشگاه شيراز را دارند؛ از همين رو دانشگاه شيراز اين افراد را به مدت يك سال در استخدام مي گيرد تا بتواند با كمك آن ها فعاليت هاي پژوهشي باكيفيت ارائه دهد.
دبير ستاد هفته پژوهش فارس با بيان اينكه مهمترين محور كارآفريني در دانشگاه هاي نسل سوم ارائه مهارت هاي كارآفريني است، ابراز داشت: فعاليت هاي دانشگاه شيراز در زمينه مهارت هاي كارآفرينانه صورت مي گيرد و تلاش مي كنيم دانشجويان مقطع كارشناسي علاوه بر دروس اجباري و اختياري براي اخذ مدرك ليسانس درس مهارت آفريني و كار آفريني را نيز طي كنند.
وي اظهار داشت: عملكرد كار آفرينانه يك محقق به انگيزه او، يادگيري مهارت هاي كارآفرينانه و شيوه كسب و كار وابسته است؛ از همين رو دانشگاه شيراز در واحد كارآفريني از ايده هاي نو در زمينه هاي مختلف كسب و كار حمايت مي كند و دانشجويان و اساتيد را به سمت ايجاد شركت هاي دانش بنيان از طريق ارائه خدمات آموزشي و مشاوره اي سوق مي دهد.
در ادامه اين نشست ، خبرنگاران سوالات خود را مطرح كردند و معاون پژوهش و فناوري دانشگاه شيراز به آنها پاسخ داد.

تاریخ: ۱۴:۳۲ - ۲۵/۰۹/۱۳۹۷   بازدید: ۳۰۳