یکشنبه ۴ فروردین ۱۳۹۸

برگزاري نشست خبري ششمين كنفرانس ساليانه انرژي پاك

نشست خبري ششمين كنفرانس ساليانه انرژي پاك با حضور پروفسور محمود يعقوبي دبير كنفرانس ، دكتر علي اكبر گلنشان دبير علمي ، دكتر مهدي بانشي دبير اجرايي و دكتر محمدرحيم همتيان رئيس دانشكده مهندسي مكانيك دانشگاه شيراز در تالار دكتر مصطفوي برگزار شد.
دكتر همتيان در ابتداي اين نشست در جمع خبرنگاران اظهار داشت : دانشكده مهندسي مكانيك دانشگاه شيراز داراي حدود 50 سال قدمت است و 40 عضو هيات علمي و يك هزار دانشجو در مقاطع مختلف كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتري تخصصي در 6 گرايش اين دانشكده فعال هستند.
وي افزود : تاكنون كنفرانس هاي متعدد ملي و بين المللي در دانشكده مهندسي مكانيك برگزار شده و كنفرانس ساليانه انرژي پاك دومين كنفرانسي است كه امسال در اين دانشكده برگزار مي شود.
پروفسور يعقوبي دبير كنفرانس و چهره ماندگار مهندسي مكانيك كشور در اين نشست اظهار داشت: امروزه اهميّت بحث انرژي و محيط زيست بر هيچ كس پوشيده نيست و پرداختن به تأمين انرژي پاك به عنوان يكي از چالش هاي دنياي جديد نه يك انتخاب بلكه يك ضرورت اساسي است.
وي افزود : كشور ايران داراي پتانسيل طبيعي مناسبي در زمينه منابع انرژي تجديدپذير به ويژه انرژي خورشيد مي باشد و در اسناد بالا دستي و سياست هاي كلي ابلاغي كشور نيز به اهميّت موضوع انرژي پاك پرداخته شده است.
پروفسور يعقوبي گفت : دانشگاه شيراز به عنوان مهم ترين قطب علمي جنوب كشور و سابقه حدود 45 ساله در زمينه انرژي هاي تجديدپذير ميزبان ششمين دوره كنفرانس سالانه انرژي پاك در تاريخ ۸ تا ۹ اسفندماه ۱۳۹۷ است.
وي هدف از برگزاري اين كنفرانس را گردآوري، ارائه و تبادل نظر پژوهشگران، متخصصان ،اساتيد دانشگاه ها، پژوهشگاه ها، مراكز صنعتي و دانشجويان درباره ي آخرين پيشرفت ها و دستاوردهاي پژوهشي و تجربيات علمي و صنعتي در حوزه هاي مربوط به انرژي پاك برشمرد.
چهره ماندگار مهندسي مكانيك كشور ، مصرف بي رويه انرژي و بهره وري نامناسب انرژي در بخش هاي مختلف را از نگراني هاي كشور توصيف كرد و گفت: به عنوان نمونه براي توليد يك تن آلومينيم در ايران بالغ بر 75 واحد انرژي مصرف مي شود و رقم در اروپا معادل 57 واحد است كه يك سوم كمتر از ما مي باشد.
پروفسور يعقوبي اظهار داشت : كشور ما هشتمين توليدكننده گازهاي آلاينده دي اكسيدكربن (CO2) در دنياست و بر اساس گشزارش ها اگر با همين روند گاز در كشور مصرف شود ، تا دهه آينده واردكننده گاز خواهيم بود.
استاد دانشكده مهندسي مكانيك تاكيد كرد : براي حفظ محيط زيست ، سرمايه هاي ملي و سلامت مردم ، ضروري است كه از انرژي هاي پاك و تجديدپذير استفاده كنيم وكنفرانس هم با همين هدف برگزار مي شود كه مسئولان براي تحقق اين مهم تمهيدات لازم را بيانديشند.
دكتر گل نشان نيز در جمع خبرنگاران گفت : بحث انرژي از مسائل بزرگ جهان است و عمده تلاش بشر بر اين بوده كه مصرف انرژي را كم و بهره وري را زياد كند.
وي بيان كرد : با صنعتي شدن و پيشرفته تر شدن يك كشور مصرف انرژي نيز بيشتر خواهد شد و ضروري است كه در اين ميان به روش هاي ذخيره سازي انرژي و حفظ محيط زيست توجه شود.
دبير علمي كنفرانس گفت : محورهاي كنفرانس شامل : انرژي و محيط زيست، نيروگاه هاي انرژي پاك، آموزش انرژي هاي پاك، سيستم هاي انرژي تركيبي، انرژي خورشيدي، انرژي بادي ، مدل سازي سيستم هاي انرژي، بهينه سازي سيستم هاي انرژي ، فناوري هاي نوين در انرژي پاك، انرژي پايدار در صنايع و ساختمان ، انرژي زمين گرمايي،انرژي برق آبي ، تبديل، بازيافت و ذخيره سازي انرژي ، سياست گذاري،اقتصاد و مديريت انرژي، پيل سوختي و هيدروژن، انرژي هاي زيستي، آب و محيط زيست، توليد آب شيرين از منابع آب نامتعارف، استفاده از انرژي هاي نو در شيرين سازي آب و راهبردهاي انتقال تكنولوژي و ساخت داخل تاسيسات آب شيرين كن مي باشد.
دكتر بانشي هم خاطر نشان كرد : از ميان بالغ بر 250 مقاله دريافت شده توسط دبيرخانه كنفرانس، حدود 200 مقاله براي ارائه به صورت سخنراني و پوستر پذيرفته شد.
دبيراجرايي كنفرانس گفت : 5 كارگاه آموزشي با موضوعات : مدلسازي پيشرفته سيستم هاي انرژي، نرم افزار Trnsys، نرم افزار PVsyst ، طراحي سيستم هاي فتوولتائيك و كارگاه آموزشي شاخص هاي مديريت سبز در ساختمان هاي اداري ؛ در مدت دو روز برگزاري كنفرانس در دانشگاه شيراز برگزار مي شود.
عضو هات علمي دانشكده مهندسي مكانيك اظهار داشت : سخنرانان كليدي كنفرانس ششم شامل : پروفسور محمود يعقوبي استاد دانشكده مهندسي مكانيك دانشگاه شيراز ، دكتر محمدحسن سعيدي رئيس پژوهشكده علوم و فناوري انرژي دانشگاه صنعتي شريف ، دكتر محمدحسن پنجه شاهي استاد دانشكده مهندسي شيمي دانشگاه تهران، دكتر امير دودابي نژاد معاون فني و استانداردهاي سازمان انرژي هاي تجديدپذير و بهره وري انرژي برق ، و پروفسور Lutz Mez از آلمان مي باشند.
به گفته دكتر بانشي، 2 نشست تخصصي با موضوع چالش ها و راهبردهاي اجرايي سرمايه گذاري و به كار گيري انرژي هاي پاك در كشور ، و نقش مهندسان در ارتقاي كيفيت ساخت و ساز با تأكيد بر توسعه پايدار ؛ در مدت زمان برگزاري كنفرانس اجرا مي شود.
عضو هيات علمي دانشكده مهندسي مكانيك گفت : هم اكنون حدود 300 شركت در زمينه انرژي پاك در كشور مشغول فعاليت هستند و همزمان با برگزاري كنفرانس ، نمايشگاه جانبي براي ارائه ي دستاوردهاي شركت ها و سازمان هاي فعال در اين زمينه برپا مي گردد.
گفتني است مراسم افتتاحيه ششمين كنفرانس سالانه انرژي پاك 8 و نيم صبح چهارشنبه 8 اسفند 1397 در سالن همايش هاي رازي دانشگاه شيراز واقع در خيابان ملاصدرا برگزار مي شود.

تاریخ: ۲۳:۰۴ - ۰۱/۱۲/۱۳۹۷   بازدید: ۱۶۵