یکشنبه ۴ فروردین ۱۳۹۸

انتخاب دكتر بهرام اخوان كاظمي به عنوان نويسنده برگزيده در حوزه مطالعات انقلاب اسلامي

به مناسبت چهلمين سالگرد پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي ايران و در اولين جشنواره كتاب انقلاب اسلامي با عنوان همايش چلچراغ ، از دكتر بهرام اخوان كاظمي استاد دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه شيراز به عنوان يكي از ده نويسنده برگزيده آثار فاخر در حوزه مطالعات انقلاب اسلامي تجليل شد.
اين مراسم با حضور اساتيد حوزه و دانشگاه و جمعي از فرهيختگان، نويسندگان و مولفان برجسته و با حضور شخصيت ها و چهره هاي سياسي و فرهنگي كشور همچون دكتر علي اكبر ولايتي و آيت الله رشاد در تالار شهيد باكري مجتمع دانشگاه وليعصر(عج) تهران به همت پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي و دانشگاه آزاد اسلامي برگزار شد و از نويسندگان برگزيده و صاحبان تأليف در حوزه مطالعات انقلاب اسلامي تقدير گرديد.
تاليف اصلي وبرگزيده دكتر بهرام اخوان كاظمي، رونمايي چاپ دوم كتاب« نقد و ارزيابي گفتمان هاي اجتماعي - سياسي مطرح در جمهوري اسلامي» است كه به عنوان كتاب درسي مقاطع ارشد و دكتري در گرايش هاي رشته علوم سياسي و روش شناسي تدريس مي شود.
اين كتاب به موضوع نقد و ارزيابي گفتمان هاي سياسي و اجتماعي مطرح در جمهوري اسلامي ايران از 2 خرداد 1376 تا 22 خرداد 1388 پرداخته است. نگارنده با بومي سازي نظريه و سطح تحليل گفتماني لاكلا و موفه و با تشريح گفتمان «سازندگي» و مقايسه دو گفتمان «اصلاح طلبي» و «اصول گرايي عدالت خواه» كوشيده است با تبيين، ارزيابي و مقايسه و نقد آنها، دال هاي محوري و فرعي هر گفتمان را بازشناخته و با ارجاع به كردارهاي گفتماني و غيرگفتماني هريك به آسيب شناسي اين نظام هاي معنايي بپردازد. در خاتمه ، مؤلف با توجه به آسيب شناسي هاي خود ازگفتمان هاي مطروحه ،نظام معناي وآرايش گفتماني پيشنهادي خود را در دو حوزه ي سياست داخلي و سياست خارجي جمهوري اسلامي عرضه نموده و ويژگي هاي بايسته يك نظام گفتماني اسلامي و ايراني متناسب با انقلاب اسلامي را تشريح كرده است. همچنين دو تاليف مشترك (با جمعي از پژوهشگران) دكتر اخوان كاظمي با عناوين: «منظومه فكري امام خميني ره »(چاپ چهارم 1396)، و « پيشرفت عدالت محور »(چاپ 1394) نيز به عنوان آثار فاخر انتخاب گرديدند. مباحث سياسي تاليف «منظومه فكري امام خميني ره »، يعني فصل چهارم بخش سوم اين اثر با عنوان « نظام سياست اسلامي » توسط دكتر بهرام اخوان كاظمي نوشته شده است كه به جايگاه نظام سياسي در منظومه فكري و اجتماعي امام خميني(ره) مي پردازد.
همچنين فصل اول بخش اول تاليف''پيشرفت عدالت محور'' توسط دكتر اخوان كاظمي به رشته تحرير درآمده است.نوشتار اين استاد دانشگاه شيراز به دنبال پرسش از نوع و ميزان پرداخت دولت ها پس از انقلاب به ويژه سه گفتمان اصلي حاكم بر اين دولت ها(يعني گفتمان سازندگي ،گفتمان اصلاح طلبي ، و گفتمان اصول گرايي عدالت خواه) به موضوع عدالت و پيشرفت با سنجه كارآمدي و نقد و ارزيابي آن ها در اين زمينه راهبردي است.
شايان ذكر است كه پيش از اين نيز و در دو دهه اخير؛ دكتر بهرام اخوان كاظمي علاوه بر برگزيدگي در بسياري از جشنواره هاي علمي ، بطور ويژه در حوزه مطالعات انقلاب اسلامي در مجامع برجسته اي همانند : چهارمين جشنواره فارابي ، نخستين جشنواره علمي پژوهشي علامه طباطبايي (ره)، اولين دو سالانه پژوهش برتر حكومت اسلامي، همايش قدر قلم جهت تجليل از نويسندگان ارزشمند تاريخ نگاري انقلاب،كتاب سال دانشجويي و ... حائز رتبه برتر گرديده است.
اصلي ترين زمينه تخصصي اين استاد دانشگاه شيراز، حوزه مطالعات سياسي اسلام و ايران مي باشد.

تاریخ: ۱۹:۱۳ - ۰۸/۱۲/۱۳۹۷   بازدید: ۴۸۳