پنج شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۸

نشست مشترك وزير علوم با استادان و كارمندان دانشگاه شيراز

ظهر امروز، نشست مشترك دكتر منصور غلامي، وزير علوم، تحقيقات و فناوري با هيات رئيسه و اعضاي هيات علمي دانشگاه شيراز در تالار مرحوم دكتر مصطفوي اين دانشگاه برگزار شد.
اين مراسم با حضور دكتر مسعود برومند، معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم، دكتر نظرپور ، معاون اداري مالي و دكتر عبداللهي نژاد ، مدير روابط عمومي وزارت علوم ترتيب يافت و شركت كنندگان درخصوص چالش ها و فرصت هاي آموزش عالي به بحث و تبادل نظر پرداختند.
توجه به منزلت اعضاي هيات علمي، تحول و نوآوري در آموزش، روند طولاني نوگشايي رشته ها، جهت دهي به فعاليت هاي پژوهشي، محدوديت منابع و كمبود بودجه، ضرورت بهسازي و تجهير امكانات دانشگاهي، اصلاح نگاه مسئولان برنامه و بودجه به دانشگاه و كاهش گرنت و درنتيجه افت كيفيت پژوهشي ؛ از مهمترين موضوعات مطرح شده توسط اساتيد حاضر در جلسه بود.
بي توجهي به علوم انساني، چاپ مقالات كم كيفيت در برخي مجلات داخلي، ضرورت حركت دانشگاه ها به سمت كارآفريني، به كارگيري افراد توانمند براي شتاب دهي به فناوري، تقويت شاگرد پروري در دانشگاه، گلايه از كميت گرايي صرف در دانشگاه، حمايت بيشتر از فعاليت هاي فرهنگي، رسيدگي به معيشت اساتيد جوان، تورم آموزش عالي در كشور، ضرورت پاسخگويي به نيازهاي جامعه، تعامل با ساير وزارت خانه و بازتعريف آموزش عالي متناسب با نيازهاي جامعه؛ از ديگر مواردي بود كه اعضاي هيات علمي دانشگاه شيراز در نشست مشترك با وزير علوم، تحقيقات و فناوري بيان كردند.
دكتر حميد نادگران، رئيس دانشگاه شيراز هم در اين نشست به تشريح سياست هاي كلان اين دانشگاه پرداخت.
وي؛ اعتدال در همه شئون دانشگاه، حضور اعضاي هيات علمي در جامعه براي حل مشكلات و رفع چالش ها ، تعامل مناسب با دستگاه ها و سازمان هاي مختلف استان، جوان گرايي در انتصاب ها، استفاده از بانوان عضو هيات علمي در مديريت ها، توجه بيش از پيش به كيفيت آموزشي و پژوهشي، توسعه آزمايشگاه مركزي و گسترش ارتباطات علمي بين المللي، را از سياست هاي كلان دانشگاه شيراز برشمرد.
رئيس دانشگاه شيراز با اشاره به موضوع ارتباط با صنعت خاطر نشان كرد: اين موضوع مورد حمايت دانشگاه شيراز است و ضروري است كه ساز و كار آن به طور دقيق مشخص شود.
دكتر برومند، معاون پژوهشي وزارت علوم هم در اين جلسه خاطر نشان كرد : وزارت علوم بايد سياست گذاري، نظارت و ارزيابي كند و اجرا به دانشگاه ها واگذار شود.
وي تاكيد كرد : دانشگاهي مثل دانشگاه شيراز اين توانمندي را دارد كه آيين نامه ها، سيستم ها و رويه هاي مورد نظر خود را با هدف كارآمدي بيشتر طراحي واجرا نمايد.
معاون پژوهشي وزارت علوم گفت : مردم به دانشگاه اعتماد دارد و از ما انتظار است كه پژوهش در راستاي مشكلات جامعه صورت پذيرد.
دكتر برومند ادامه داد : روند جهاني به سمت ادغام دانشكده ها مي رود و رشته هاي مادر مي مانند وما هم بايد به اين مهم توجه نماييم.
وي خاطر نشان كرد : بالا رفتن قيمت ارز مشكلاتي را براي فرصت هاي مطالعاتي ايجاد كرده ؛ اما تلاش شده كه آمار نسبت به سال گذشته كاهش نيابد.
معاون پژوهشي وزير علوم به پژوهش مورد نياز دستگاه ها اشاره كرد و گفت : سازمان هاي دولتي بايد بودجه پژوهشي خود را شفاف اعلام كنند تا تعامل مناسب دستگاه ها و دانشگاه ها صورت پذيرد.
وزير علوم هم در جمع اساتيد دانشگاه شيراز گفت: علوم انساني جوشيده از درون جامعه است و با تعامل حوزه هاي علميه و دانشگاه ها مي توانند براي ارتقا و تحول علوم انساني اقدامات موثري را انجام دهند.
دكتر غلامي افزود : امروزه دانش آموزان مستعد از رشته هاي علوم انساني و حتي علوم پايه و مهندسي استقبال نمي كنند كه اين يك بيماري جدي براي جامعه است .
وي ادامه داد : ضروري است كه براي اين مشكل فكري كرد ، چراكه از ادامه اين روند براي آينده كشور خسارات سنگين را در پي دارد.
گفتني است در ادامه اين نشست ؛ جلسه ي مشترك وزير علوم ، تحقيقات و فناوري با كارمندان دانشگاه شيراز برگزار شد و كاركنان در يك فضاي صميمي به بيان ديدگاه ها ، پيشنهادات و انتقادات پرداختند.

تاریخ: ۱۵:۴۶ - ۰۲/۰۲/۱۳۹۸   بازدید: ۷۹۴