پنج شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۸

حضور وزير علوم در پارك علم و فناوري استان فارس

دكتر غلامي ، وزير علوم ،تحقيقات و فناوري با حضور در پارك علم و فناوري فارس ، از بخش هاي مختلف آن و نمايشگاه شركت هاي دانش بنيان و فناور فعال بازديد كرد.
در اين مراسم از طرح هوشمندسازي جايگاه هاي سوخت cng رونمايي شد.
همچنين با حضور وزير علوم، تحقيقات و فناوري، مجتمع كارگاهي (پايلوت فناوري) پارك علم و فناوري فارس به بهره برداري رسيد.
مجتمع كارگاهي پارك علم و فناوري فارس با زير بناي دو هزار و ۵۰۰ مترمربع و با اعتباري بالغ بر ۳۰ ميليارد ريال طي سه سال ساخته شده است.
در حال حاضر بيش از ۳۲۰ شركت فناور در چهار مركز رشد تخصصي در پارك علم و فناوري استان فارس مستقر است.
۹ شركت فناور نيز كه محصولات آنها در مرحله تجاري سازي قرار دارد، در اين مجتمع كارگاهي فعال هستند.
دكتر غلامي، در جمع مسئولان و فعالان پارك علم و فناوري فارس گفت : حمايت بيشتر از فناوري ، از سياست هاي كلان توسعه آموزش عالي است.
وي افزود : توسعه اقتصادي كشور از مسير توسعه فناوري مي گذرد.
وزير علوم ، تحقيقات و فناوري گفت : سابقه ما در مباحث كارآفريني و استارت آپي طولاني نيست، اما با صبر و استقامت و نوآوري شركت ها؛ مي توان از شرايط سخت عبور كرد و به شكوفايي و پيشرفت رسيد.
دكتر برومند ، معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم هم در اين مراسم گفت:هم اكنون 43 پارك علم و فناوري و 196 مركز رشد در كشور فعال است كه 42 هزار نفر در آنها مشغول فعاليت هستند.
وي افزود: شاغل گردش مالي 8 هزارميليارد توماني و
260ميليون دلار صادرات، ثمره فعاليت 17 ساله مراكز رشد و پارك هاي علم و فناوري است.
معاون پژوهشي وزارت علوم ، اكوسيسيتم كارآفريني و استارت آپي را پيچيده توصيف كرد و گفت :اگرچه 6 هزار واحد در پارك هاي علم و فناوري كشور فعال است، اما هنوز نسبت درآمد آن به كل اقتصاد خيلي كم است.
وي اظهار داشت: امسال ، بودجه پارك هاي علم و فناوري با حدود 73 درصد رشد ، بالاترين ميزان رشد را داشته است و اين درحالي است كه بودجه دانشگاه ها 14 درصد و بودجه پژوهشگاه ها 15 درصد رشد يافته است.
معاون پژوهش و فناوري وزير علوم تصريح كرد : گرنت فناوري در سال 98 ايجاد شده تا دانشگاه ها بتوانند بهتر با پارك هاي علم و فناوري همكاي كنند.
دكتر نادگران، رئيس دانشگاه شيراز نيز در نشست با فعالان حوزه علم و فناوري و شركت هاي فناور ، با ابراز خوشحالي از اينكه جوانان اين مرز بوم عليرغم مشكلات كار و تلاش مي كنند ؛ اظهار داشت: پارك علم و فناوري ،حلقه واسط دانشگاه و صنعت است و حركت به سمت تجاري سازي است.
وي افزود : به دليل قالب هاي سنتي و قديمي دانشگاه ، هنوز در برابر فعاليت هاي تجاري سازي و عملي مقاومت هايي صورت مي گيرد كه دليل آن كم كاري در حوزه فرهنگ كارآفريني است.
رئيس دانشگاه شيراز اظهار داشت: از سال گذشته در اين دانشگاه ، ساز و كاري فراهم شده كه شركت هاي استارت آپي و دانش بنيان به طور كامل حمايت مي شود.
دكتر فريد مُر ، رئيس پارك علم و فناوري فارس هم گفت: ما كارخانه داشته ايم ولي صنعت نداشته ايم.
وي افزود: اگر صنعت پيشرو ميخواهيم ، بايد ساز و كاري براي رابطه معنادار بين دانشگاه ها و پارك هاي علم و فناوري تعريف كنيم تا خلاقيت و نوآوري را مديريت نماييم.
رئيس پارك علم و فناوري فارس با بيان اينكه ابعاد مختلف هم افزايي فناورانه بايد مدنظر قرار گيرد، اظهار داشت:هم افزايي در دنياي كنوني ضروري است و بايد كار فرهنگي كرد تا اذهان افراد ، آمادگي لازم براي همكاري مشترك با هم داشته باشند.
دكتر مر خاطر نشان كرد : اين انتظار وجود دارد كه تعارضات قانوني برطرف شود تا شركت هاي نوآور با اميد بيشتري كار و تلاش كنند.
لزوم توجه به ماموريات گرا كردن پارك هاي علم و فناوري ، ديگر موضوعي بود كه دكتر مر به آن اشاره كرد و گفت : با ماموريت گرا شدن ، عملكرد پارك هاي علم وفناوري بهبود و گسترش مي يابد.

تاریخ: ۱۹:۰۳ - ۰۳/۰۲/۱۳۹۸   بازدید: ۴۰۱