یکشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۸

نشست هويت ايراني در گستره‌ي ادب فارسي

نشست هويت و ادبيات با موضوع كلي '' هويت ايراني در گستره ي ادب فارسي: نمودها، تضادها و گسست ها '' با حضور اساتيد و دانشجويان ، فعالان فرهنگي دانشگاه و ادب دوستان غير دانشگاهي در سالن شهيد چمران دانشكده ي علوم برگزار شد.
اين نشست با سخنراني استادان بخش زبان و ادبيات فارسي دانشگاه شيراز و به همت پروژه هويت ايرانيان، مركز پژوهش هاي زبان و ادبيات فارسي دانشگاه شيراز و انجمن علمي بخش زبان و ادبيات فارسي ترتيب يافت.
دكتر زهرا رياحي زمين ،عضو هيأت علمي بخش زبان و ادبيات فارسي و رييس مركز پژوهش هاي زبان و ادبيات فارسي دانشگاه شيراز نخستين سخنران مراسم بود كه در سخناني به لزوم توجه دستگاه هاي ذي ربط دانشگاهي به مقوله ي خطير هويت اشاره كرد.
وي اظهار داشت : لازم است براي كاربردي شدن نتايج طرح هويت ايرانيان، برنامه ها در قالب نشست هاي تخصصي، اجراي طرح هاي پژوهشي، حمايت از پايان نامه ها و رساله هاي دانشجويي و همايش هاي ملي استمرار داشته باشد.
در ادامه چهار سخنران به ترتيب به ارايه ي مطالبي در باب هويت پرداختند.
دكتر محمود رضايي دشت ارژنه با موضوع شاهنامه و هويت ايراني آغازگر جلسه بود و در سخنان خود به برشمردن بعضي از معيارهاي هويتي در شاهنامه پرداخت.
دكتر زرين تاج واردي سخنراني خود را با موضوع هويت ايراني در متون عرفاني ارايه كرد و مولفه هاي هويت را در متون عرفاني با نگاهي به ايران پيش از اسلام بررسي و تحليل نمود.
دكتر سعيد حسام پور سخنران بعدي اين نشست، در سخنراني خود با موضوع نقشِ ''ديگري'' در شكل گيري هويت ايراني با تاكيد بر رمان و ادبيات كودك؛ به تبيين هر چه بيشتر گسست هاي هويتي از دوره مشروطه به بعد و نگفته ها و نبايدهاي مربوط به هويت پرداخت.
دكتر محمد مرادي، معاون فرهنگي دانشكده ادبيات و علوم انساني و از شعراي مشهور كشور، به عنوان آخرين سخنران، موضوع مساله ي هويت و شاعران جوان معاصر را مطرح كرد و با ارائه آمار و ارقام مستند، ضمن اشاره به كمرنگ تر شدن جايگاه شعر در ميان مردم عصر كنوني، به تغيير ذائقه هاي مخاطبين شعر در دوره ي معاصر نيز اشاره و بر لزوم بررسي علل و عوامل اين امر تأكيد كرد.
   تاریخ: ۱۶:۴۹ - ۲۶/۰۳/۱۳۹۸   بازدید: ۱۷۰