جمعه ۱۵ آذر ۱۳۹۸

حضور رئيس دانشگاه شيراز در هيئت عالي‌رتبه ي وزارت علوم در سفر به سوئيس

نشست علمي- دانشگاهي ايران و سوئيس با حضور دكتر حميد نادگران ، رئيس دانشگاه شيراز در دانشگاه علوم كاربردي زوريخ ZHAW سوئيس برگزار شد.
اين نشست با هدف تعميق و پيشبرد همكاري هاي جاري و دنبال نمودن نقشه ي راه توسعه ي روابط تهران- برن و همچنين بررسي فرصت ها و ظرفيت هاي جديد همكاري بين دو كشور مانند جلب حمايت بنيادها و نهادهاي علمي سوئيسي از فعاليت هاي تحقيقاتي مشترك دو كشور ترتيب يافت.
به منظور شركت در اين نشست، هيأتي رسمي متشكل از مقامات وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و رؤسا و مسئولان دانشگاه ها و پژوهشگاه هاي دو وزارتخانه به سوئيس سفر كردند.
سفر هيأت عالي رتبه ي ايران به سوئيس، در پاسخ به سفر رسمي هيأت عالي رتبه ي سوئيس به سرپرستي پروفسور مورو دل آمبروجيو، وزير اسبق آموزش، تحقيقات و نوآوري سوئيس به همراه نمايندگان 19 دانشگاه و پژوهشگاه اين كشور به ايران در ارديبهشت ماه 1397 و همچنين اولين نشست كارگروه علمي -فناوري بين دو كشور كه در سال 2017ميلادي در تهران برگزار شده بود، انجام شد.
هيات ايراني در نشست كارگروه علمي-فناوري ايران و سوئيس در محل وزارت آموزش، تحقيقات و نوآوري سوئيس (SERI) شركت كردند.
در اين نشست كه با حضور خانم مارتينا هيراياما وزير آموزش، تحقيقات و نوآوري سوئيس و همچنين مسئولان و نمايندگان دانشگاه ها و مراكز علمي و تحقيقاتي سوئيس ترتيب يافت، سخنران هاي دو طرف به تبيين سياست هاي كلان همكاري هاي علمي بين دو كشور پرداخته و به محورهاي اجرايي همكاري آتي اشاره كردند.
در ادامه ي اين نشست رؤساي مختلف دانشگاه هاي ايران ازجمله، دكتر نادگران، رئيس دانشگاه شيراز درباره ي سياست هاي بين المللي آموزش عالي در كشور ازجمله تبادل استاد و دانشجو، فرصت هاي مطالعاتي دانشجويان و استادان، برگزاري دوره هاي آموزش مشترك ، برنامه هاي مدرك دوگانه و راهنماي مشترك براي دانشجويان دكترا، سخناني ارائه دادند و بر گسترش همكاري هاي بين دو كشور تاكيد داشتند.
بازديد از دانشگاه ها و مراكز علمي و تحقيقاتي متعدد سوئيس از جمله : مركز اروپايي تحقيقات اتمي CERN و شتابدهنده ي ذرات آن كه بزرگترين نمونه در جهان مي باشد، بازديد از دانشگاه EPFL در شهر لوزان ، دانشگاه ژنو ، دانشگاه ETH شهر زوريخ ، ملاقات با استادان ايراني دانشگاه ژنو و ديدار با تعدادي از دانشمندان ايراني شاغل در CERN از برنامه هاي گروه اعزامي كشورمان در سفر به سوئيس بود.
در ادامه ، كارگاه مشترك علمي با موضوع تكنولوژي هاي زيست محيطي (Environmental Technologies) به عنوان يكي از اولويت هاي پژوهشي هر دو طرف با شركت پژوهشگران ايراني و سوئيسي به ميزباني دانشگاه علوم كاربردي زوريخ ZHAW در دانشكده ي مهندسي اين دانشگاه برگزار شد.
همچنين دو كارگاه ديگر درخصوص ''سلامت روان'' و ''بيماري هاي غيرواگير''، با شركت محققان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ايران و وزارت بهداشت عمومي سوئيس در دانشگاه ZHAW برگزار گرديد.
گفتني است در حال حاضر 623 دانشجوي ايراني در دانشگاه هاي سوئيس در حال تحصيل هستند كه با اين تعداد، ايران سومين كشور آسيايي ازنظر تعداد دانشجوي حاضر در سوئيس پس از چين و هند است. اين نكته براي توسعه ي همكاري هاي علمي بين دو كشور، اهميت بسياري دارد.
همچنين اعلام دو مرحله فراخوان استفاده از كمك هزينه ي Mobility Grant كه به حمايت مالي مشترك از سفرهاي تحقيقاتي دانشجويان دو كشور اختصاص داشت و همچنين اعلان يك مرحله فراخوان پذيرش پروژه هاي تحقيقاتي مشترك به منظور استفاده از كمك هزينه ي Seed Money Grant كه به حمايت مشترك از پايه گذاري پروژه هاي تحقيقاتي بين پژوهشگران دو كشور اختصاص دارد، حاصل همكاري مشترك مراجع همكاري علمي در دو كشور است.
شايان توجه است در حال حاضر 16 پروژه مشترك بين دو كشور تاييد شده است كه اعتبار 80 در صد آن از توسط طرف سوييسي تامين شده است. انتظار اين است كه براي سال آتي نيز پروژه هاي جديدي تعريف و در چارچوب مشخص عملياتي شود. حضور اعضاي هيات علمي ايراني در اين كشور و انجام پروژه هاي مشترك و راهنمايي مشترك دانشجويان دكتري ايراني سبب انتقال دانش فني و علم روز دنيا به ايران شده است.

تاریخ: ۱۳:۲۸ - ۲۲/۰۴/۱۳۹۸   بازدید: ۱۲۷۰