یکشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۸

گردهمايي معاونان فرهنگي دانشجويي در دانشگاه شيراز

جلسه شوراي معاونان فرهنگي دانشجويي دانشگاه هاي منطقه 7 كشور با حضور دكترغلامرضا غفاري معاون فرهنگي و اجتماعي وزيرعلوم تحقيقات و فناوري در دانشگاه شيراز برگزار شد.
در اين نشست در خصوص آئين نامه نشريات دانشجويي، فعاليت هاي تشكل هاي اسلامي، راهكارهاي افزايش مشاركت دانشجويان در فعاليت هاي فرهنگي اجتماعي و راهكارهايي براي ارتقاء فرهنگ عفاف و حجاب بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
دكتر غفاري در اين نشست به موضوع هويت دانشجويي و دانشگاهي اشاره و خاطر نشان كرد: رشد بي حساب و كتاب و نگاه كمي گرايانه در سال هاي گذشته سبب بي هويتي برخي دانشجويان شده و تلاش زيادي شده به اين اوضاع سامان داده شود.
وي اظهار داشت: دانشگاه به عنوان يكي از بخش هاي مهم جامعه هم محل تجمع فرهيختگان است و هم افراد را براي حضور در جامعه و پذيرش مسئوليت آماده مي كند.
معاون وزير علوم تصريح كرد: برخي فقط كاركردهاي آموزشي و پژوهشي را براي دانشگاه ها تصور مي كنند و اين در حالي است كه توجه به اين دو موضوع كفايت نمي كند.
وي افزود: براي اتصال و پيوند با بدنه اجتماعي ضروري است در كنار آموزش و پژوهش، ساير توانمندي هاي دانشجويان تقويت شود .
معاون فرهنگي اجتماعي وزير علوم اظهار داشت:دانشجويان با حضور در دانشگاه بايد آمادگي هاي لازم را براي زندگي و مناسبات اجتماعي كسب كنند كه توجه به اين مهم ضرورت فعاليت هاي فرهنگي و اجتماعي در دانشگاه ها را نشان مي دهد.
دكتر غفاري، با اشاره به آهنگ پرشتاب در تحولات اجتماعي بيان كرد: امروز با نسل جديدي مواجه هستيم كه مسائل جديد دارند و بايد تلاش شود تا با استفاده از منابع متعدد و ظرفيت هاي مختلف، سامان دهي و پاسخگويي متناسب با نيازهاي دانشجويان صورت گيرد.
معاون فرهنگي وزير علوم گفت: دانشگاه ها، ''صنعت و جامعه'' را مورد مطالعه قرار مي دهد اما خودش را كمتر مطالعه مي كند و لازم است بخشي از پژوهش هاي دانشگاهي به سمت زندگي دانشجويي سوق داده شود؛ چرا كه وجود حدود 4 ميليون دانشجو در كشور با ويژگي ها و شرايط خاص مي تواند زمينه ساز پيشرفت در زمينه هاي مختلف گردد.
دكتر غفاري با اشاره به آغاز سال جديد تحصيلي دانشگاه ها و همزماني با ماه محرم و صفر بيان كرد: تلاش شده تا برنامه هايي مرتبط با فرهنگ عاشورا در سطح دانشگاه هاي كشور اجرا شود.
توجه به مطالبات جديد صنفي، پوشش دانشجويان، هنجارپذيري و فضاي با نشاط سايسي؛ از ديگر موضوعاتي بود كه معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در جمع معاون فرهنگي دانشجويي منطقه 7 كشور به بيان آنها پرداخت.
دكتر عليرضا افشاريفر قائم مقام رئيس دانشگاه شيراز هم در اين نشست گفت: انتظارات از دانشگاه ها از يك سو و پيچيدگي هاي حوزه فرهنگ و تحت تأثير قرارگرفتن آن از فعاليت هاي سياسي سبب شده تا انجام برنامه هاي فرهنگي اجتماعي از اهميت بالايي برخوردار باشد .
وي افزود : خوشبختانه در دانشگاه شيراز برنامه هاي جديد تدوين شده است كه مي تواند الگوي ساير دانشگاه ها باشد؛ اما تنگناهاي مالي باعث شده نتوانيم جوابگويي مناسبي را براي بدنه دانشجويي داشته باشيم و نتيجه آن عدم رضايت تشكل ها و بدنه دانشجويي است.
مهندس محمد هادي عسكري ، مديركل پشتيباني امور فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم تحقيقات و فناوري هم در جمع معاونان فرهنگي دانشجويي منطقه 7 كشور گفت: فعاليت هاي دانشگاه ها ذيل گفتمان هاي انقلاب اسلامي و فرهنگ و معارف اهل بيت ( عليهم السلام) صورت مي گيرد و مي تواند تهديدها را به فرصت تبديل كند.
وي، با اشاره به اجراي برنامه هاي راهيان نور و ستاد اربعين در دانشگاه ها خاطرنشان كرد: براي اجراي مناسب برنامه هاي فرهنگي، دانشگاه ها بايد به سراغ تنوع بخشي به منابع بروند و تلاش شود تا از ظرفيت هاي مختلف به خوبي استفاده شود.
مهندس عسكري گفت: سال گذشته موفق ترين سال براي فعاليت كانون هاي فرهنگي دانشجويي بوده و جشنواره دانشجويي رويش در 86 دانشگاه كشور و در قالب 32 زمينه فرهنگي اجرا شده است كه نشان از پويايي دانشگاه ها است.

تاریخ: ۰۹:۰۸ - ۳۰/۰۶/۱۳۹۸   بازدید: ۵۵۵