پنج شنبه ۲ آبان ۱۳۹۸

گام هاي بلند دانشگاه شيراز در عرصه بين الملل

دانشگاه شيراز به شبكه دانشگاه هاي راه ابريشم پيوست
دانشگاه شيراز به شبكه دانشگاه هاي راه ابريشم (Silk-Road Universities Network-SUN) پيوست.
رئيس مركز همكاري هاي علمي و بين المللي دانشگاه شيراز گفت: شبكه SUN با هدف توسعه روابط علمي و فرهنگي كشورهاي درمسير جاده ابريشم، تحكيم صلح و دوستي و احياء سنت هاي مشترك ملت ها در دانشگاه مطالعات خارجي هانكوك (شهر سئول) كره جنوبي و با حضور بيش از 80 دانشگاه از كشورهاي مختلف در مسير جاده ابريشم تشكيل شده است.
دكترمحمد صابر خاقاني نژاد افزود: اين مجمع داراي چهار موسسه شامل شبكه اتحاديه روساي دانشگاههاي راه ابريشم، انجمن بين المللي راه ابريشم، شبكه اتحاديه دانشجويان دانشگاه هاي راه ابريشم و اركستر سمفوني است.
وي ادامه داد : در چارچوب اين شبكه دانشجويان دانشگاههاي عضو مي توانند در رقابت هاي بين المللي نگارشي WRICOS و عكاسي PHOCOS شركت كنند كه جوايز ارزنده اي براي نفرات برتر در نظر گرفته مي شود.
دكتر خاقاني نژاد، فعاليت هاي علمي اين شبكه را حمايت از فعاليت هاي پژوهشي مانند برگزاري همايش ها، انجام پژوهش هاي مشترك، تبادل اساتيد و دانشجويان، برگزاري فستيوال هاي دانشجويي و ... برشمرد.
رئيس مركز همكاري هاي علمي و بين المللي دانشگاه شيراز خاطر نشان كرد : با توجه به تحولات علمي و اقتصادي در شرق، اهميت جاده ابريشم در تحول اقتصادي كشورهاي آسيايي و عضويت دانشگاه هاي برجسته كشورهاي اروپايي همچون ايتاليا، اسپانيا، پرتغال، يونان و روسيه در شبكه دانشگاه هاي راه ابريشم ، عضويت در اين شبكه گام موثري در همكاري هاي علمي و گسترش مبادلات فرهنگي و اقتصادي بين ايران و ديگر كشورها در مسير تاريخي جاده ابريشم به شمار مي رود.
دكتر خاقاني نژاد اظهار داشت: تنها 5 دانشگاه از هر كشور در مسير جاده ابريشم مي توانند به عضويت اين شبكه درآيند و دانشگاه شيراز به عنوان آخرين دانشگاه ايراني و در رقابت با ساير دانشگاه هاي كشور موفق شد اين عضويت را كسب كند.
دانشگاه هاي علامه طباطبايي (تهران)، اصفهان، بين المللي امام خميني (قزوين) و دانشگاه گيلان هم در شبكه دانشگاه هاي راه ابريشم عضويت دارند.

قراردادهاي جديد در عرصه بين الملل
رئيس مركز همكاري هاي علمي و بين المللي دانشگاه شيراز گفت: دانشگاه شيراز از دانشگاه هايي است كه رويكردهاي آن استفاده از ظرفيت هاي علمي بين المللي است و به تازگي با دانشگاه هاي معتبر خارجي تفاهم نامه همكاري علمي - پژوهشي مشترك امضا كرده است.
دكترمحمد صابر خاقاني نژاد افزود: قرارداد جديد اراسموس پلاس (+Erasmus) براي تبادل استاد و دانشجو با دانشگاه سايولياي (Šiauliai University) ليتواني در اروپا (با پيگيري دكتر محمدجواد عابديني عضو هيات علمي دانشكده مهندسي) و تفاهم نامه جديد همكاري با دانشگاه هاي Sassari ايتاليا و GLA هندوستان (با پيگيري دكتر عبدالله درخشنده عضو هيات علمي دانشكده دامپزشكي) از جمله اقدامات بين المللي دانشگاه شيراز است.
وي ادامه داد: در قالب اين تفاهم نامه ها و با هدف ارتقاي توان علمي و آموزشي ؛ تبادل استاد و دانشجو، برگزاري دوره هاي مشترك آموزشي و پژوهشي، دوره هاي كوتاه مدت ، آموزش مجازي (الكترونيكي) و فعاليت هاي پژوهشي مشترك انجام مي شود.
رئيس مركز همكاري هاي علمي و بين المللي دانشگاه شيراز گفت: برنامه اراسموس پلاس (+Erasmus) برنامه اي آموزشي و پژوهشي تحت حمايت اتحاديه اروپاست كه طي آن، دانشگاه هاي اروپايي از اعضاي هيات علمي، دانشجويان و كاركنان امور بين الملل دانشگاه هاي طرف قرارداد خارج از اتحاديه اروپا، ميزباني مي كنند.

تشكيل اتحاديه تفتاش براي هم افزايي فعاليت هاي علمي بين المللي
دكتر خاقاني نژاد اظهار داشت: يكي ديگر از اقدامات موثر دانشگاه شيراز براي گسترش و تعميق فعاليت هاي بين المللي عضويت در اتحاديه دانشگاه هاي جامع برتر كشور با نام ''تفتاش'' مي باشد كه اين كلمه مخفف اسم دانشگاه هاي تهران، فردوسي مشهد، تبريز، اصفهان و شيراز است.
رئيس مركز همكاري هاي علمي و بين المللي دانشگاه شيراز گفت: به زودي اتحاديه تفتاش سامانه اي را راه اندازي مي كند تا دانشگاه هاي عضو فعاليت ها و ارتباطات بين المللي را به صورت مشترك دنبال كنند.
دكتر خاقاني نژاد افزود: هر پنج دانشگاه عضو گروه تفتاش مركز رسمي آموزش فارسي به غير فارسي زبانان دارند و بر اساس هماهنگي هاي انجام شده براي فارسي آموزان به صورت گردشي دوره هاي يك تا 2 ماهه طراحي شده است.
وي ادامه داد : در ساير زمينه ها نيز با همكاري 5 دانشگاه بزرگ عضو تفتاش، هم افزايي صورت مي گيرد.
رئيس مركز همكاري هاي علمي و بين المللي دانشگاه شيراز همچنين به اقدامات دانشگاه شيراز براي پذيرش دانشجويان غيرايراني اشاره كرد و گفت: از يك سو با عضويت در تفتاش اين بستر فراهم شده كه حداكثر پذيرش دانشجويان بين المللي در دانشگاه شيراز انجام شود و از سوي ديگر زيرساخت هاي مناسب همچون بهسازي خوابگاه هاي بين الملل و سامانه پذيرش دانشجويان بين المللي طراحي و راه اندازي شده است.
   تاریخ: ۱۳:۱۴ - ۱۳/۰۷/۱۳۹۸   بازدید: ۹۳۷