شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۸

تجليل از پژوهشگران برتر

در مراسمي با حضور استاندارفارس، روساي دانشگاه هاي استان و مسئولان اجرايي؛ از پژوهشگران برتر دانشگاه شيراز و استان فارس تجليل شد.
در ابتدا دكتر سيدمجتبي زبرجد، معاون پژوهش و فناوري دانشگاه شيراز به بيان جايگاه اين دانشگاه در نظام هاي رتبه بندي بين المللي پرداخت و گفت : آمارها نشان دهنده بهبود جايگاله دانشگاله شيراز دارد و بايد تلاش شود كه روز به روز اين موقعيت بهبود يابد.
وي در ادامه به تشريح مهمترين اقدامات دفتر امور پژوهشي، امور فناوري و طرح هاي كاربردي، مركز نوآوري و كار آفريني و اداره انتشارات پرداخت.
دكتر حميد نادگران ، رئيس دانشگاه شيراز در اين آيين با اشاره به هماهنگي بسيارخوب بين دستگاه هاي اجرايي و دانشگاه ها و موسسات آموزش عالي استات فارس؛ اظهار داشت : تعاملات خوبي در اين زمينه صورت گرفته و تلاش مي شود كه ارتباطات و طرح هاي مشترك بيش از پيش افزايش يابد.
وي افزود: با توجه به اين هماهنگي، استان فارس براي چهارمين سال متوالي به عنوان استان برتر در زمينه پژوهش و فناوري انتخاب شد.
رئيس دانشگاه شيراز گفت : براي مسائل و چالش هاي موجود مي توان با تكيه به توان دانشگاهيان و همراهي و همكاري مسئولان راهكارهاي عالمانه ارائه داد.
دكتر حميد شريف ، رئيس بنياد ملي نخبگان استان فارس هم در مراسم تجليل از پژوهشگران برگزيده اظهار داشت : بر اساس سند راهبردي كشور در امور نخبگان ، يكي از اهداف بنياد ملي نخبگان ، شناسايي و هدايت استعدادهاي برتر به سمت نخبگي، نخبه شناسي ، نخبه گماري و پس از آن الگوسازي و تكريم از نخبگان ، سرآمدان و مشاهيري است كه سالها عمر خود را در مسير اعتلاي دانش و فرهنگ ايران اسلامي سپري كرده اند.
دكتر شريف اظهار داشت : هدف از تكريم ، شناسايي اثرگذاري علمي و فرهنگي نخبگان جامعه ، شناسايي رموز موفقيت آنها ، زمينه سازي حضور هرچه بيشتر اين افراد در جامعه به منظور اثرگذاري بيشتر، معرفي مشاهير ايراني در سطوح ملي و بين المللي و در نهايت الگوسازي شيوه علمي و فرهنگي اين عزيران است.
در ادامه با حضور استاندارفارس و رئيس دانشگاه شيراز از جايزه پروفسور مرتضي خوشخوي(علوم باغباني) و جايزه پروفسور كرامت اله ايزدپناه(ويروس شناسي گياهي) رونمايي شد.
همچنين نخستين جايزه پروفسور سپاسخواه در مهندسي آب به آقاي بابك ذوالقدر، دانشجوي دكتري دانشگاه شيراز اهدا شد.
دكتر عنايت الله رحيمي،استاندار فارس هم در مراسم تجليل از پژوهشگران برتر ضمن ابراز خرسندي از كسب عنوان رتبه اول پژوهش كشور، عنوان كرد: به دست آوردن اين رتبه برترنشان دهنده ظرفيت علمي و پژوهشي مراكز علمي و دانشگاهي استان فارس است.
وي با تاكيد بر اينكه در شرايط جنگ اقتصادي كنوني بايد از اين ظرفيت دانشگاهي بهره بگيريم خاطرنشان كرد: اميد ما به اين است كه بتوانيم با استفاده از فكر و انديشه اساتيد و دانشجويان و تبلور توانمندي هاي داخلي از اين جنگ اقتصادي پيروز و سربلند خارج شويم.
نماينده عالي دولت در استان فارس، اخلاق را به عنوان اولويت كسب علم و دانش در دانشگاه ها و مراكز علمي مطرح كرد و گفت: رفع بسياري را مشكلات كنوني جامعه با آشنايي اساتيد و دانشجويان با اخلاق اسلامي تحقق خواهد يافت.
وي ادامه داد: اگر نسل آينده ساز كشور با اخلاق اسلامي آشنا شود و در كنار روحيه آزاد انديشي و آرمان خواهي اين اخلاق را تقويت كند ؛ دستيابي به پيشرفت همه جانبه در زمينه هاي مختلف، اجتماعي، سياسي، فرهنگي و... را تسهيل خواهد كرد.
استاندار فارس بر اهميت جايگاه تشكل ها و انجمن هاي دانشجويي تاكيد كرد و افزود: دانشجو بايد اين امكان را داشته باشد كه حرف ها و نقدهاي خود را بدون لكنت زبان بيان كند اما اين نكته اين حائز اهميت است كه در بيان نقدها و نظرات بايد اخلاق اسلامي رعايت شود.
وي ادامه داد: در اخلاق اسلامي پرده دري جايگاهي ندارد و كسي كه با ادبيات غير قابل قبول مسئولان حقوقي و منتخب مردم را خطاب قرار مي دهد نمي تواند در جامعه اثر گذار باشد.
دكتر رحيمي بيان كرد: يقين داريم در مقطع فعلي هيچ ضرورتي براي ما مهمتر از ايجاد اميد و افزايش اعتماد در ميان مردم و افزايش سرمايه اجتماعي نيست.
استاندار فارس افزود: امروز فارس ٢٠٠ مركز آموزش عالي دارد و ۲ دانشگاه شيراز و دانشگاه علوم پزشكي، با بيش از ٢ هزار استاد صاحب نظر در سطح منطقه و جهان، گل سرسبد اين مراكز محسوب مي شود.
وي خواستار توجه ويژه به كاربردي شدن پايان نامه هاي ارشد و دكتري براي بهبود وضعيت اقتصادي و ورود به چرخه صنعت و نهايتا خلق ثروت شد وگفت: نيازمند پژوهش هاي هدفمند در مقطع تحصيلات تكميلي هستيم.
او همچنين با بيان اينكه سر تعظيم بر صبر و تحمل اين مردم براي حفظ استقلال كشور فرود مي آوريم، گفت: در جنگ حلوا توزيع نمي كنند، جنگ با سختي همراه است؛ امروز هم جنگ اقتصادي بسيار پيچيده و سخت تر از جنگ نظامي است كه تنها با اتحاد مي توان از اين عرصه سخت عبور كرد.
استاندار فارس خاطرنشان كرد: اقتصاد كشور ما از گذشته دور تك محصولي و وابسته به نفت بوده كه براي عبور از آن به كاربردي شدن علم و توليد كالاي حاصل از آن و نهايتا افزايش ثروت نيازمنديم.
دكتر رحيمي گفت: بدون تنوع شغلي نمي توان فشارهاي اقتصادي را بر مردم كم كرد و اگر فشاري بر مردم مستولي است بخش زيادي از آن به وابستگي به اقتصاد تك محصولي باز مي گردد كه در شرايطي مانند تحريم بسيار ضربه پذير است.
استاندار فارس اظهار داشت : بايد براي اعمال سياست هاي اقتصاد مقاومتي به مواردي مانند افزايش ماليات و خلق ثروت هاي جديد روي بياوريم تا اقتصاد نفتي را به اقتصادي چند وجهي تبديل كنيم.
وي كاهش نرخ بيكاري در استان فارس را نشان از سرمايه گذاري و تلاش دانست و گفت: يقين داريم با افزايش تعداد شركت هاي دانش بنيان و راه اندازي كارخانه نوآوري مي توان زمينه اشتغال بيشتر را فراهم كرد.
استاندار فارس همچنين بر لزوم روشنگري دانشگاهيان در انتخابات پيش رو تاكيد و خاطرنشان كرد: از آنجا كه دانشگاه منشا تحولات است، انتظار بر اين است كه اين قشر فرهيخته با تحليل هاي روشنگرانه خود، به ايجاد فضاي بانشاط ، رقابتي ، مشاركتي ، سالم و امن در انتخابات پيش رو كمك كنند.
در انتهاي اين مراسم از پژوهشگران برتر تجليل شد و استاندار و رئيس دانشگاه شيراز از نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي استان بازديد كردند. همچنين به مناسبت روز دانشجو از تعدادي از دانشجويان دانشگاه هاي استان توسط استاندار فارس تقدير به عمل آمد و از دانشجوي دكتري دانشگاه شيراز، خانم فهيمه محمدپور دانشجوي نمونه كشوري سال 97 رشته روانشناسي باليني تقدير به عمل آمد.

تاریخ: ۱۷:۰۰ - ۲۴/۰۹/۱۳۹۸   بازدید: ۷۷۷