یکشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۹

گزارش تفصيلي بزرگداشت ياد وخاطره شهيد حاج قاسم سليماني توسط معاونت فرهنگي دانشكده ادبيات وعلوم انساني

معاونت دانشجويي فرهنگي دانشكده ادبيات و علوم انساني با همكاري معاونت دانشجويي فرهنگي دانشكده الهيات و معارف اسلامي، به پاس مقام والاي سردار آسماني حاج قاسم سليماني مراسمي با حضور استادان، كارمندان و دانشجويان در ١٥ دي ماه ١٣۹٨ در تالار شهيدي اين دانشكده برگزار كرد. در اين نشست، استادان ادب و عرفان با سخنان و اشعار خود مقام والاي اين شهيد را گرامي داشتند.
در ابتداي اين نشست دكتر موسي عربي، معاون دانشجويي فرهنگي دانشكده ادبيات و علوم انساني دلنوشته اي در رثاي سردار حاج قاسم سليماني خواند و بر ضرورت نقش دانشگاهيان در معرفي ابعاد وجودي قهرماناني مانند شهيد حاج قاسم سليماني تاكيد كرد. در ادامه آقاي دكتر كاكايي، استاد دانشگاه شيراز به تحليل ابعاد شخصيتي اين سردار بزرگ پرداخت و با اشاره به حديث شريف: «من اخلص لله اربعين صباحا جرت ينابيع الحكمة من قلبه علي لسانه» راز محبوبيت آن شهيد والا مقام را در مجاهدت خالصانه چهل ساله بيان كرد و گفت اين موضوع باعث شد تا چشمه هاي حكمت از دل او بر زبانش جاري شود و همين قلب نوراني اش، باعث دلنشين شدن خنده هاي سردار شد.
اين استاد دانشگاه ضمن اشاره به ويژگي هاي منحصر به فرد سردار سليماني در مقايسه با رهبران آزاده جهان از ويتنام گرفته تا آمريكاي لاتين افرادي مانند چگوارا، ويژگي بارز سردار سليماني را در شهادت او توسط شقي ترين انسان ها و با دستور مستقيم دانست كه اين مساله، بزرگي حاج قاسم سليماني را مي رساند؛ نه بزرگي تروركنندگان. ايشان تشيع جنازه باشكوه سردار سليماني را بزرگ ترين انتقام از تروريستهاي اين حادثه دانست.
دكتر كاكايي با اشاره به بخشي از خطبه جهاد امام علي (ع) كه مي فرمايند: «فإنّ الجهاد باب من أبواب الجنة فتحه الله لخاصة اوليائه» (جهاد دري است از درهاي بهشت كه خداوند آن را براي بندگان خاصش باز كرده است) گفت سردار سليماني چهل سال اين در را كوبيد و منتظر پرواز بود.
اين استاد دانشگاه به بازتاب جهاني اين خبر در روزنامه هاي متعبر بين المللي نيز اشاره كرد و گفت: چهره هايي مانند محمود دولت آبادي، شفيعي كدكني و... همگي با اشعار و دل نوشته هايي به تمجيد اين سردار بزرگ پرداختند. وي درنهايت با اشعاري كه در رثاي سردار سليماني سروده بود، سخنان خود را پايان داد.
دنيا چو بحر و ماها در موج غرقه گشتيم
رفتي و آرميدي خوش دل كنار ساحل
چون برق رفتي آن سو اي عاشق شهادت
ما ناتوان بمانديم چون ناقه پاي در گل
......
دكتر كافي عضو هيات علمي دانشگاه شيراز، از شاعران ادبيات پايداري، از ديگر سخنرانان اين جلسه بود كه به بيان خاطره اي از سردار شهيد سليماني درخصوص سينماي جنگ و دفاع مقدس پرداخت و سپس قطعه شعري كه در رثاي سردار سليماني سروده بود را خواند:
طوفان مرد''
مرحبا سپاهي مرد شرزه شيركرماني
داو برد ديو اوژن قاسم سليماني
اي «جبال بارز» را خود نمونه اي بارز
در خروش رودارود با شكوه وطغياني
دكتر كلانتري، عضو هيات علمي دانشگاه شيراز و عضو مجلس خبرگان رهبري از ديگران سخنرانان اين جلسه، به بيان سخناني در بركات شهادت اين سردار بزرگ پرداخت. اين استاد دانشگاه با بيان اين نكته كه درست است كه آمريكاي جنايتكار و جبهه كفر و استكبار بالاخره انتقام گرفت، گفت: قطعا از اين پس روح و پيام و آرمان هاي ايشان بيش از پيش و پررنگ تر، موثر واقع خواهد شد. وي شهادت ايشان را به شهادت آيت الله بهشتي و ياران شبيه دانست كه نقطه عطف و روشني در استمرار روند مقاومت و جهاد وايثار به شمار مي رود.
عضو مجلس خبرگان رهبري در بخشي ديگر از سخنانشان به منش و اخلاق و جلوه هاي رفتاري اين سردار آسماني و همچنين از مهرورزي و مهر عميقي كه نسبت به اقشار مختلف مردم داشت، اشاره كرد و با بيان سخناني از زبان سردار سليماني، ولايتمداري و علاقه شديد ايشان به مقام معظم رهبري را از ويژگي هاي بارز شهيد حاج قاسم سليماني دانست.
در ادامه دكتر فضل الله ميرقادري، عضو هيات علمي دانشگاه شيراز نيز شعري را در مقام شهيد و شهادت به زبان عربي خواند.
همچنين دكتر مرادي، معاون فرهنگي دانشكده ي ادبيات و علوم انساني، از شاعران جوان نيز با سرودن اشعاري در رثاي اين شهيد بزرگ پايان بخش اين مراسم بود.
اين راه راهِ نور است، بي شك ادامه دارد
اين شعر، شعرِ خون است، صدها چكامه دارد
اين سجده ي حضور است؟ يا جمعه ي ظهور است؟
''سردار'' بر سرِ دار، قصد اقامه دارد

تاریخ: ۲۲:۳۷ - ۲۰/۱۰/۱۳۹۸   بازدید: ۶۱۹