پنج شنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۹

مراسم گراميداشت سردارسپهبد شهيد حاج قاسم سليماني و ديگر شهداي مقاومت

مراسم گراميداشت سردارسپهبد شهيد حاج قاسم سليماني و ديگر شهداي مقاومت، در هفتمين روز شهادتشان، در مسجد جامع دانشگاه شيراز برگزار شد. اين مراسم كه به همت مديريت روابط عمومي و مديريت حوزه ي رياست دانشگاه شيراز برگزار گرديد، با حضور جمعي از استادان، كاركنان و دانشجويان دانشگاه شيراز و مسئولان استان فارس ترتيب يافت.
در اين مراسم، ضمن تلاوت آيات شريف قرآن و شعرخواني دكتر محمد مرادي (عضو هيات علمي دانشگاه شيراز)، به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) و شهادت سرداران سرافراز اسلام، آيت الله دژكام امام جمعه شيراز و نماينده ولي فقيه در استان فارس سخنراني كرد.
ايشان ضمن تسليت شهادت سردار سليماني و جانباختگان حادثه هواپيماي اوكراين گفت: امروز وظايفي به دوش همه ماست و بايد با بازنگري و شناخت عميق و دقيق ابعاد مسئله تلاش كنيم كه اين وظايف را درست انجام دهيم.
وي با بيان اينكه شهدا با رفتن و نثار خونشان به بازماندگان تلنگر زده اند كه كارشان را درست انجام دهند، افزود: امروز نيازمند كار زينبي از سوي همه فرهيختگان و دلسوزان جامعه هستيم.
آيت الله دژكام با يادآوري اينكه ۱۵۰ سال است كه علاقه داريم ايران نقش متناسب خودش را در جامعه جهاني ايفا كند، گفت: طي ۱۵۰ سال گذشته قيام ها و نهضت هاي مختلفي در كشور براي يافتن جايگاه شايسته ايران راه اندازي شده است و آخرين آزمايش هاي خودمان را نسبت به جامعه جهاني انجام داديم. به عنوان مثال در قضيه برجام ما راست مي گفتيم كه اگر مذاكره جواب مي دهد ما اهل مذاكره هستيم و با همه كساني كه مدعي تمدن و پيشرفت هاي انساني هستند، مذاكره كرديم.

دانشگاه و حوزه مروج رحمت و وحدت باشند

ايشان با بيان اينكه اگر بخواهيم مقاومت كنيم، بايد شرايط را براي ديگران تبيين كنيم، تاكيد كرد: اين رسالت بر عهده اساتيد دانشگاه ها و حوزه ها است. امروز با مسائل متعددي درگير هستيم و حال و هواي جامعه و كشورمان نياز به مراقبت ويژه اي دارد و لحظه به لحظه مسئله ها نو مي شود و در اين فضا بايد به اين فكر باشيم كه چه كارهايي را بايد خودمان انجام دهيم تا بتوانيم در مسير مقاومت موفق باشيم.
آيت الله دژكام به آيه آخر سوره فتح «... وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَي الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَينَهُمْ...؛ و كساني كه با اويند بر كافران سختگير (و) با همديگر مهربانند...»، اشاره كرد و گفت: در اين آيه دو ويژگي را مشاهده مي كنيم كه بايد بين خودمان مهربان و براي دشمنان سخت گير باشيم.
او با يادآوري اينكه مقام معظم رهبري در سخنراني اخير فرمودند نقشه دشمن و راه مبارزه با او را بشناسيد، گفت: اين كار بسيار سنگيني است؛ اما يك طرف قضيه است و از طرف ديگر بايد در درون مجموعه كشور با يكديگر با رحمت و محبت بتوانيم رفتار كنيم.

لازمه ي رحمت، عدالت و صداقت است

آيت الله دژكام لازمه ي داشتن رحمت در ميان جامعه را عدالت و صداقت دانست و گفت: در يك برهه آخرالزماني قرار داريم و بايد شفافيت داشته باشيم. فضاي جهاني اين گونه شده و وقتي اينطور است چه كسي مي تواند بگويد درون جامعه ما رحمت است پس اگر با همديگر راست باشيم مي توانيم ادامه دهيم و اگر راست نباشيم نمي توانيم ادامه دهيم.
وي با تأكيد بر اينكه صداقت و عدالت زمينه ساز رحمت بين مومنان است و بايد اين ها را تبليغ كنيم، گفت: گمان نكنيم بدون اينها به رحمت مي رسيم. بعد از رحمت، وحدت هم ايجاد مي شود پس همه ما يك جبهه بيشتر نيستيم در مقابل كساني كه به طور كلي هويت و دينداري ما را نمي پسندند و با آن ها بايد شديد باشيم و اگر مي خواهيم در مقابل آن ها بايستيم بايد فضا را براي عدالت، صداقت و رحمت بين خودمان آماده كنيم.
دانشگاه و حوزه مروج رحمت و وحدت باشند
آيت الله دژكام با اشاره به سخنان امام راحل (ره) مبني بر اينكه حوزه و دانشگاه دو بال شوند تا اين انقلاب جلو برود، گفت: اين نقش تاريخي به عهده دانشگاهيان و حوزويان است و بايد اين دو بال بتوانند دعوت به رحمت، وحدت، عدالت و صداقت را در جامعه رواج دهند.
وي با بيان اينكه امروز جامعه فرهيخته ما بايد در اين زمينه قدم جلو بگذارد و اميدوارم در اين فضا نقش آفريني كند، گفت: هيچكس از هيچ جريان خاص سياسي طوري صحبت نكند كه آن جريان ديگري در اين امر شريك نيست همه ما درگير هستيم و اين مسئله همگاني ماست و رهبر فرمودند حواستان به بزرگي مسئله باشد.
امام جمعه شيراز خطاب به دانشگاهيان و حوزويان گفت: به همان نسبتي كه سر كلاس براي ارائه درس وظيفه داريد امروز براي تفهيم اين درس هاي بزرگ انقلابي و تاريخي براي ايرانيان وظيفه داريد و اين وظيفه را به همديگر يادآور شويم و سعي كنيم براي اداي اين وظيفه به هم كمك كنيم و دست همديگر را بگيريم.
شهيد سليماني عامل وحدت
وي بيان كرد: شهيد سليماني آمد تا يك بار ديگر ما بتوانيم دستان همديگر را بگيريم و اين كار شايد صداي ديگراني را هم بلند مي كرد اما در آن غوغاي رقابت هاي جهاني به گوش نمي رسيد و عظمت شهيد سليماني اين بود كه اين فريادها را به گوش ما رساند و اين انقلاب با آن همه زحمت هايي كه كشيده شده است آبياري شد تا به اهدافش بزرگش برسد.
نماينده ولي فقيه در استان فارس همچنين تاكيد كرد: اين كشور بايد با عدالت، علم و اخلاق اداره شود تا بتواند توانمندي و فرهنگ خود را به رخ جهانيان بكشاند.
مرثيه خواني و عزاداراي حاضران، حسن ختام اين مراسم بود.

تاریخ: ۱۳:۴۷ - ۲۲/۱۰/۱۳۹۸   بازدید: ۵۱۷