پنج شنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۹

نشست خبري رئيس دانشگاه شيراز

در آستانه چهل و يكمين فجر انقلاب اسلامي، دكتر حميد نادگران رئيس دانشگاه شيراز در جمع خبرنگاران حضور يافت و به تشريح مهمترين اقدامات و فعاليت هاي اين دانشگاه پرداخت.
وي در جمع اصحاب رسانه گفت: از نظر نظام هاي رتبه بندي بين المللي، دانشگاه شيراز پس از دانشگاه تهران، برترين دانشگاه جامع كشور است و در رتبه بندي جهاني Leiden رتبه دانشگاه شيراز در سال 2019 بين چهارصد تا پانصد بوده است.
رئيس دانشگاه شيراز ادامه داد: براساس رتبه بندي ISC دانشگاه شيراز رتبه 42 را در بين دانشگاه هاي آسيا، خاورميانه و كشورهاي اسلامي كسب كرده است و دستيابي به موفقيت ها عليرغم تمام مسائل و مشكلاتي بوده كه فراروي دانشگاه قرار دارد.
دكتر نادگران به موضوع دستيار پژوهشي اشاره كرد و گفت: 21نفر از فارغ التحصيلان مقطع دكتري ، پس از دانش آموختگي به مدت يك سال در دانشگاه مي مانند و به ادامه تحقيقات در كنار اساتيد توانمند مي پردازند.
دكتر نادگران خاطرنشان كرد: دعوت از اساتيد مبرزبين المللي در هر رشته براي سخنراني علمي پژوهشي و بحث و تبادل نظر با اساتيد و دانشجويان از ديگر برنامه هايي بوده كه در همه بخش هاي دانشگاه شيرازمورد توجه قرار گرفته است.
كيفي سازي محتواي توليد شده توسط اساتيد دانشگاه به شكل مقاله و كتاب ديگر موضوعي بود كه رئيس دانشگاه شيراز به آن اشاره و خاطر نشان كرد: براي تحقق اين مهم ، اعتبارات پژوهشي خاصي اختصاص يافته و اجراي اين طرح در دانشگاه شيراز نشان داد كه اعضاي هيأت علمي و دانشجويان تحصيلات تكميلي انگيزه هاي فراواني براي انجام كيفي فعاليت ها و پژوهش هاي كيفي دارند.
وي، ادامه فعاليت هاي برون دانشگاهي و ارتباط با متن جامعه را از رسالت ها و مسئوليت اجتماعي دانشگاه برشمرد و اظهار داشت: با ارتباط و تعامل مناسبي كه بين دانشگاه شيراز و دستگاه هاي اجرايي ايجاد شده، اين زمينه فراهم گرديده كه پايان نامه هاي دانشجويان به سمت حل مسائل و مشكلات كشور، استان و شهر سوق داده شوند و حتي از افراد توانمند صنعت و دستگاه هاي اجرايي به عنوان داور در كميته دفاع از پايان نامه هاي تحصيلي دعوت مي شود.
رئيس دانشگاه شيراز گفت: با همكاري مناسب بين اين دانشگاه و پارك و علم و فناوري استان فارس، فضا و امكانات مناسبي براي استقرار شركت هاي دانش بنيان دانشگاهي اختصاص يافته است.
وي افزود: آشنايي دانشجويان با شركت هاي فناور، گسترش نوآوري و كارآفريني، ايجاد محيط كسب وكار و تجاري سازي محصولات فناورانه از جمله اهداف ايجاد پرديس فناوري و نوآوري در دانشگاه شيراز به شمار مي رود.
ايجاد كارگروه هاي تخصصي با اصحاب صنعت، راه اندازي خانه جامعه - صنعت، طرح كارآورزي و مهارت آموزي دانشجويان، حضور پررنگ و موثر در نمايشگاه هاي مختلف و بازاريابي و تجاري سازي محصولات پژوهشي؛ از مواردي به شمار مي رود كه در حوزه پژوهش و فناوري دانشگاه شيراز صورت گرفته و در حال توسعه و گسترش مي باشد.
اقدامات و فعاليت هاي دانشگاه شيراز در عرصه بين الملل ديگر موضوعي بود كه رئيس دانشگاه شيراز در جمع اصحاب رسانه به تشريح آن پرداخت.
وي بيان كرد: دانشگاه شيراز علاوه بر تقاهم نامه هاي قبلي، امسال با دانشگاه هايي از مجارستان، آلمان، ايتاليا، اسپانيا، عراق، هندوستان و فرانسه تفاهم نامه جديد همكاري هاي علمي پژوهشي امضاء كرده است.
دكتر نادگران تصريح كرد: ارتباط منسجم و ساختار يافته اي با دانشگاه هاي رده يك كشور سوئيس برقرار شده و از آنجا كه رويكرد فناوري، نوآوري، محصول محوري و تجاري سازي محصولات فناورانه در دانشگاه هاي كشور سوئيس بسيار مورد توجه قرار گرفته؛ اشتراكات خيلي خوبي بين اين دانشگاه ها و دانشگاه شيراز وجود دارد.
دكتر نادگران گفت: دانشگاه شيراز دانشگاهي استاندارد گراست و با تاكيد بر استاندارهاي آموزشي و پژوهشي خود و با توجه به همين استانداردها؛ جذب دانشجويان خارجي در اين دانشگاه صورت مي گيرد.
عضويت در اتحاديه هاي ملي و بين المللي، اعزام اساتيد و دانشجويان براي فرصت هاي مطالعاتي كوتاه مدت و بلند مدت، ايجاد مدرك مشترك و انجام امور مربوط به پذيرش و رواديد ؛ از ديگر اقداماتي بود كه رئيس دانشگاه شيراز به عنوان فعاليت هاي بين المللي اين دانشگاه برشمرد.
دكتر نادگران گفت: هم اكنون 8 پروژه بزرگ بين المللي با حضور اساتيد دانشگاه شيراز در حال انجام است و اين پروژه ها با دانشگاه هاي آلمان، هند، قطر، سوئيس ، هلند و ... مي باشد.
رئيس دانشگاه شيراز اظهار داشت: در زمينه ارتباط با صنعت پس از دانشگاه صنعتي شريف، دانشگاه شيراز در رده دوم كشور قرار دارد و در دوسال گذشته در مجموع 150 قرارداد بين دانشگاه شيراز و صنايع مختلف به امضاء رسيده است.
دكتر نادگران ادامه داد: 97 طرح استاني نيز با اتكا به توانمندي هاي اساتيد و دانشجويان دانشگاه شيراز در حال اجراست.
رئيس دانشگاه شيراز در پايان خاطر نشان كرد :عليرغم كمبود هاي موجود ، تمام دستاوردهاي دانشگاه مرهون زحمات اعضا هيات علمي و دانشجويان و كارمندان بوده و هست و جا دارد كه از تلاش و كوشش همه اين عزيران دانشگاهي تقدير و تشكر كرد.
در ادامه اين نشست خبرنگاران سئوالات خود را مطرح كردند و رئيس دانشگاه شيراز به انها پاسخ داد.

تاریخ: ۲۰:۳۷ - ۱۶/۱۱/۱۳۹۸   بازدید: ۳۴۶