شنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۹

گفت‌وگو با دكتر چنگيز رحيمي، رئيس مركز مشاوره و روان‌درماني دانشگاه شيراز

يكي از اقدامات مهم در زمينه ي بهبود و ارتقاي سطح كيفي سلامت رواني دانشگاهيان، تأسيس مراكز مشاوره و روان درماني در دانشگاه ها و ارائه ي خدمات روان شناختي در اين مراكز است. با توجه به اين موضوع، در آستانه ي چهل ويكمين سالگرد پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي ايران، گفت وگويي داشتيم با دكتر چنگيز رحيمي، رئيس مركز مشاوره و روان درماني دانشگاه شيراز تا از فعاليت هاي اين مركز بيش تر آگاهي يابيم. آنچه در ادامه مي خوانيد گزارش مختصري است از گفت وگو با دكتر رحيمي:
مركز مشاوره و روان درماني دانشگاه شيراز، ده سال پياپي به عنوان مركز مشاوره و روان درماني برتر دانشگاه هاي كشور
مركز مشاوره و روان درماني دانشگاه شيراز از سال 1378 با هدف پيشگيري از آسيب هاي رواني-اجتماعي، ارتقاي سطح سلامت روان افراد و بازتواني افراد آسيب ديده شروع به فعاليت نموده است.
فعاليت هاي اين مركز، در دو بخش درماني و پيشگيري انجام مي گيرد: در بخش فعاليت هاي درماني، مي توان به ارائه ي خدمات مشاوره، روان درماني، مددكاري و دارودرماني به دانشگاهيان دانشگاه شيراز و عموم شهروندان اشاره كرد كه سالانه به طور متوسط، نزديك به 12 هزار جلسه ي مشاوره و روان درماني با بهره مندي از تخصص و تجربه ي بيش از 50 نفر روانشناس و مشاور مجرب در اين مركز ارائه مي گردد.
اقدامات پيشگيرانه ي اين مركز شامل برگزاري سالانه نزديك به دويست كارگاه آموزشي و سخنراني با موضوعات متعدد روان شناختي، برپايي نمايشگاه، اجراي مسابقات، انتشار پوستر و پيام هاي بهداشت روان و اجراي بيش از ده طرح مداخلاتي مانند طرح هاي پيشگيري از مصرف مواد در محيط هاي دانشگاهي، دانشگاه عاري از دخانيات، كارنامه ي سلامت روان دانشجويان ورودي جديد، تشكيل كانون همياران سلامت روان، آموزش دانش آموختگان رشته هاي روان شناسي، مشاوره و... است.
كانون همياران سلامت روان
مركز مشاوره و روان درماني دانشگاه شيراز، به منظور بهره مندي از ظرفيت دانشجويان در برگزاري فعاليت هاي روان شناختي، كانوني متشكل از دانشجويان داوطلب تحت عنوان ''كانون همياران سلامت روان'' در اين مركز تشكيل شده است. دانشجويان پس از سپري نمودن دوره هاي آموزشي لازم، به عنوان بازوي كمكي مركز در ارائه ي كمك هاي اوليه ي روان شناختي، برگزاري همايش ها و كارگاه هاي آموزشي و ديگر فعاليت هاي اجرايي همكاري مي نمايند.
همچنين در راستاي ارائه ي خدمات به سازمان ها، اين مركز همكاري هاي درماني و آموزشي گسترده اي با دستگاه هاي مختلف استان مانند ستاد مبارزه با مواد مخدر، آموزش و پرورش استان، شهرداري، شركت گاز، شركت برق، بانك ها و ... دارد.
مركز مشاوره و روان درماني دانشگاه، با هدف آگاه سازي و افزايش دانش روان شناختي دانشگاهيان و عموم شهروندان، مطالب روان شناختي موردنياز را در سايت مركز مشاوره و روان درماني دانشگاه به آدرس moshavereh.shirazu.ac.ir و رسانه توليد محتواي تخصصي تاپ تكست toptext.ir بارگذاري نموده است.
علاوه براين ها، مركز مشاوره و روان درماني دانشگاه شيراز از سال 1385 تاكنون به عنوان دبيرخانه ي مراكز مشاوره ي دانشگاه هاي منطقه ي هفت كشور مشغول به فعاليت است و در اين زمينه، علاوه بر ارائه ي آموزش هاي تخصصي به كارشناسان اين مراكز، با برگزاري جلسات مختلف با مسؤولان دانشگاه ها در رفع مشكلات احتمالي اين مراكز پيشگام است.
مركز مشاوره و روان درماني برتر كشور
مجموع اين فعاليت ها سبب گرديده تا مركز مشاوره و روان درماني دانشگاه شيراز، از بين بيش از صدوبيست مركز مشاوره براي دهمين سال پياپي به عنوان مركز مشاوره و روان درماني برتر كشور انتخاب گردد و از سوي معاون وزير علوم، تحقيقات و فناوري، رييس سازمان امور دانشجويان و نيز مديركل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجويان، تنديس و لوح تقدير دريافت كند.
در حال حاضر ساختمان مركزي مركز مشاوره و روان درمان دانشگاه شيراز، واقع در خيابان نشاط جنب پل جهاددانشگاهي است. دانشگاهيان و عموم شهروندان مي توانند براي دريافت خدمات مشاوره و روان درماني در روزهاي شنبه تا پنجشنبه به اين مركز مراجعه نمايند.
   تاریخ: ۱۴:۲۰ - ۱۹/۱۱/۱۳۹۸   بازدید: ۴۶۹