دریافت اطلاعات ...

سه شنبه ۱ مهر ۱۳۹۹

امضاي تفاهم نامه همكاري علمي بين المللي دانشگاه شيراز و موسسه تحقيقات منابع طبيعي آكادمي علوم چين

سند تفاهم نامه همكاري هاي علمي- پژوهشي مشترك بين دانشكده كشاورزي به نمايندگي از دانشگاه شيراز و موسسه تحقيقات منابع طبيعي آكادمي علوم چين به امضا رسيد.
دكتر محمدصابر خاقاني نژاد ، رئيس مركز همكاري هاي علمي و بين المللي دانشگاه شيراز با اعلام اين خبر گفت: در راستاي سياست هاي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در گسترش همكاري هاي علمي - بين المللي دانشگاه هاي كشور با موسسات معتبر علمي و پژوهشي جهان و در راستاي برنامه راهبردي شوراي توسعه دانشگاه بزرگ شيراز در ظرفيت سازي علمي از طريق گسترش شبكه بين المللي موسسات همكار، اين تفاهم نامه به امضا رسيد.
وي با بيان اينكه تفاهم نامه همكاري كه به پيشنهاد بخش مهندسي منابع طبيعي و محيط زيست دانشكده كشاورزي دانشگاه شيراز و در چهارچوب تفاهم نامه هاي رسمي دانشگاه شيراز به ثمررسيده است، خاطر نشان كرد : اين تفاهم نامه مقدمه همكاري هاي گسترده علمي - پژوهشي را در دامنه وسيعي از حوزه هاي مورد علاقه طرفين در زمينه منابع طبيعي و كشاورزي فراهم مي نمايد كه با توجه به تشابهات سرزميني دو كشور ايران و چين مي تواند ظرفيت موثري را براي تبادل تجربه في مابين در خصوص دغدغه هاي راهبردي كشور و استان به ويژه در حوزه هاي مديريت، برنامه ريزي، بهره برداري و احياي سرزمين فراهم آورد.
گفتني است آكادمي علوم چين به عنوان بزرگ ترين موسسه تحقيق و توسعه جهان، داراي 104 موسسه علمي و پژوهشي و سه دانشگاه در رده جهاني است كه 2 دانشگاه آن در فهرست 100 دانشگاه برتر جهان قرار دارد و بالغ بر 7 هزار عضو هيئت علمي و 50 هزار دانشجوي دكتري در موسسات آن مشغول به تحقيق مي باشند.
بر اساس ارزيابي هاي سالانه كيفيت علمي - پژوهشي موسسات زير مجموعه آكادمي علوم چين، موسسه طرف تفاهم نامه حاضر(موسسه تحقيقات منابع طبيعي) داراي رتبه 4 از بين 104 موسسه است و 6 آزمايشگاه كليدي و راهبردي كشور چين در حوزه برنامه ريزي كاربري اراضي، تخريب سرزمين، آلودگي، پوشش گياهي، هيدرولوژي و آبخيزداري در اين موسسه استقرار يافته است.
اين موسسه داراي 2 مركز تحقيقات مشترك با كشورهاي استراليا و آمريكا، 6 مركز ملي - بين المللي در حوزه منابع تجديدپذير و محيط زيست، 5 پايگاه نگهداري داده هاي سرزميني و 3 ايستگاه تحقيقات و تجهيزات ميداني در سطح كشور چين مي باشد.
اين تفاهم نامه طي دعوتنامه رسمي آكادمي علوم چين از نمايندگان دانشگاه شيراز و توسط دكتر سيد رشيد فلاح شمسي دانشيار بخش مهندسي منابع طبيعي و محيط زيست به نمايندگي از دانشگاه شيراز و آقاي پروفسور Qiuhong Tang قائم مقام موسسه و رئيس آزمايشگاه كليدي هيدرولوژي و آبخيزداري به نمايندگي از موسسه و با حضور نماينده آكادمي، خانم دكتر Jing Lin مدير همكاري هاي بين المللي موسسه در دفتر رياست مركز تحقيقات علوم جغرافيا و تحقيقات منابع طبيعي آكادمي علوم چين در پكن مبادله شد.
در اين مراسم، نمايندگان طرفين ضمن معرفي ساختارهاي علمي - پژوهشي موسسه متبوع خود به معرفي توانمندي ها و تشريح برنامه هاي آتي خود در توسعه همكاري هاي علمي - بين المللي پرداختند كه نظر به ظرفيت هاي راهبردي ايجاد شده در بين دو كشور، دستاوردهاي درخور توجه دانشگاه شيراز درعرصه هاي گوناگون علمي - بين المللي، راهبردها و دستاوردهاي علمي- پژوهشي دانشكده كشاورزي و بخش منابع طبيعي و محيط زيست در سال هاي اخير، اين برنامه هاي توسعه اي از سوي نمايندگان آكادمي مورد استقبال قرار گرفت.
همچنين با توجه به سابقه همكاري هاي في مابين مركز همكاري هاي علمي بين المللي دانشگاه شيراز و موسسات تابعه آكادمي علوم چين، زمينه بهره برداري عملياتي از ظرفيت هاي تفاهم نامه حاضر به ويژه در زمينه فعاليت هاي پژوهشي مشترك از طريق برنامه پژوهشي راه ابريشم(Silk Road Initiation)، نشر مشترك مقالات و كتب، فرصت هاي مطالعاتي اعضا هيت علمي و دانشجويان دكتري، استفاده از امكانات آزمايشگاهي، برگزاري كارگاه هاي تبادل تجربه (به ويژه در حوزه حوادث غيرمترقبه طبيعي، خشكسالي، سيل، گياهان داروئي، تنوع زيستي، تخريب سرزمين)، طرح هاي پژوهشي مشترك بين المللي و ... در قالب برنامه هاي مشترك مورد توافق طرفين مورد بحث و بررسي قرار گرفته است.

تاریخ: ۰۸:۵۲ - ۲۸/۱۱/۱۳۹۸   بازدید: ۸۲۵