جمعه ۹ خرداد ۱۳۹۹

پيام نوروزي دكتر نادگران رئيس دانشگاه شيراز درآستانه سال جديد

ز كوي يار مي آيد نسيم باد نوروزي

از اين باد ار مدد خواهي چراغ دل برافروزي

حمد و سپاسِ بيكران يگانه خالق بي همتا را كه فرصت ديدار بهار، با هزاران نقش و نگارش را به ما ارزاني داشته كه نشانِ بي نشانِ جمال اوست.
بهارِ طبيعت، فصل رويش و شادابي، زبان رساي خداوند است كه آدمي را به عنوان اشرف مخلوقات، به همگني و هم سويي با نظام آفرينش و حركت در مسير تحول و تكامل فرامي خواند و نهاد نوجو و دانش پژوه انسان را برمي انگيزاند و به او مي آموزد كه فصل سرد زمستان سپري مي شود و عالم هستي ناگزير از حيات دوباره، طراوت و ثمربخشي است؛ پس رمز جاودانگي و سعادت آدمي نيز در عرصه ي هستي، تحول، رويش و پويايي است.
اينك در آستانه ي بهار طبيعت كه پس از پاياني ديگر به استقبال آغازي نو مي رويم، خداوند منان را شاكريم كه شهد گواراي خدمتگزاري و عشق ورزي را در ساغر جانمان ريخته و توفيق افزودن برگي ديگر بر دفتر زندگي و خدمت را به ما مرحمت فرموده است.
ملت عزيز ايران در سالي كه گذشت، آزمون هاي مختلفي را پشت سرگذاشت كه بحمدالله با هوشياري، خردمندي و همدلي مردم، همه ي تجربيات دشوار و لحظات تلخ اين سال را به خاطراتي شيرين مبدل كرد. صحنه هاي همدلي و كمك رساني مردم در جريان وقوع سيل و زلزله در نقاط مختلف كشور، حضور و خروش مردم در مراسم تشييع سردار سپهبد حاج قاسم سليماني، هوشياري مردم در جريان سقوط هواپيماي اوكرايني و ايستادگي و همدلي آن ها در كنار خانواده هاي داغدار و در اين ماه پاياني سال، جهاد بي وقفه ي كادر بهداشت و درمان و همكاري و همياي مردم براي مقابله با اپيدمي كرونا و درمان بيماران مبتلا، همه و همه نكات شايان توجهي است كه با درنگ و تأمل بيش تر بر آن ها، ابعاد پنهاني از ويژگي هاي اخلاقي يك ملت و ميزان پويايي آن جامعه نشان داده مي شود.
به ياري خداوند، در سال ۱۳۹۸، جامعه ي بزرگ دانشگاه شيراز نيز با همه ي دشوراي ها و تنگناهاي موجود، توانسته است با تلاشي مضاعف و همتي مثال زدني براي تحقق اهداف متعالي خويش در راستاي سياست هاي نظام مقدس جمهوري اسلامي، اعتلاي علمي و فرهنگي، رشد و بالندگي تحقيقات و فناوري و ارتقاي سطح خدمات رساني به جامعه گام هاي بلندي بردارد و به موفقيت هاي چشمگيري دست يابد.
هم اكنون نيز كه كشور، روزهاي دشواري را سپري مي كند، دانشگاه شيراز در قبال مسؤوليت اجتماعي خود، بنابر مرجعيت، ضريب نفوذ و نيز برخورداري از دانش و قابليت هاي حرفه اي، با تمام توان و امكانات، در كنار ديگر نهادهاي كشور ازجمله نماينده ي عالي دولت در استان، براي مقابله و مهار اپيدمي كرونا ايستاده است و مي كوشد. پرپيداست كه وظيفه ي همه ي ما در حال حاضر، كمك به شكستن هرچه زودتر چرخه ي طبيعي ويروس كرونا است و اين ميسر نمي شود مگر با وحدت رويه اي كه در سايه ي تمكين به دستورات و تصميمات ستاد مديريت ويروس كرونا صورت پذيرد. بي شك ملت فهيم و خردمند ايران اين روزها را نيز به فرصت و خاطرات شيرين بدل خواهند كرد.
اميد آن مي رود كه همه ي عزيزان باتوجه به تصميمات ستاد مديريت ويروس كرونا و رعايت روزافزون زمينه هاي بهداشتي و ترجيح خانه و خانواده بر سفر و بيرون روي از منزل به هم سازيم و با دعا به درگاه باريتعالي و استعانت از او و توسل به ائمه ي اطهار در كنار تلاش آگاهانه ي نخبگان كشور و شكيبايي و همراهي افراد جامعه، اين روزهاي تلخ به زودي سپري مي شوند و روزهاي آرام و خوش، همراه با بهروزي و تندرستي براي همه ي هم ميهنان عزيزمان فرا مي رسد.
رسيد مژده كه ايام غم نخواهد ماند چنان نماند و چنين نيز هم نخواهد ماند
اينجانب ضمن تقدير و سپاس از زحمات همكارانم در سال گذشته، فرارسيدن سال نو را به همه ي هموطنان گرامي، به ويژه جامعه ي دانشگاهي، ازجمله خانواده ي بزرگ دانشگاه شيراز تبريك و تهنيت عرض مي نمايم. سالي سرشار از موفقيت و بهروزي را براي ملت عزيز ايران آرزومندم و از خداوند متعال مي خواهم تا اين ملت سرافراز را در مسير رشد و سازندگي و دستيابي به موفقيت هاي علمي هادي و حامي باشد.

حميد نادگران
رئيس دانشگاه شيراز