دریافت اطلاعات ...

دوشنبه ۵ آبان ۱۳۹۹

نشست مجازي بررسي وضعيت آموزش مجازي دانشگاه شيراز

نشست مجازي بررسي وضعيت آموزش مجازي دانشگاه شيراز با حضور دكترعليرضا افشاري فر، قائم مقام رئيس ومعاون آموزشي و تحصيلات تكميلي دانشگاه شيراز برگزار شد.
اين نشست به همت مديريت فرهنگي و بسيج دانشجويي دانشگاه شيراز ترتيب يافت و به صورت زنده از شبكه هاي مختلف مجازي پخش شد.
در اين نشست ، دانشجويان سوالات خود را در زمينه هاي مختلف مرتبط با مسائل آموزشي مطرح كردند و ومعاون آموزشي و تحصيلات تكميلي دانشگاه شيراز به آنها پاسخ داد.
دكتر افشاري فر در نشست مجازي گفت: از اسفند ماه كه بحث كرونا مطرح شد ما با يك بحران و چالش مواجه شديم. در ابتدا برداشت ها اين بود كه كرونا در آينده نزديك فروكش خواهد كرد و آموزش دانشگاه به حالت عادي برمي گردد ولي بعد مشخص شد اين چنين نيست و در دانشگاه ها تصميم گرفته شد و آموزش مجازي را در دستور كار خود قرار دادند.
وي ادامه داد: ما دو راه داشتيم يكي اينكه آموزش را تعطيل كنيم و ديگر اينگه آموزش مجازي داشته باشيم كه ما راه دوم را در پيش گرفتيم.
معاون آموزشي دانشگاه شيراز افزود: در ابتدا با مشكلاتي در قسمت هاي مختلف مواجه بوديم و عليرغم اينكه دانشگاه شيراز در آموزش مجازي تجربه قديمي داشت، ولي چون حجم و وسعت استفاده از اين فضا به اين مقدار نبود و ما با مشكلاتي مواجه شديم كه البته اين مشكلات با تلاش همكاران وتيم IT دانشگاه كمتر شد و اميدواريم بتوانيم اين ترم را با موفقيت و كمترين مشكل به اتمام برسانيم.
وي، درباره بخشنامه وزارت علوم براي حذف ترم گفت: اين بخشنامه الزام آور براي دانشگاه ها نبود و يك خطوط كلي به دانشگاه ها داده شد كه دانشگاه ها بر اساس ظرفيت ها و ساز و كار ها اقدام كنند.
دكترافشاري فرتصريح كرد: تمام تلاش ما اين بود كه ترم ادامه پيدا كند، ولي دانشجوياني كه مشكلات خاص دارند مي توانند تقاضاي حذف را بدهند و دانشگاه قطعا همكاري خواهد كرد.
معاون آموزشي و تحصيلات تكميلي دانشگاه شيراز تاكيد كرد: اول مهر با ورود دانشجويان جديد روبرو هستيم و اگر قرار باشد تعداد قابل توجهي از دانشجويان ترم خود را حذف كنند براي ترم بعد براي اسكان دانشجويان با مشكل روبرو خواهيم شد.
وي درباره نحوه برگزاري امتحانات هم گفت: چون شرايط شيوع و كنترل ويروس كرونا با نوسان همراه بوده و اميد داشتيم و داريم كه اين ويروس كنترل شود به دنبال اين بوديم كه امتحانات به صورت حضوري برگزار شود ولي چون با روند نامشخص مواجه شديم در مورد امتحانات اطلاع رساني نشد. البته ما مي پذيريم كه اطلاع رساني به دانشجويان ضعيف بوده و دليل آن هم اين بود كه تمام تلاش خود را معطوف به ارائه دروس كرده بوديم. در كل اولويت اول ما اين است كه امتحانات پايان ترم حضوي باشد.
دكترافشاري فر خاطر نشان كرد: توصيه ما اين بود كه امتحانات ميان ترم گرفته نشود و با روش هاي ديگري ارزيابي ها انجام شود.
معاون آموزشي دانشگاه شيراز درباره سوال ديگري گفت: اگر دانشجويان احساس مي كنند تكاليفي كه به آن ها داده مي شود بيش از حد توان آنان است با پشتيبان خود در ميان بگذارند و ما هم آمادگي داريم مشكل را حل كنيم.
وي بيان كرد: اين كه اساتيد ساعت كلاس هاي خود را بيش از حد ادامه دهند قابل قبول نيست و ممكن است به كلاس هاي ساعات بعدي دانشجويان لطمه بزند.بنابراين به اساتيد ابلاغ شده در ساعت و زمان مشخص شده تدريس كنند و اگر بيش از زمان كلاس خود را ادامه دهند دانشجويان مي توانند اين موضوع را به ما گزارش دهند.
دكترافشاري فر با اشاره به مشكلات كه درباره سرور هاي اينترنتي دانشگاه در هفته اول فروردين وجود داشت افزود: در ابتدا مشكلاتي داشتيم ؛ براي برطرف شدن مشكل سرور هاي جديدي تهيه شد. همچنين يك سرور هم در بيرون فضاي دانشگاه قرار گرفته است كه در صورت مشكل پشتيباني لازم را انجام دهد.
معاون آموزشي دانشگاه شيراز يادآور شد: ما در ابتدا به برگزاري آنلاين كلاس ها تاكيد داشته ايم، ولي با توجه به مشكلاتي كه براي اينترنت پيش آمده به اساتيد گفتيم مي توانند كلاس ها به صورت آفلاين برگزار كنند، ولي چون مشكلات ما كمتر شده است اساتيد ديگر مي توانند دورس را به صورت آنلاين برگزار كنند.
معاون آموزشي دانشگاه شيراز با اشاره به برگزاري كلاس هاي عملي گفت: ما اميدواريم كلاس هاي عملي دانشجويان را تي اگر شده در تابستان انجام دهيم ولي در حال حاضر تاريخ دقيق آن را نمي توانيم اعلام كنيم ولي دانشجويان مطمئن باشند كه تلاش مي شود تا اين مشكل حل شود.
وي درباره اين سوال كه آيا دانشگاه شيراز براي ورودي بهمن ماه دانشجو مي گيرد؟ تصريح كرد: دانشگاه شيراز براي ورودي بهمن ماه دانشجو نمي پذيرد.
دكتر افشاري فر درباره تدابيري كه براي دانشجويان محروم انديشيده شده افزود: پيشنهادي به وزرات علوم داديم تا وام كم بهره در اختيار اين دانشجويان قرار دهيم تا بتوانند تجهيزات مورد نياز براي استفاده از فضاي مجازي و دريافت دروس را تهيه كنند.
معاون آموزشي دانشگاه شيراز مطرح كرد: ما با معاونت فرهنگي دانشگاه طرحي با عنوان «هميار دانشجو» آماده كرده ايم و در قالب اين طرح ارتباط گسترده اي با دانشجويان صورت مي گيرد و مشكلات آنان را جويا مي شويم ، تا بتوانيم در حد توان برطرف كنيم.
دكتر افشاري فر تصريح كرد: ظاهر ماجرا اين است كه هزينه دانشگاه در اين ايام كمتر شده است، ولي در واقعيت اينطور نيست و همين تهيه زير ساخت هاي براي اينترنت حدود ۱ ميليارد تومان هزينه است و همچنين امكان لغو برخي از قرارداد ها مرتبط با سرويس هاي رفت و آمد غذاخوري هاي دانشگاه هم وجود ندارد.
معاون آموزشي دانشگاه شيراز اظهار كرد: وزارت علوم پيگير است تا امكانات براي استفاده رايگان دانشجويان از اينترنت فراهم شود و اميدواريم اوپراتور ها هم همكاري لازم را داشته باشند تا اين موضوع محقق شود.
وي با اشاره به آموزشي كه به اساتيد دانشگاه شيراز براي استفاده از فضاي مجازي داده شده گفت: ممكن است برخي از اساتيد در دوره هاي آموزش مجازي شركت نكرده باشند و از قبل هم آشنايي با اين سيستم نداشته باشند، ولي بايد بپذيريم اكثر اساتيد توانمند هستند ولي با اين حال قرار شده پشتيبان فني در ده دقيقه ابتدايي كلاس حضور داشته باشند و اشكالات را برطرف كنند. از طرفي هم سعي مي كنيم كارگاه هاي آموزشي براي اساتيد را ادامه دهيم و اگر دانشجويان احيانا با مواردي مواجه شدند و ديدند اساتيد مشكل زيادي براي كار كردن با سيستم آموزش مجازي دارند مي توانيم با ارائه آموزش ويژه اين مشكل را برطرف كنيم.
دكتر افشاري فر درباره هزينه خوابگاه ها كه از سوي دانشجويان براي اين ترم پرداخت شده، گفت: دانشجويان نگران هزينه هاي خوابگاه نباشند و اين هزينه ها براي دوره بعد محفوظ خواهد ماند و بابت اين ترم هزينه اي بابت خوابگاه دريافت نخواهد شد.
   تاریخ: ۰۸:۳۳ - ۰۱/۰۲/۱۳۹۹   بازدید: ۵۸۸