شنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۹

فعاليت هاي مديريت فرهنگي دانشگاه شيراز در روزهاي كرونايي

دكترعلي حفيظي، مدير فرهنگي دانشگاه شيراز، از اجراي برنامه هاي متنوع توسط اين مديريت در دوره گسترش بيماري كرونا خبر داد.
وي اظهار داشت : در هفته اول اسفند ماه سال گذشته ، تقريباً در انتهاي جشنواره دانشجويي چرتكه بوديم و هفته بعد از آن قرار بود جشنواره غذا و جشنواره رويش مخصوص كانون هاي فرهنگي برگزار شود؛ اما براي حفظ سلامت دانشجويان و بر اساس تصميمات وزارت علوم،تحقيقات و فناوري؛ تمام برنامه هاي فرهنگي را تا اطلاع ثانوي لغو شد و به تاريخ آتي كه اطلاع رساني خواهد شد انتقال پيدا كرد.
مدي فرهنگي دانشگاه شيراز گفت : با توجه به مسئوليت اجتماعي دانشگاه در قبال جامعه ، تيم ها تشكيل شد و با كمك و حمايت دانشكده علوم تربيتي و روانشناسي، كار توليد مجموعه آثار و محتواهاي فرهنگي و مورد نياز جامعه ، آغاز شد.
عضو هيات علمي دانشكده مهندسي شيمي ،نفت و گاز دانشگاه شيراز اظهار داشت : با همكاري نزديك به ۱۵۰ نفر از اساتيد،كاركنان، دانشجويان دكتري، كارشناسي ارشد و همه دانشگاهيان؛ توليد در محورهاي مختلف هنري و فرهنگي شتاب گرفت.
وي افزود: يكي از اقدامات اين تيم ها ،توليد مجموعه داستاني با نام ''دانا و كرونا'' بود كه تمام مراحل توليد آن از نويسندگي تا طراحي ، توليد پادكست، بازنگري علمي در دانشكده علوم تربيتي و روانشناسي ، انتشار در فضاي مجازي ؛ توسط دانشگاه شيراز انجام شد.
دكتر حفيظي بيان كرد : جامعه هدف اين مجموعه داستاني ، كودكان و خردسالان بودند و خوشبختانه باز خورد بسيار خوبي در شهر و حتي كشور داشت.
توليد مجموعه فيلم و مصاحبه با اساتيد دانشكده علوم تربيتي و روان شناسي، ديگر موضوعي بود كه مدير فرهنگي دانشگاه شيراز به آن اشاره كرد و گفت : اين كار هم با تلاش و جديت صورت گرفت و به دنبال آن خيلي از اين اساتيد در صدا و سيما حضور يافتند و به آگاهي بخشي پرداختند.
وي تصريح كرد : علاوه بر توليد مالتي مديا؛ بالغ بر ۱۵۰ پوستر مختلف با پيام هاي روان شناسي طراحي و بر اساس زمان بندي مشخص در فضاي مجازي منتشر شد.
دكتر حفيظي به برگزاري مسابقات در خانه اشاره كرد و گفت :اين يك مجموعه فعاليت هايي بود كه نزديك به ۲۰ قسمت به صورت هرشب مجموعه بسته هاي سلامت رواني اجتماعي دانشگاه شيراز را با همكاري گروه هاي مختلف دانشجويي انتشار داديم.
مدير فرهنگي دانشگاه شيراز از اجراي جشنواره نوروز علمي خبر داد و گفت : با استفاده از ظرفيت انجمن هاي علمي دانشجويي ، تشكل هاي مختلف و كانون هاي فرهنگي و با هدايت خانم دكتر محرر؛ بحث نوروز علمي در دانشگاه شيراز انجام شد.
جشنواره طنز كرونا،راه اندازي شبكه تلويزيوني اينترنتي و اجراي برنامه هاي زنده با حضور مسئولان دانشگاه ، از ديگر برنامه هاي بود كه دكتر حفيظي به عنوان فعاليت هاي فرهنگي در دوران شيوع كرونا نام برد.
مدير فرهنگي دانشگاه شيراز در ادامه به بيان مطالبي درخصوص كار گروه هميار دانشجو پرداخت و گفت: مجازي شدن آموزش دغدغه هايي را براي برخي از دانشجويان ايجاد كرده است؛ در همين زمينه دانشگاه شيراز با طراحي و اجراي طرح ''هميار دانشجو'' قدمي درراستاي تحقق نيازها و خواسته هاي آنان برداشته است.
وي افزود : تعدادي از دانشجويان به دليل عدم بهره مندي از وسايلي همچون گوشي هوشمند، لپ تاپ و گزاف بودن هزينه هاي دسترسي به اينترنت پرسرعت در اين دوران دچار برخي مشكلات شدند و مسوولان دانشگاه شيرازبا اجراي طرح '' هميار دانشجو '' تلاش كردند اين دغدغه ها و مسائل را تاحدودي كاهش دهد و نيازهاي متاثر از كرونا را در زمينه هاي مختلف رفع كند.
به گفته مدير فرهنگي دانشگاه شيراز مسائل و مشكلات دانشجويان در ارتباط با آموزش الكترونيكي جمع آوري شده و راه حل هريك از اين مشكلات و نحوه ارائه كمك به دانشجويان تدوين شده است.
دكتر حفيظي با بيان اينكه نتيجه بررسي هاي يادشده به تشكيل كارگروه هميار دانشجو در دانشگاه شيراز منجر شد، افزود: اين شورا متشكل از كارگروه هاي در زمينه هاي گوناگون آموزشي، مالي و رفاهي، روحي و رواني، فرهنگي و پژوهشي(مختص دانشجويان تحصيلات تكميلي) است كه رياست آن بر عهده قائم مقام رئيس دانشگاه و معاون آموزشي است و دبيري آن نيز برعهده مديريت فرهنگي اين دانشگاه گذاشته شده است.
وي اظهار كرد: اين كارگروه در بدنه دانشكده ها و با همكاري معاونان دانشجويي و فرهنگي متشكل از ۱۰۰ تن از استادان و ۵۰ كارشناس فعاليت مي كند؛ بدين گونه كه اساتيد و كارشناسان با عنوان پشتيبان دانشجو با اطلاعات اوليه اي كه از طريق مركز آي تي دانشگاه دريافت مي كنند، حضور دانشجويان در كلاس هاي الكترونيك را رصد مي كنند.
وي با بيان اينكه كارشناسان به تدريج با همه دانشجويان تماس مي گيرند، ابراز داشت: اطلاعات كسب شده از اين طريق پايش مي شود و دانشجويان نيازمند به مشاوره و مشكلات روحي و رواني شناسايي شده و به واحد مشاوره دانشگاه شيراز ارجاع مي شوند؛ همچنين پشتيبان هاي آموزشي به وضعيت تحصيلي دانشجويان رسيدگي مي كنند.
مدير فرهنگي دانشگاه شيراز ادامه داد: كم و بيش ممكن است دانشجويان دوره تحصيلات تكميلي براي ثبت و نگارش طرح پايان نامه و ارائه پروپوزال دچار مشكل باشند؛ همچنين نيازسنجي در زمينه موضوعات رفاهي و مالي نيز صورت مي گيرد.
   تاریخ: ۱۳:۵۵ - ۱۰/۰۲/۱۳۹۹   بازدید: ۹۶